Кукър рецепти и програми.

  • 625 856
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Мнения: 2 603
Някой може ли да сподели как точно прави зрял боб в кукъра си. Знам, че всеки път за различно време е готов, но коя програма използвате, всичко ли слагате в началото?

# 1 051
  • Бургас
  • Мнения: 1 532
mimi.7299 както винаги най-точно го обясняваш  chef 

# 1 052
  • Мнения: 33 525
mimi.7299 както винаги най-точно го обясняваш  chef 
Не знам колко точно го обяснявам Joy, ама сверих в книжката описанието на трите програми и наистина не намирам разлика? newsm78

# 1 053
  • Мнения: 33 525
Някой може ли да сподели как точно прави зрял боб в кукъра си. Знам, че всеки път за различно време е готов, но коя програма използвате, всичко ли слагате в началото?
Ако нямам много време слагам всичко, нарязан лук , морковче, червена чушка, лъжичка брашно, червен пипер, каквито обичате подправки, бобът, предварително накиснат, затварям и за около час и половина на стю.
Ако имам време запържвам първо на фрай и тогава готвя натам....

# 1 054
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Кисело зеле с ориз и свинско

Рецепта за мултикукър Russell Hobbs

1 малка кисела зелка, по възможност домашна
500 грама свинско, нарязано на парчета
2 мерителни чаши ориз
6 мерителни чаши вода и/или сок от киселото зеле
Черен пипер на зърна
Бахар на зърна
Мазнина по избор, ако месото е по-сухо

Месото се поставя в купата заедно с течността и подправките, кукърът се включва на програма "Супа" за 1 час. Оставя се да поври малко и към него се прибавя нарязаното и почистено кисело зеле. Преценява се дали е нужно да се прибави някаква мазнина.
След приключване на програмата добавяме ориза и стартираме режим "Ориз". В зависимост от вида ориз, който се използва, може да се наложи да се добави течност.



Скрит текст:
Извинявам се за лошата снимка, но телефонът ми толкова може.  Mr. Green

# 1 055
  • Мнения: 2 603
Мими, благодаря  Hug Направих го и аз, на стю за час и половина стана разкооооошен.

# 1 056
  • Мнения: 33 525
Мими, благодаря  Hug Направих го и аз, на стю за час и половина стана разкооооошен.
Радвам се, другият път искам една паничка! Joy

# 1 057
  • Мнения: 3 006
Моята рецепта за миш маш  Laughing включих на фри за 40 мин ,пуснах нарязана сланинка ,затворих обаче да ни ми опуши кухнята  chef след 10 мин добавих 2 буркана нарязани печени чушки и пак затворих капака.Като останаха 15 мин добавих 3 супени лъжици брашно разбърках и отново затворих капака.Когато оставаха 5 мин добавих 6 яйца разбърках и затворих.Като изключи програмата добавих сиренето и си пресипах миш маша в друг съд за сервиране.Сол не съм слагала,сланината е солена ,сиренето също и не беше нужно! bouquet

# 1 058
  • Мнения: 3 006
 Joy сега пак аз с питане ...... квасих мляко домашно краве  сварих го,оставих да се охлади да не е вряло.На 2 литра сложих 4 с.л. верея 3,6 % БДС и налях в бурканчета.Събраха ми се 3 буркана от 500мл. и едно малко от лютеница ,но на него му сложих захар и стафиди.Включих на прогр.йогурт тя е 8 часа и сутринта си ги сложих в хладилника.Стана ,не е като да не стана ,но някой беше качил снимки едно гъсто от буркана не мърда....???Мойто една идея рядко.....та къде бъркам?Да не ми е подквасата малко?Или е неподходяща?

# 1 059
  • Бургас
  • Мнения: 1 532
пробвай за закваска различни кисели млека и ще уцелиш твоята гъстота

# 1 060
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Joy сега пак аз с питане ...... квасих мляко домашно краве  сварих го,оставих да се охлади да не е вряло.На 2 литра сложих 4 с.л. верея 3,6 % БДС и налях в бурканчета.Събраха ми се 3 буркана от 500мл. и едно малко от лютеница ,но на него му сложих захар и стафиди.Включих на прогр.йогурт тя е 8 часа и сутринта си ги сложих в хладилника.Стана ,не е като да не стана ,но някой беше качил снимки едно гъсто от буркана не мърда....???Мойто една идея рядко.....та къде бъркам?Да не ми е подквасата малко?Или е неподходяща?
  В моята книжка пише, че подквасата е 1:10 спрямо киселото мляко. Струва ми се, че ти е малко подквасата, защото може би 4 с.л. кисело мляко не са 200 г, но си зависи и от лъжицата и дали е с връх или по-равна.

# 1 061
  • here, there, everywhere
  • Мнения: 925
Момичета, аз имам Оля и искам да направя телешко варено. На коя програма и за колко време да наглася кукъра? bouquet

# 1 062
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 649
Joy сега пак аз с питане ...... квасих мляко домашно краве  сварих го,оставих да се охлади да не е вряло.На 2 литра сложих 4 с.л. верея 3,6 % БДС и налях в бурканчета.Събраха ми се 3 буркана от 500мл. и едно малко от лютеница ,но на него му сложих захар и стафиди.Включих на прогр.йогурт тя е 8 часа и сутринта си ги сложих в хладилника.Стана ,не е като да не стана ,но някой беше качил снимки едно гъсто от буркана не мърда....???Мойто една идея рядко.....та къде бъркам?Да не ми е подквасата малко?Или е неподходяща?
Няма начин да стане добре с Вереята, там просто няма истинско мляко, а и от боклуците, които бутат вътре също не се получава.
Аз квася домашно мляко само със закваска от биомлякото от Хит-а, ползвам  harmonica, това има, но може всякакво био мляко, може и останало от домашното кисело мляко от предишното квасене. Сега, не съм пробвала с кисело мляко по стандарт и с него не знам какво ще стане.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 10:51 от Unknown_lady

# 1 063
  • Мнения: 164
И аз до се включа.Понеже се занимавам с прясно мляко домашно.Препоръчвам на клиентите ми Елена  2%.Пробвайте, няма да съжалявате! !

# 1 064
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 649
А може ли да се прави вътре сладкиш, който да не се обръща?
Искам да попитам и дали Делимано-то има нагревател на капака?

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 12:09 от Unknown_lady

Общи условия

Активация на акаунт