стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 111 268
  • 696
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Момичета, записах се да уча магистратура редовно. Имам ли право на социалното обезщетение за майки с дете до 1 г. Да подавам ли документи или вече е късно? Бебо е на 10м.

# 136
  • на Земята
Имаш.Подавай!Но някои се правят на ощипани и дават само ако не е навършило 6 месеца,но не ти пречи да пробваш Peace

# 137
Мен ме отрязоха щото бебета били на 11 месеца ама ти пробвеай .То не се знае

# 138
  • на Земята
Да ,във всеки град е различно.В Шумен отпускат до  навършени12 месеца на детето.

# 139
  • Пловдив
Благодаря ви , момичета   bouquet

# 140
Някой наясно ли е за тези стипендии-изисква ли се присъствие,на базата на което се изплащат?И вярно ли е,че започват още от първия семестър на първи курс,след като имаш деца под 6 год.?Относно ТУ-Варна-стипендията била 100 лв,но незнам кога се подават документите.

# 141
  • на Земята
Започват от 1ви семестър.Не се изисква присъствие.Трябва да си редовно обучение.Провери само да не си изтървала сроковете за документи Peace

# 142
Благодаря за отговора!Но имам още мноооого въпроси  Embarassed-ето някои от тях-добре,не се изисква присъствие и след сесията се окаже,че съм скъсана на повечето изпити и следователно се прекъсне обучението,мисля,че е така-тогава и стипендията се прекъсва след сесията,нали?А когато съм скъсана на повечето изпити от първата сесия мога ли продължа втория семестър или автоматично прекъсвам тогава?И в такъв случай-докога ще съм с редовни студентски права след прекъсването ми-до началото на втория семестър или до края на учебната година?Простете за моето невежество,но въобще не съм наясно по въпроса със стипендиите и евентуално прекъсване на обучението...... Embarassed

# 143
  • на Земята
Ако те скъсат и на ликвидациите мисля.Но трябва да питаш в университета все пак.Защо да не вземеш изпитите? Все на поправката ще ги вземеш Peace

# 144
защото се оказа,че няма да мога да ходя на повечето лекции и упражнения и затова се притеснявам какво да правя по-нататък  newsm78

# 145
  • на Земята
Не е нужно да ходиш,пусни си молба за 50%посещаемост.Но някои преподаватели наистина държат на присъствие и не дават подпис ако не ходиш.
Това не ти пречи обаче да се подготвиш за изпити ,по един или друг начин Wink

# 146
Че то става ли да се отиде на изпити без заверка на семестъра...нали била задължителна..аз затова си мисля ,че съм тотално скъсана....Да ,знам за тази молба и утре ще си я пусна.Не съм изпуснала срока за стипендиите,при нас започва набирането на документите от днес до края на месеца Peace

# 147
  • на Земята
Не не става.

# 148
Здравейте.Ако някой от вас знае моля да ми отговори, т.к. се разрових навсякъде но ... нещо не ми се изясни.В момента записах магистратура - държавна субсидия в СУ.Завърших бакалавър, но в задочна форма на обучение и не съм взимала никаква помощ от университета.Получавам и майчинство. Е мога ли сега да пусна такава молба за отпускане на въпроснта стипендия, т.к. записах магистратурата в редовна ф-ма на обучение

# 149
Здравейте.Ако някой от вас знае моля да ми отговори, т.к. се разрових навсякъде но ... нещо не ми се изясни.В момента записах магистратура - държавна субсидия в СУ.Завърших бакалавър, но в задочна форма на обучение и не съм взимала никаква помощ от университета.Получавам и майчинство. Е мога ли сега да пусна такава молба за отпускане на въпроснта стипендия, т.к. записах магистратурата в редовна ф-ма на обучение

Можеш да  Peace, щом си държавна поръчка, а не платено имаш право на стипендия. В отдел стипендии ще ти кажат с точност какви документи изискват! Акт за раждане ( копие ) , номер на банковата сметка, и молбата декларация заверена от съответната факултетна канцелария

Общи условия

Активация на акаунт