Кукър рецепти и програми.

• 625 726
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 615
Сладкиша е много хубав, лекичък, прилича ми на реване. На мен на 180гр. за 30мин. леко ми позагоря отдолу, така че го проверете малко преди това как е, иначе след това го обърнах и само за 5мин. от другата страна беше готов.  Peace
Мерси Габолина, аз го направих с ягоди, но отгоре доста се поопече....явно 180 градуса му идва много! Simple Smile

# 616
Интересува ме колко вода е необходимо да сложа за програма ориз? Колкото пише на опаковката или 1 към  1? Обикновенно приготвям кафяв ориз Крина.

# 617
Колкото пише в книжката на кукъра. Мери се с чашката на кукъра /и водата и ориза/

# 618
Здравейте и от мен! Имам мултикукър Филипс, но освен рецептите от книгата му и моите импровизации, ползвам ето този сайт за идеи:
http://www.multicooker24.com/cookbook/CookBook_REDMOND-RMC-M90E_ … icooker24.com.pdf

# 619
Момичета, дайте изпитана рецепта за домашна лютеница в кукъра!

# 620
Давайте наистна, дойде сезонът на лютениците.... Praynig

# 621
Моето пиле с ориз под налягане.

Чела бях някъде че за да останат оризовите зрънца цели и да не се скашква ориза при готвенето, трябва задължително да се измие обилно преди това докато водата стане бистра и течността с която се залива за да се готви да е гореща, а не студена. Работи безотказно това правило даже и в мултикукъра..   chef Сложих малко повече от 1:1 от пилешкия бульон като прибавих ориза към пилето.

# 622
  • London
Здравейте ентусиастки Simple Smile
Имам конкретен въпрос. От скоро имам мултикукър SALTER, който готви и под налягане. По скоро даже, това е тенджера под налягане, с програми.Подобно е на Gorenje.
Някой готвил ли е БОБ под налягане 😆.
Каня му се, но първо се чудя на колко време да го пусна и второ да не стане на пуканки 😈.

# 623
  • Вече на село
Здравейте ентусиастки Simple Smile
Имам конкретен въпрос. От скоро имам мултикукър SALTER, който готви и под налягане. По скоро даже, това е тенджера под налягане, с програми.Подобно е на Gorenje.
Някой готвил ли е БОБ под налягане 😆.
Каня му се, но първо се чудя на колко време да го пусна и второ да не стане на пуканки 😈.
Имам Делимано с такава функция, но съм готвила само зелен боб. Моите програми не са много и най-дългата е 30 мин, нея ползвах. Получи се перфектно. Имай предвид, че щом кукърът ти готви под налягане, почти не извира течност, дори не мирише на готвено, но трябва да отчетеш, че сухият боб поглъща вода, докато се сготви. Аз бих сложила боб:вода в съотношение 1:4, пък ще видиш какво ще се получи - чорба или яхния, но няма да загори. Да споделя, че когато готвя кисело зеле, на което му е нужно доста варене, стартирам отначало програмата веднага, щом приключи.

# 624
  • London
Arina, мерси за отговора.
Май ще се престраша утре. Смятам да накисна боба предварително. Пък ако опръскам тавана, ще боядисаме Simple Smile

# 625
  • London
След опит от типа проба-грешка, мисля наготвих най-вкусната бобена яхния със свинско.
Пак да уточня, мултикукър с готвене под налягане.
Първо запържих леко лук със свинското в самия уред, да запечата месото. Пуснах програма месо без да слагам капакът. Така уредът работи като тенджера върху котлон. След като месото леко се запържи, започнах да слагам продуктите.( Бобът го накиснах предварително. ). Прибавих боб, морков, домати, пипер и подпровки, както си готвя боб стандартно. Количеството боб и друго не трябва да е повече от 2/3 обем на съда. Наливаш вода, да покрие нивото на бобът и 3-4 пръста отгоре (въпреки че бобът беше накиснат той пое още вода).Сложих капакът и включих под налягане за 45мин. Боб яхния, без запръжки, брашна и пр.  Simple Smile

# 626
  • Вече на село
Поздравления, Bean!

# 627
Да се разпиша и с моите пилешки филенца със сметана.
Около 1/2 кг. пилешко филе нарязвам на кубчета, осолявам, поръсвам с пипер, овалвам в брашно и запържвам в малко мазнина на програмата за пържене (разбърквам често). Като порозовеят, спирам програмата, заливам с 250 гр. зеленчуков бульон (чаена чаша с кубче готов бульон), добавям 250 мл. течна сметана, посипвам с пресен, нарязан на ситно босилек (имам в саксия), разбърквам и пускам на задушаване за 1 час. Върви добре с картофено пюре или с варен ориз.
Сега тествам бял боб на функция слоу кук. Пуснах за 5 часа, да видим!

# 628
здравейте! бихте ли мие насочили кой мултикукър е с керамично покритие, а не тефлоново?
благодаря!

# 629
здравейте! бихте ли мие насочили кой мултикукър е с керамично покритие, а не тефлоново?
благодаря!
Черният модел на Филипс, ако купуваш от България....ако не има сайт на Редмънд, там има много модели с керамична купа...

Общи условия

Активация на акаунт