Кукър рецепти и програми.

• 625 794
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 630
За колко време да сложа пил. бутчета да се варят и с отворен капак ли да е кукъра?

# 631
За колко време да сложа пил. бутчета да се варят и с отворен капак ли да е кукъра?
На стю стават за 30 мин., на затворен капак Simple Smile

# 632
На стю стават за 30 мин., на затворен капак Simple Smile
[/qu
Мерси!   Simple Smile

# 633
  • Атлантис, Галактика Пегас
Здравейте, момичета.
Снощи мъжът ми купи в Кауфланда

Само че не виждам как се управляват програми. Те са само напечатани на корубата

Дали пък не се прекарах??? И докато е време да взема да го върна?
В инструкцията никъде не видях къде се избира програма.
Извинявам се ако поста ми не е за тук. Но съм леко шашната.

# 634
  • Балчик
Нито моделът е ясен, нито функциите му, да не говорим за миниатюрните снимки. Дай малко повече инфо, за да  разгледаме модела. Това ми се струва, че не е мултикукър.

# 635
Цоп и аз в темичката с гордите притежатели на мултикукър Party
Момичета,зов за помощ с малко съвети за начинаещи в мулти готвенето chef
От вчера имам мултикукър и все още не е готвено в него/освен ако варенето на вода на програма stew не се брои за готварство-нали така се правело преди първото готвене/ Joy
Иска ми се за утре да запланувам карфиол със заквасена сметана и сирене в мултито.На коя програма и за колко минути да го сготвя?...Има ли вероятност да се пресече заквасената сметана,ако я сложа направо в началото,заедно с умната зелка? newsm78 Обожавам карфиол и досега ми е коствало много време и омазани съдове да го готвя,но сега с мулти помощника смятам да пробвам и да избия рибата...с ваша помощ Mr. Green
Давайте съвети смело Hug

# 636
Цоп и аз в темичката с гордите притежатели на мултикукър Party
Момичета,зов за помощ с малко съвети за начинаещи в мулти готвенето chef
От вчера имам мултикукър и все още не е готвено в него/освен ако варенето на вода на програма stew не се брои за готварство-нали така се правело преди първото готвене/ Joy
Иска ми се за утре да запланувам карфиол със заквасена сметана и сирене в мултито.На коя програма и за колко минути да го сготвя?...Има ли вероятност да се пресече заквасената сметана,ако я сложа направо в началото,заедно с умната зелка? newsm78 Обожавам карфиол и досега ми е коствало много време и омазани съдове да го готвя,но сега с мулти помощника смятам да пробвам и да избия рибата...с ваша помощ Mr. Green
Давайте съвети смело Hug
Първо леко го свари на стю, ще стане за около 20 мин, ако си сложила много вода я отсипи да останат само китчиците карфиол, добавяш сметаната и сиренето и на стъю за още десет минути....ако искаш съвсем да изври водата и малко да се запече можеш и малко на програма бейк да го пуснеш
Или след като свариш карфиола леко, пускаш на фрай за 15-20мин. с добявено сирене и сметана, тук програмата фрай не е като същинското пържене, защото е на ниска температура и няма да пресече сметаната....

# 637
mimi.7299 , ами ако заредя мултито с китчиците карфиол и всичко останало и пусна на stew за 30-ина минутки,дали ще се пресече сметаната? Rolling EyesМоят замисъл е да сложа всичко и да си покъкри там известно време GrinningДали е възможно? newsm78....Питам,понеже никога не съм ползвала мултикукър и нямам идея как работи.... Thinking

# 638
  • Бургас
Стю-то е по-ниски градуси, около 90 гр. по спомен, би трябвало да стане добре.

# 639
Галчудо ,благодаря ! Peace

# 640
Момичетааа и аз да се похваля понеже от скоро ползвам моят най- добър приятел. Рецептата я намерих в един друг сайт и реших да пробвам, но да кажа, че я попромених малко Grinning
Кюфтета със сос
Продукти за кюфтетата:
500 гр кайма
1 к.ч. ориз
1/2 к.ч. булгур
1 глава лук
1 яйце
подправки/чубрица,черен пипер,магданоз/
сол
брашно за овалване
За соса:
1 глава лук
1 морков
целина- 1 с.л. /замразена/
1 фикс на Маги за пиле със сметана
1/2 кофичка заквасена сметана
1-2 яйца
2-3 с.л. брашно

Програма Fly-10мин. задушаваме с 1 ч.л. олио нарязаните лук,морков и целина - аз я пропуснах, но пък сложих 4-5 гъби. Разтваряме фикса на Маги с 1/2 литра вода и изсипваме при задушените зеленчуци.
По рецептата пишеше да стартираме програма варене-20 мин.Пускаме оваляните в брашно кюфтета, но аз я прескочих- директно пуснах кюфтенцата и продължих със стартиъсне програма stew -1 час.Преди да я включим доливаме вода- 1,2 пръста над кюфтетата,за да може да се свари ориза.5-10 мин преди края застрой-
ваме със заквасената сметана объркана с яйцата и брашното.Ръсим с пресен магданоз и черен пипер.

# 641
Момичетаааааааа,станаааааааааааа Party Party Party
Пробвах да направя макарони с доматен сос и гъби и стана перфектнооооооооо chef bouquet
Благодаря на отзовалите се mimi.7299 и Галчудо за рецептите и съветите  Hug
По-късно,освен ако не съм все още здраво подута от вкусните макарони,ще сготвя за вечеря карфиол Peace
Как съм живяла без това съкровище досега бе,хора?  #Crazy bouquet

# 642
Пробвах да направя макарони с доматен сос и гъби и стана перфектнооооооооо chef bouquet
По-късно,освен ако не съм все още здраво подута от вкусните макарони,ще сготвя за вечеря карфиол Peace
Hug Joy Hug Joy Hug Joy

# 643
А може ли рецептата за карфиола?

# 644
noneta, накъсах розичките карфиол и така както са сурови,ги сложих в купата на мултито.Поръсих с подправка за супа,отгоре залях със щедро количество заквасена сметана,поръсих най-отгоре наситнен къдрав магданоз,чесънче и чер пипер и полях с много малко зехтинче.На дъното сипах мнооого малко бяло вино.Затворих капака и включих на задушаване за 1 час-стана мозък!След това си го гарнирах с ориз басмати и да не ти казвам какво муцане падна Mr. GreenРезултатът беше страхотен,още повече,че си е за пръв път в мултито-без цапане на други съдове,без бъркане и мислене.Сосчето идеално пасваше както за варени картофи за гарнитура,така и за ориз chef
За днес бях замислила жълт грах/всъщност,мисля го откак започнах да мисля за мултикукър Mr. Green/.
Просто бухнах всичко в мултито-жълт грах,малко масло,малко зехтин,лук и бам-на програма stew настроих за 2,30ч.След 1 час погледнах граха-беше омекнал ИДЕАЛНО-нещо,което в обикновена тенджера постигах едва след 3 ч. упорито варене и постоянно бъркане,за да не загори,понеже съдържа много нишесте самият грах.Добавих нарязани на кубчета картофки и наситнено чесънче и оставих да си къкрят с останалата вкусотия.След 30 мин.сложих наситнен магданоз и воала-превъзходен резултат!Изключих мултито,защото в протичен случай всичко щеше да стане на каша.
Лукът не се усеща-стопил се е напълно,което само по себе си говори,че запръжката е напълно излишна.
Ако кажа,че супата стана превъзходна,ще съм много скромна BlushТакъв вкус помня само от детството ми,при баба в Русия,сготвено върху руската печка на дърва chef
Момичета,мултито е най-успешната ми покупка в историята на моята кухня!!!А аз смело мога да кажа,чесъм купувала какво ли не Mr. GreenЧудя се как досега не съм го купила по-рано Hug
Искрено благодаря на всички за напътствията и съветите както преди,така и след покупката на мултикур Филипс Hug bouquet

Последна редакция: нд, 18 окт 2015, 12:42 от Луда...гъбка:)

Общи условия

Активация на акаунт