Пробвали ли сте Флейвър Уейв Турбо Овън от Телешопа

  • 93 574
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 8 500
Деде, аз за това казвам, че не става работата със обикновенна тава. По нагоре се отбелязва, че става не само във тефлонова тава а и във обикновенна
 А иначе какса който направих за първи път го правих във тефлонова форма за кекс. Там как циркулира въздуха....... Може да имат някаква хватка момичетата за обикновенна тава

Всичко зависи от материала на тавата. Ако нагрява бързо значи въздуха ще свърши работа. Впрочем някой пробвал ли е със силиконова форма.

# 466
  • Varna
  • Мнения: 2 605
ХАДЖИ Hug
Благодарско, за съвета. Ей сега ще го споделя със Бате и да видим какво ще купим. Много отдавна я имам тая тавичка но пък става като размер точно за Флейвъра. Но явно матрЯла и е много як и не допуска горещ въздух кактотрабва. Благодаря ти още веднъж  bouquet

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 18:25 от DELTA_DELTA

# 467
  • Мнения: 7 803
Момичета в силиконва продълговата форма правих един сладкиш ,който иначе ми спихваше но сега в оптимума и тая форма ЧуДо Hug
преди няколко поста питах и ми беше отговорено  Peace ще го пробвам задължително
иначе аз си слагам мъфините с хартиени форми и ги слагам във формата за торта, която не е тефлонова и се изпичат отдолу добре. явно зависи от градусите и времето

# 468
  • Велико Търново
  • Мнения: 57
Ето  и тричавия ми хляб в новата ми силиконова форма в оптимума Hug    http://anineykova.snimka.bg/cooking/mandjorlyaci.477506.17778602

# 469
  • Пловдив
  • Мнения: 18 386
anineykova ,чуднико изглежда

# 470
  • Varna
  • Мнения: 2 605
ДЪМПЕРИТЕ Hug
Душе, не е само от температурата и времето. Явно тия старите тави са правени от яко жИлязУ. По дебело е. Дядо Хаджи е прав, че зависи и от материала на тавата от който е направена. Защото аз правих едни добруджанки на 225 градуса за 20 мин. Отгоре станаха страхотни, подуха се. Обаче отдолу бели. Та трябваше да допичам, обаче пък отгоре вече започнаха да стават доста кафяви.  Кекса ми стана бомба,  а той беше пекан във тефлонова кексова форма. Но като ги претеглям на ръка, формата ми за кекса е къде по лека от тавичката. Явно Дедко е  прав.
Абе, ще влезем във час като си споделяме ние опити тука със вас smile3521. Важното е, че ви има момичета, много се радвам Hug
АНИ Hug
хлябчето ти е като картинка newsm10

# 471
  • от Луната
  • Мнения: 1 769
Онзи ден правих телешки пържолки и станаха убийствени  smile3521. Още повече, че в олямата фурна им трябва около час и половина към 2 часа, а във Флейвъра за половин час станаха newsm09. Предишния ден и накиснах в марината от червено вино, чесън и черен пипер ( слаа се и дафинов лист, но аз нямах в момента). Като и извадих от маринатата и пначуках леко и и посолих. На долната скара ги слоих на 220 градиса и нагласих таймера на 40 мин, като се гласех за още поне 30 след обръщането. Но около 20 мин ми се видяха готови, обърнах ги и още окоо 10 мин от другата страна ги пекнах. Нямаше време да ги снимам  Mr. Green

# 472
  • Мнения: 7 803
аз си взех от еднократните тавички за грил с дупки отдолу. ми много по-бързо стават нещата. иначе аз дебели метални тави нямам, все са едни олекотени  hahaha
аз сега съм с друга фурна. първата беше много слаба 1000 вата, сега съм с 1300, та разликата е супер голяма  Peace на първата кекса не можа да се изпече 40 минути, на новата става за 20

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 10:21 от Дъмперита

# 473
  • Мнения: 102
Момичета, как му чистите капака на този уред newsm78

# 474
  • Мнения: 0
Привет!Не съм ви писала отдавна,което не означава ,че не пипам оптимума,просто разучавам,но очаквах повече от него да си призная.Ребърцата и кекса за които говорих преди големия сняг Simple Smile станаха страхотни.Направих опит да ги снимам за да ги кача ,но не ми се получи Joy Получиха ми се и пържените картофки,пекох пиле и пържолки но май до там с това чудо,а?
Много моля мили мои ,които сте с оптимум от метро,споделете за опцията wash  newsm12 и ако някой знае дали  мога да си купя от някъде специална книжка с рецепти,моля да ме светне  newsm10

# 475
  • Мнения: 0
момичета,пекох кюфтета и картофи заедно в еднократна тава-20 мин на 200 градуса като два пъти разбърках картофите и един път обрнах кюфтаците!станаха чудесни!  chef Simple Smile

# 476
  • Мнения: 0
какви са тези силиконови форми сега научавам за тях от къде мога да си купя такива помогнете! newsm78

# 477
  • Мнения: 1 167
какви са тези силиконови форми сега научавам за тях от къде мога да си купя такива помогнете! newsm78

http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=advanced_searc … g&x=0&y=0

# 478
  • Varna
  • Мнения: 2 605
ДЖУФА Hug
във ляво копчарлъка където пише Thaw и под него следващото разделение е за миенето. Незнам какво още си очаквала от Оптимумчито. То си е фурничка бе Душата. Каквото правиш на голямата това правиш и на Оптимума. За книжка за рецепти немога да ти кажа нищо, защото във самия Оптимум имаше към упътването някакви рецепти и това е. От там гледай, но аз повече се опирам на опита на момичетата тука и на моите експерименти и се получава всичко. Виж пробвай да сготвиш омлет. Синът ми направи преди два дена страхотен омлет.

# 479
  • Мнения: 0
Привет и от мен.Преди 3 дни си купих тази фурни4ка на марката"оптимум"ми трябва да ви кажа 4е хи4 нее лоша.Единия пат правих наденички по-точно "дебарцини"станаха мн яки а отдолу бях сложила картофки ама май ги бях нарязала по-дебело защото станаха по-трудно.А сно6ти правих крилца оялях ги в микс-фикс а на долната скаричка сложих лу4ец на колелца и моркови на по-тънки пар4енца вси4ко беше мн хубаво.Моми4ета страшно много ми харесва този форум и това че всеки пи6е кой какво е готвил.Аз съм нова,но тук много ми допада. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт