стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 111 251
  • 696
  •   1
Отговори
# 120
Каква държавна поръчка?Говорим за стипендия ,която се води тип А-т.е. социална стипендия.Кой университет я отказва?

# 121
Каква държавна поръчка?Говорим за стипендия ,която се води тип А-т.е. социална стипендия.Кой университет я отказва?

Студентка съм магистратура в Русенски Университет - редовно обучение на собствена издръжка. Отказаха ми стипендия и по двата параграфа понеже съм платено обучение.

# 122
Да,за платено обучение не дават стипендия
За тези 2880 лева видях ,че са приели едно изменение ,че трябва да кандидастваш за тях до навършване на детето на 6 месеца
Моите душички бяха на 10 месеца като влязох да си доучвам и изпуснахме парата  Grinning
Майки има и европейски стипендии за успех (120 лева на месец) ,към Май щяло да се кандидатства.

# 123
Дали някой знае решението на загадката:
получавам стипендия 120 лв. за майка с малко дете, сега искам да напусна работа и да се запиша в бюрото по труда. От там обаче не са сигурни!!!, но смятат, че няма да имам право на обзщетение за безработица, защото вземам стипендия по този показател!
Четох из законите и или аз не ги разчетох правилно, или наистина не видях да пише подобно нещо.

# 124
Здравейт мами? Аз см студента в ПУ и тази година полуавах стипения като майка студентка. Поради липсан време за подготовка з испитите станах с доста невзети...интересуваме дали ако тази година прекъсна,дали ще мога да получавам стипендията? Все пак студентските права ще с ми запазени. Ако някой знае нещо да помага . Simple Smile

# 125
Здравейте и от мен Simple Smile и аз изчетох цялата тема и честно казано разбрах доста ,но и имам още някои въпроси: тази година ще съм студентка първа година в технически колеж към ПУ та се чудя кога трябва да подам документи за социална стипендия в началото на учебната година ли(Имам дъщеря на 2,6г)        Благодаря ви предварително  Embarassed                                                                                                                                                                                                      

# 126
При нас подаваме септември месец, като започне семестъра. Най-добре отиди още като започне семестъра в първите дни в отдел стипендии и попитай.  Peace

# 127
Този месец получихте ли стипендия?  newsm78

# 128
  • на Земята
да,на 22- ри .ШУ.

# 129
някой от Русенския университет получи ли, притеснява ме това че мина месеца, а няма нищо  Confused
Нали сега трябва да се подават пак документи, за да продължи изплащането на  стипендията. Миналата година подавахме октомври месец

# 130
някой от Русенския университет получи ли, притеснява ме това че мина месеца, а няма нищо  Confused
Нали сега трябва да се подават пак документи, за да продължи изплащането на  стипендията. Миналата година подавахме октомври месец

Аз защо си мисля, че стипендията е еднократна  newsm78 Върви в социалните където си подала документите и питай дали си одобрена. На мен ми ги преведоха след може би два месеца някъде. Не помня точно.

# 131
  • на Земята
Какви социални бе?!
Документи се подават в отдел стипендии на всеки университет,в началото на всяка учебна година-акт за раждане и уверение от университета +банкова сметка. Peace
Само да не сте изтървали срока,защото в нашия ШУ,беше до 20.09.
Стипендията е целогодишна.

# 132
Това е само ако си държавна поръчка. Иначе университетна не отпуска пари на майки, които са платено обучение. Имах право на стипендия и по двата параграфа - и замайка студентка и по успех ама НИЦ!!!
Аз говорех за стипендията от социалните (за която може би не знаеш).

# 133
  • на Земята
Не съм държавна поръчка,платено съм.А за такава стипендия от соц. за първи път чувам Rolling Eyes
Ако имаш предвид помощта от 2880лв.от социалните,това няма общо със стипендиите.

# 134
Да ви кажа как е при нас в СУ-то.Подават се документи за стипендия на майки с деца до 6 години през цялата година.Казаха ми тази година ,че щяло да има уведомление за това  през Октомври Иначе по закон имаме право да я взимаме до втора редовна дата на защита на магистратурата т.е Юли или Юни,когато я сложат

Общи условия

Активация на акаунт