Пробвали ли сте Флейвър Уейв Турбо Овън от Телешопа

• 93 549
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • от Луната
Делта, картофките ги правя във въпросната тавичка. Снощи правих пак в тази тавичка - малко гъби едро нарязани, 2 картофа, 3 стръка пресен чесън, 1 бурканче от лютеница салца, малко повече от половин бурканче вода, поръсих и сол и на 220* за 50 мин, като от време на време разбърквах. Последните 15 мин сложих на горната скара и малко надничка. Е стана невероятно   chef bowuu

# 571
Здравейте, вчера правих гъби в тавичка от фолио с малко олио, мако вода и сол на 220 за 35мин. нещо не ми се получиха, изсъхнаха. Как правите само гъби, ако правите изобщо?

# 572
  • Varna
ВИКТОАЛИЯ Hug
Благодаря ти за рецептата, много вкусно звучи. Ще я пробвам, само да купя тавичка.
Аз сега изплясках една риба, която бях мариновала набързо със ломон, унисос и черен пипер. Сложих я на 20 градуса, за 20 минути. Да видим какво ще стане. Друг път синът ми е правил рибата и незнам със какво я е мариновал. Това е съвсем проста марината, не ми се слагаха други неща, затова толкова лесна марината и сложих. Ще ви докладвам след около 20 мин Hug
Момичета, стана чудесна рибата, ама аз реших да сложа още 5 минути отгоре тия 20 да стане ощИ по кафявЪ Laughing Само, че да ви кажа рибата била от тоя пангасиус който хич не го обичам.  Синът ли ми я купувал, мъжът ми ли незнам. Но аз не я обичам хич.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 18:39 от DELTA_DELTA

# 573
  • тъгата в мен
Вчера правих от "войнишките курабии" и реших експериментално да ги изпека във фурничката.Не че не станаха,но дозата беше доста голяма и си играх близо 2 часа да пека курабии Joy Първите ги засилих на по-силни градуси,но после ми дойде акъла в главата и тръгнах от по-ниски...
Гъби правя по следния начин(мисля ,че писах вече)Махам им пънчетата,посолявам ги леко и във всяка гъба слагам парченце масло(много малко),топено сирене,предварително счукан чесън и копър.Вода в тавичката не слагам.
Припомням от първите постове,че е много удобно отдолу да се сложи фолио-на самото дъно и по-възможност нещата,които се приготвят да се слагат направо на скаричката.Стават по-бързо и по-хубаво се изпичат,защото въздухът минава навсякъде.
п.п.
dilu ,честита печица Hug

# 574
  • гр.София
От кекса и мъфинките останаха само две мънички парценца кекс - рецептите са страхотни и двете  Hug
Пак ще се пробва утре - дайте в началото на темата да си направим изреждане кой с какъв модел е и линкове към рецептите, пък ако щете и към провалите - иначе тая вечер пекох кюфтенца на горна скара за 2Х10мин. на 200гр. с обръщане -станаха супер сочни и добре изпечени  Grinning
Свраче,  Hug - сега обмислям как да поднеса новинката, че искам и една хлебопекарна Heart Eyes
Vevali, пускала ли си напред рецептата за кекс, за да ровя newsm78

# 575
пекох шницели, но много сухи станаха  Sad

# 576

Vevali, пускала ли си напред рецептата за кекс, за да ровя newsm78

За кой кекс - с ябълки или без? Пусках някаква рецепта ,но не си спомням коя./мисле,че беше без ябълки/

# 577
  • гр.София
С ябълки, ако може, че и в къщи е любим  Hug

# 578
С ябълки, ако може, че и в къщи е любим  Hug

Разбира се  Hug

Кекс с ябълки

4 яйца, 250 гр. кисело мляко, 150 г захар, 100 мл мазнина, 1 чаена лъжичка канела, 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат, 120 г смлени орехи, 360 г брашно, 1 бакпулвер, 3-4 ябълки
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се мазнината, киселото мляко със содата (добре разбити).Всичко се разбърква много добре с миксер.Прибавя се брашното с бакпулвера и канелата и се разбърква , но вече без миксер.Прибавят се и настърганите ябъки и орехи . Изсипва се в кексова форма, намазана с мазнина и посипана с брашно. Печа на 180 гр. около 45 мин.

Дано да ви хареса.

# 579
  • гр.София
Дъмперита -  За шницелите - забелязвам, че ако овалваш в брашно/галета/ - вътре са по-сочни месцата и кюфтета ги овалях последния път и не бяха сухички - ти как ги прави брашно, яйце и пак брашно или направо на скаричката newsm78
Vevali, благодаря ти - кекса стана много пухкав - докато пишех в темичката, той си се надул, изпекъл, всичко е вече о.к    bouquetпо р
А тези питчици, дето са като хлебчета по рецептата за тези бързите, без втасване ли са  newsm78
За питки, открих тази темичка - сигурно стават и за нашите тенджурки.

Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 20:06 от dilu

# 580
Здравейте!
От днес съм с Оптимум- голям мерак ми беше и съм ходила специално до Метро-Русе за нея. Цена 89лв. Тази сутрин са им докарали един палет, така че ако има мераклии от района, да действат. Ако някой се интересува, ще му дам телефона на отдел Техника, за да пита.
Изчетох цялата тема, но тъй като съм пишман готвачка и не отбирам почти нищичко, ще се наложи да задам няколко адски тъпи въпроса:
1. Загрява ли се предварително или се слагат нещата за печене и тогава се включва?
2. Moже ли да се готви в йенска тенджера? Да не се пръсне... Confused А така циркулацията на въздуха не се ли прецаква?
3. Като правите кекс, формата за кекс направо ли я слагате или върху скаричка /и коя- долна или горна/?
4. В крайна сметка кога се слага алуминиево фолио? От прочетеното останах с впечатление, че понякога отразява и се изпича по-добре отдолу, а понякога пречи.
За хартията за печене над скаричката разбрах, че е добре да е надупчена предварително.
Ще се радвам да ме посъветвате как да я подхвана, че изпитвам ужас да я изпробвам.  Crazy

dilu, благодаря ти!

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 11:22 от Coolmummy

# 581
  • гр.София
Честита придобивка - със здраве да си я ползвате. От скромния ми опит отговарям, а момичетата ще поправят и допълват.
1. Не се загрява предварително, слагаш си нещата на директно на скарите или в съда, нагласяш си време и температура и свалената дръжка я включва - при междинно разбъркване, най-удобно е да я включена в разклонител с копченце за спиране, за да не би като оставяш капака да я включиш.
2. Можеш да си готвиш в йената, без да слагаш и капак, а може и директно в самия съд на тенджУрката - гледай, ако е допълнителен съд зда е по-малък поне с един пръст околовръст - за месата и по-едрите зеленчуци съд не ти трябва.
3. Долна скара за кекс - на мен ми стана в тефлонова форма и пълен провал в силиконова форма/но мисля, че беше голяма/ - най-добре за долна скара съда да е до ф25
4. Отдолу в началото, отгоре само ако искаш накрая да не ти загори и да ползваш още конвекцията, за да задуши ястието.
Някой беше препоръчал да се перфорира фолиото, ако е отгоре - хартия не съм ползвала - питките ги пекох на долна скара върху алуминиево фолио на 200 градуса за 20мин и си пробвам със дървено шишче, като при кекса.
Лек и усмихнат ден на всички. Аз отивам да творя обложка за една любовна история.
Лек

# 582
Такаааа, да дам отчет какви ги свърших днес.
Първата ми проба беше с питки. Подведох се по коментар, че не е нужно да втасват, а и нямаше кой да гледа малкия, та ги метнах омесени-невтасали и .... не ям хляб за да кажа как са, но щом има мая е трябвало да ги оставя да втасат, сбитички са.
След това направих дюканско кексче, което по принцип се разстила на около сантиметър дебелина и въпреки това в капака на йенската тенджера не се изпече отдолу. Не ми се мисли как би се опекъл кекс. То не е месо, че да го обърнеш, не знам...
И последно за днес направих от така коментирания тук пангасиус.  Laughing Сложих го напълно замразен от фризера и някъде тук бях чела, че се пуска за 20 мин. Е, при мен след двадесетата минута филето беше бяло все още. Пуснах за още 15 мин., след което обърнах за още 20 мин. и се получи муцка.
И трите неща ги правих на долна скара.
Голяма грешка направих с това, че оставих рибата да капе директно в съда, а не сложих тавичка отдолу. Ужасно трудно се мие това чудо...  ooooh!

# 583
  • гр.София
- За почистването си има програмка "Тhaw" - виж в книжката
- Месцата/рибката/ на горна скара Peace
- Питките ги правих по същата рецепта, но маята си я разтворих със захарта и малко топло мляко и я оставих да шупне - като ги изпекох ги завих с кърпа да се задушат - само понеже нямах хартия и на фолио ги допичах за малко цвят и отдолу, че бяха много белички. Но бях забравила копчето на размразяване и известно време бяха на тази температура - в руската тема бях чела, че я използват дори за подквасване - та може да се използва за довтасване на топличко.
- В йенска съм правила само с обръщане и разбъркване
- За кексчета тефлононите или тези еднократните от алуминий, но някой беше пекъл и в силиконова и беше станал - температурата колко ти беше, ако е тъничко може би на 180 е о.к - визирам опита на сврачето с курабийките.
Vevali, кажи как ги направи тия хубави минихлебчета

# 584
  • тъгата в мен
Coolmummy писала съм няколко поста по-нагоре,че да ми е чисто дъното,го застилам с алуминиево фолио.Всичко,което се стича от месо,риба,кюфтета,пада и се събира на фолиото.После го изхвърлям и така си спестявам едно сериозно миене.

Общи условия

Активация на акаунт