стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 111 174
  • 696
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Да, в СУ не можа да се взима и стипендия по успех, и стипендия за дете до 6 г едновременно. Тоест, взимаш само една стипендия от университета - по твой избор. По-добре е тази за майка с дете до 6 години, защото беше 120 лв, а тази по успех я намалиха на 90 лв. миналата година.
Но! Може да кандидатстваш за европейската стипендия - мисля, че така се водеше. Тя е само по успех и няма общо с другите. Тоест, ти може да си взимаш стипендията за майка на дете до 6г. от СУ и в същото време да кандидатстваш за европейската стипендия. Едното не пречи на другото и ако имаш достатъчно висок успех и се класираш, ще взимаш и двете. Обявяват я в началото на учебната година на сайта на СУ.
Успех!

# 61
Юличка, само че вече няма да има европейски стипендии, проекта приключи и доколкото знам няма да има осигурени пари повече  Tired

# 62
  • Бургас
Не знаех. Жалко!
Може пък да се поднови или да има нов проект. Добре е да се проверява винаги на сайта или в самия университет, защото много от колегите изобщо не знаехме за тази стипендия и съответно пропускахме сроковете за кандидатстване. 

# 63
Последно в СУ-то са го приели да е 90 лева на месец ,при условие,че не взимаш майчинство за деца.

# 64
  • Бургас
Сигурна ли си, че майчинството има значение? По мое време нямаше никакво значение дали взимаш майчинство - важна беше възрастта на детето - до 6 г. Дипломирах се през юли и дотогава взимах стипендията в размер на 120 лв. на месец.
А ако взимаш майчинство как процедират? Намалили са значи и тази стипендия.  ooooh!

# 65
Здравейте,отново.Аз пак имам въпрос.Ще бъде ли проблем ако са ми разрешили да присъствам само на 50% от занятията(за редовно обучение говоря),да кандидатствам за стипендията за майките с деца до 6 год.Или няма значение...

# 66
Приели са нов правилник тези дни.Ето линк:http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/pravila_za_studentite
Това е цел да се реагира на икономическата криза
Защо да дават на майките,те имат майчинство ,не са като бедните студенти без деца

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 18:56 от malinkap

# 67
така както е написано в правилника на СУ - нямаме право да кандидатстваме за помощ защото получаваме майчинство ?! е това е смешно...............

# 68
Здравейте,отново.Аз пак имам въпрос.Ще бъде ли проблем ако са ми разрешили да присъствам само на 50% от занятията(за редовно обучение говоря),да кандидатствам за стипендията за майките с деца до 6 год.Или няма значение...

Няма значение, това си е индивидуален план за майка с дете до 3г.

Аз миналата година взимах стипендия и майчинсвто, но явно този нов правилник е от тази година.

# 69
Смешно ако засяга някой друг ,за нас е трагично.Нищо чудно де

# 70
В Русенския университет стипендията е 50 лева за майки с деца до 6 годиша възраст - редовно обучение! Много малко.....

# 71
В Русенския университет стипендията е 50 лева за майки с деца до 6 годиша възраст - редовно обучение! Много малко.....
Нали това казвам - беше си 120, сега я намалиха на 50.

# 72
Всеки университет сам си определя сумата, няма закон за минимална или за еднаква сума, валидна за всички ВУЗ-ове. То, ако разчитаме на тия пари.....  Stop

# 73
В ТУ София още преди години не даваха стипендия, ако взимаш майчинство.
Знаете ли дали в СУ дават стипендиите на студентки платено обучение. Пише "без ограничения", но в ТУ не даваха.

# 74
В СУ дават само, ако си редовно, държавна поръчка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт