стипендия за майки студентки редовно обу4ение???

• 111 237
  • 696
  •   1
Отговори
# 90
Най-вероятно е да орежат стипендиите на работещите майки с деца....  #2gunfire

# 91
Едва ли Антония.Свързах се с един представител на студентския съвет по нета.Единствено орязването ще бъде откъм стипендии за успех и разбира се сумата ,която ще се взима.

# 92
  • София
Момичета имам следния въпрос?
Вярно ли е, че при навършени 26 години студент редовно обучение няма право на стипендия?Интересува ме по закон дали е така.
Аз съм студентка във Факлутета по Обществено здраве и съм несемйна.Казаха ми ,че при ненавършени подаваш декларация за дохода на родителите ти,но когато си навършил 26 г нямаш право на стипендия(аз съм несемйна).При нас вече няма стипендии за отличен успех и соц,стипендии, а само соц.стипендии.

# 93
Линдор, аз съм на 27 и си получавам стипендия. Нямам право на намаленията, които ползват студентите под 26 - като например за БДЖ.

# 94
  • София
Линдор, аз съм на 27 и си получавам стипендия. Нямам право на намаленията, които ползват студентите под 26 - като например за БДЖ.
Елеонора ти соц.стипендия ли взимаш?

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 14:09 от Lindor_84

# 95
Стипендия за майка с малко дете.
В нашия университет също остана само социалната стипендия - тоест, вземат и двете и успеха и задължително дохода. Но не съм срещала ограничения за годините. Преди имаше стипендия за отличен - вземаше се само успеха, без дохода. За хората с под 5.50 вземаха и доход. Сега няма такова нещо - калкулират се някакви коефициенти в зависимост от успеха и дохода.
Провери на място, защото както стана ясно, във всеки университет условията са различни.  Peace

# 96
А след като съм първи курс,първи семестър ще взема ли стипендия сега или чак за втория семестър(за стипендията за майки с деца до 6 год.)?

# 97
А след като съм първи курс,първи семестър ще взема ли стипендия сега или чак за втория семестър(за стипендията за майки с деца до 6 год.)?

Ще вземеш, трябва да подадеш документи. Втория семестър вземат за успех  Peace

# 98
Цитат
(2). Стипендии, получавани без ограничения, от следните категории учащи:

1. студенти инвалиди;

2. несемейни студенти без двама родители;

3.несемейни студенти с двама родители инвалиди;

4. несемейни студенти с починал родител и родител, който е инвалид – от началото

на месеца, следващ месеца, през който е възникнало основанието за получаването;

5. студентки с деца до 6-годишна възраст (след преустановяване на изплащането на парична помощ за бременност, раждане и отглеждане на дете);

Как да разбирам последният абзац? Thinking
Аз се ослушвах една година и сега май е късно да подавам молба за стипендия, защото се водя на трудов договор.

# 99
Кантарини, и аз съм на трудов  договор, в моя университет това няма значение.  Peace

# 100
  • София
Стипендия за майка с малко дете.
В нашия университет също остана само социалната стипендия - тоест, вземат и двете и успеха и задължително дохода. Но не съм срещала ограничения за годините. Преди имаше стипендия за отличен - вземаше се само успеха, без дохода. За хората с под 5.50 вземаха и доход. Сега няма такова нещо - калкулират се някакви коефициенти в зависимост от успеха и дохода.
Провери на място, защото както стана ясно, във всеки университет условията са различни.  Peace

Вчера звънях до счетоводството на факултета и ми казаха, че ограничение няма, НО стипедния можеш да взимаш след 26години показвайки само ЛИЧЕН доход, който трябва да е 240лв.За коефицинет нищо ен са ми казали.Аз разбрах,че няма значение дали имаш 5.5 или 4.5-можеш да се класираш,нно при доход 240лв.

# 101
Кантарини,това е стара информация.Новата наредба ще е готова до 1-2 седмици предполагам.

# 102
След като не работя и с мъжа ми нямаме брак,дали ще ми искат доходите?

# 103
здравейте
тая тема ми е доста объркана и с реск да съм досадна имам следното питане
студентка съм редовно обучение в СУ - първа година първи семестръ магистратура
имам ли право на стипендия за майка студентка с дете до 6 годишна възраст ?

благодаря ви момичета !   bouquet  bouquet  bouquet

# 104
Имам същите въпроси като mikey1488, но с тази разлика,че се интересувам за Пловдивския университет

Общи условия

Активация на акаунт