Кукър рецепти и програми.

• 625 871
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 065
А може ли да се прави вътре сладкиш, който да не се обръща?
Искам да попитам и дали Делимано-то има нагревател на капака?

Никой мултикукър нма нагревател на капака! Simple Smile А Делиманото пък ептен! Simple Smile

# 1 066
 bouquetБлагодаря за съветите за млякото ,като пробвам др път ще пиша ,не бях се сетила да видя книжката  newsm78 В провинцията био мляко трудно се намира.Пробвала съм да искам от някои жени подкваса .... ами гола вода беше.Ще пробвам с Елена ,мисля че ще намеря. Защо вереята да е боклук , по БДС ??? мале аз само това им купувам на децата Rolling Eyes а и гледах уж едно предаване че бдс си държат на качеството!? Иначе е вкусно аз го харесвам newsm78

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 20:21 от ctefani

# 1 067
И аз не харесвам Верея, квасих с Ралица, синьото! Добре стана ...е не е гъсто с нож да се реже!

# 1 068
  • Вече на село
Ако кукърът ти отчита температурата, трябва да се движи от 39 до 42 градуса.

# 1 069
  • плевен
Joy сега пак аз с питане ...... квасих мляко домашно краве  сварих го,оставих да се охлади да не е вряло.На 2 литра сложих 4 с.л. верея 3,6 % БДС и налях в бурканчета.Събраха ми се 3 буркана от 500мл. и едно малко от лютеница ,но на него му сложих захар и стафиди.Включих на прогр.йогурт тя е 8 часа и сутринта си ги сложих в хладилника.Стана ,не е като да не стана ,но някой беше качил снимки едно гъсто от буркана не мърда....???Мойто една идея рядко.....та къде бъркам?Да не ми е подквасата малко?Или е неподходяща?
  В моята книжка пише, че подквасата е 1:10 спрямо киселото мляко. Струва ми се, че ти е малко подквасата, защото може би 4 с.л. кисело мляко не са 200 г, но си зависи и от лъжицата и дали е с връх или по-равна.

Да споделя и аз как квася мляко.Първо става въпрос за мултикукър Филипс,а той си има програма за мляко.Спазвам точно предписанията  по книжката т.е 8 часа през нощта и после от сутринта веднага в хладилника.Но аз ползвам жива закваска и съм много доволна.Тя е в пакетчета и едно пакетче е за 2-3 л прясно мляко.Аз събирам 3 буркана от тесните с винтовата капачка -около 2400 пр.мляко.Правила съм и сладко мляко със захар,мед или конфитюр-става вкусно.

# 1 070
  • София /Абсурдистан
bouquet Защо вереята да е боклук , по БДС ??? мале аз само това им купувам на децата Rolling Eyes а и гледах уж едно предаване че бдс си държат на качеството!? Иначе е вкусно аз го харесвам newsm78
Това по стандарт уж е добро, другите са изкуствени.

# 1 071
  • Варна
Може ли някой да ми обясни стъпка по стъпка как да сваря жито в Мултикукъра? Бих искала да пробвам за първата задушница на 05,03 и не бих искала да сгреша. Целта е да сваря един стандартен пакет от мисля 400 г. жито.

# 1 072
  • от Луната
Ето една рецепта, която не съм правила, но е на страхотната кулинарка Марияна Цвяткова. Каквото и да съм готвила по нейна рецепта, винаги се е получавало убийствено вкусно  Mr. Green

Варено жито(в мултикукър херметик)
1 част жито-измивам хубаво и претривам със сол,след което изплаквам и накисвам за няколко часа в студена вода.След това го слагам в кукъра наливам 2 и половина части вода,добавям 1/2 кафяна лъжичка сол и 1 с.л.олио.Затварям кукъра и пускам на програма ОРИЗ-10 минути.След кано приключи програмата не отваряйте веднага кукъра,оставете житото вътре до момента когато ще си го приготвите както вие си знаете.
Аз сложих 3 части вода,но когато приключи програмата исках да разбера дали е сварено житото и отворих кукъра-наложи се да прецедя останалата непоета вода през гевгир,върнах житото отново в кукъра и така ще стои до сутринта когато ще му добавя захар на вкус,смлени бисквити,натрошени орехи,малко лимонова кора и лимонов сок,стафиди,малко канела и какао.

# 1 073
  • Варна
Благодаря, ще пробвам.

# 1 074
А може ли да се прави вътре сладкиш, който да не се обръща?
Искам да попитам и дали Делимано-то има нагревател на капака?

Никой мултикукър нма нагревател на капака! Simple Smile А Делиманото пък ептен! Simple Smile

Е как да няма на капака, нали това е идеята че нагрява от всички страни. Аз имам Филипс и със сигурност нагрява и отгоре, за Делиманото не знам.

# 1 075
Яни кет, няма нагревател на капака Simple Smile Simple Smileзагрява само отстрани.....новите модели са със свалаща се вътрешна част за почистване на капака, нали виждаш, че няма нищо на капака което да нагрява, нали затова хората си купуват халогенен капак, за да запичат отгоре! Simple Smile

# 1 076
  • плевен
Момичета,имам кукър Филипс от първите и много съм доволна,но нямам спомен дали съм варила прясно мляко в него.Моля,споделете някой пробвал ли е и на каква програма.

# 1 077
"Има затопляща система, обграждаща многофункционалния уред за готвене, включително загряващ елемент отгоре, загряващ елемент навсякъде отстрани и основен загряващ елемент на дъното, 3D затопляща система за равномерно нагряване, по-ефективно поддържане на топлината и по-добър резултат при печене."
Това е от сайта на Филипс, сори за спама http://www.philips.bg/c-p/HD3037_70/viva-collection-multicooker

И за да не е само спам, днес правих стикована свинска плешка от Лидъл, надупчих месото и напълних дупките с чесън и морков, сложих отгоре и отдолу масло и после на програма Stew един час. Може би можеше и повече, но вкъщи бяха много гладни. След това го запекох за 10 минути във фурната.

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 12:34 от yani_cat

# 1 078
Момичета, имам една разфасована патица от Лидл( на 5-6 парчета е разрязана). Може ли някоя по- лесна рецепта.

# 1 079
  • София
Здравейте! Отскоро съм с мултикъкър Филипс, снощи сложих да квася мляко. Обаче днес хич не съм впечатлена от резулатта  Confused Не е гъсто, хем 8 часа стоя. Правих по рецептата от книжката. МОже ли да споделите как го правите и става ли ви гъсто, хубаво мляко? Аз ползвах уж прясно мляко от ферма, а за закваска - кисело мляко на Вършец, домашно. ..очаквах по-добър резултат...

Общи условия

Активация на акаунт