стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 112 477
  • 696
  •   1
Отговори
# 315
Тези 120лв. за семестьр ли са или всеки месец?

# 316
Стипендиите за родители се дават всеки месец, в различните ВУЗ-ове са различни суми - 90,100,120.

# 317
А, то ако е за семестър си е подигравка  Crazy

# 318
Отделно си има по 150-250 лв на година - еднократна помощ. Но също като стипендията за родители е за редовни студенти, държавна поръчка. Не знам дали във всички университети е така, четете си правилниците в конкретния ВУЗ. В СУ платените студенти от няколко години насам вече не взимат целогодишна "социална" стипендия, нито еднократна помощ за студенти в затруднено положение.

# 319
Ами в Техническия Варна,чета и никьде не пише,че майките могат да взимат такива стипендии.После изчислението им се прави на база предходна година,т.е. аз ако запиша сега магистратура там,тя е 2 семестьра и нищо няма да взема май?Чудя се да записвам ли там при положение,че за мен май не важат стипендиите?

# 320
А някой запознат ли е за даването на общински жилища за студенти редовно?

# 321
  • Пловдив
и аз съм с въпрос-ако се запиша да искарам 2-ра магистратура в държавен ВУЗ-ще получавам ли стипендия за това,че имам дете(имам едно на 3г и чакам 2-ро)

# 322
Да следя.

# 323
и аз съм с въпрос-ако се запиша да искарам 2-ра магистратура в държавен ВУЗ-ще получавам ли стипендия за това,че имам дете(имам едно на 3г и чакам 2-ро)

Аз поне не получих никаква друга стипендия освен тези 2880лв. Звънях и питах в отдела за стипендиите към университета, но ми отговориха, че щом съм платено то нямам право на никаква стипендия  Crossing Arms

# 324
  • Пловдив
мхм.мерсиии  Flutter

# 325
  • Варна
Здравейте!
Приета съм магистратура, редовно обучение,платено обучение във ВИНС,гр. Варна. Ще имам ли право на стипендия за това,че съм майка с дете на 2год? Казаха ми,че трябва да съм държавна почъчка. Ако има някой запознат,моля да сподели.  Ако нямам право на такава стипендия,ще мога ли да кандидатствам за стипендия за успех?

# 326
Те са ти казали, че трябва да си държавна поръчка. За всички стипендии важи това.

# 327
Здравейте. Някой знае ли какъв е размера на стипендията за майка с дете до 6 г. в Технически университет София? Аз ще имам ли право на такава при положение, че получавам майчинство за първата година на бебето?

# 328
Здравейте. Някой знае ли какъв е размера на стипендията за майка с дете до 6 г. в Технически университет София? Аз ще имам ли право на такава при положение, че получавам майчинство за първата година на бебето?

120лв е стипендията, но брутният доход на семейството ви не трябва да е повече от 960 лв. За повече информация, ето тук http://www.tu-sofia.bg/eng_new/normativni/zap-stip-zima-11-12.pdf

# 329
Тези 960 лв. до колкото прочетох са за член от семейството. Ние сме 4ма, аз, съпругът ми и две деца под 6 г.

Общи условия

Активация на акаунт