Кукър рецепти и програми.

• 625 814
  • 1 344
  •   2
Отговори
# 825
Нашият е върху капака на печката, не виждам защо да не може. Кукъра си има дръжка, можеш да си сготвиш и да го отнесеш директно с манжата на гостито, стига да не е супа. Laughing
Имам предвид нагрява ли се много външния корпус при готвене?- да не се повреди нещо миялната Crazy

# 826
Не се нагрява изобщо отвън, не се притеснявай. Говоря за Делимано 50 в 1.

# 827
Нашият е върху капака на печката, не виждам защо да не може. Кукъра си има дръжка, можеш да си сготвиш и да го отнесеш директно с манжата на гостито, стига да не е супа. Laughing
Имам предвид нагрява ли се много външния корпус при готвене?- да не се повреди нещо миялната Crazy
За три кукара гарантирам че не се нагряват.
Скрит текст:
MW-3801 Maxwell ,Делимано 50 в 1 и First Austria FA-5130
Като готвя ги поставям в/у пералнята защото нямам друго свободно място.

# 828
Скрит текст:

Потвърждавам.

# 829
Скрит текст:
Всичките ли ги имаш? Simple Smile

# 830
Скрит текст:
Скрит текст:
Да  Embarassed

# 831
Скрит текст:
Скрит текст:
Да  Embarassed
Браво, а аз симислех, че съм само аз hahaha, но аз имам два и единия е слоукукър hahaha, кажи сега от кой си най доволна и защо си купи три Joy

# 832
Ааа слоукукара не го броя той си е отделно ! Laughing
 Първия ми е Делиманото от 1 година.Макар че като цяло не е от предпочитаните марки-но,много си го обичам.Свикнах му и съм доволна. Купата си е ОК (за 1 година ползване не е мръднала ,използвам само дървени лопатки)и най ми харесва че има "ушички" и може лесно да се вади(установих го когато взех  другите два)
Херметика и  Maxwell-а ги взех преди месец от черния петък.
 Maxwell-а защото е по-малък, а First Austria FA-5130 заради готвенето под налягане

# 833
 Първия ми е Делиманото от 1 година.Макар че като цяло не е от предпочитаните марки-но,много си го обичам.Свикнах му и съм доволна. Купата си е ОК (за 1 година ползване не е мръднала ,използвам само дървени лопатки)и най ми харесва че има "ушички" и може лесно да се вади(установих го когато взех  другите два)
 Maxwell-а защото е по-малък, а First Austria FA-5130 заради готвенето под налягане
А така....това се казва сериозна домакиня, Максела с каква вместимост е?

# 834
СПАНАЧЕНА ТАРТА С БУТЕР ТЕСТО В МУЛТИКУКЪР

Големи празници, то преяждането е почти сигурно. Всевъзможни и различни храни, смесени заедно, издути стомаси, пъшкане, уфкане, "Тежко ми" е, "Не ми говори за храна" и подобни.
Та и ние със семейството сме от повечето такива хора на празниците, а предстоят и още. Всички знаем какво е, като все едно да си глътнал огромен камък, ама нали сме си такъв народ, хапване и пийване без граници. И сега пак курбанче, агнешко, сарми, боб, пържоли, торти, баклава и другите щуротии, чудо то край няма. Реших да сменя с малко по-леко хапване да се разтоварим от дрънденето и разнообразим поглъщането на месни хапки с това ястие, като за летен сезон.
Понеже не открих подходящи рецепти за приготвянето на ястия с бутер тесто в мултикуър,
пропорциите не са съвсем точни и правих нещата, общо взето почти на око.
Импровизирах, като тази разкошна рецепта я взаимствах от друг сайт, като там е печене в тавичка или форма за печене.
Благодарен съм за идеята и се надявам, да не се сърдят за откраднатото:). Просто исках да споделя и помогна на други, които имат затруднения с дефицита на рецептите за бутер тесто.
Ще ме извините за непрофесионалните снимки или ако липсват детайли но..., като за първи път в къщи и от "нямане" да се опита, така е. Уреда ни е от 4 дни (Делимано 50в1 от промото) и не можах да повярвам, каква вкусна чудесия стана.

Продукти:

Малко пакетче бутер тесто от 250-275гр.
Няколко замразени спаначени топчета, колкото орех или около 150-200гр. замразен спанак
1 стрък пресен чесън
2 стръка пресен лук
1/4 чаша вода, около 50гр.
3 яйца
3 супени лъжици брашно с връх
1 щипка Бакпулвер или около 1/2 ч.л
6 супени лъжци заквасена сметана от кофичка
2-3 супени лъжци кисело мляко
около 100гр. сирене натрошено
около 150гр. кашкавал настърган на едро
5 супени лъжици зехтин или олио
Черен пипер

Приготвяне:

1. Размразяваме спанака, изваждаме и го нарязваме го с лука и чесъна на дребно.
2. На програма FRY за 5-10мин., задушаваме зеленините с 3 супени лъжици мазнина и водата. Отделяме в купичка да се охладят (Трябва им малко време леко да поомекнат, може и на отворен капак.). Гледайте да няма вода след задушаването или да е не много!

2. Изплакваме съда на кукъра със студена вода да се охлади и го подсушаваме.
3. Развиваме бутер тестото без да махаме фолиото и похлупваме отгоре със съда на кукъра. Притискаме за да се изреже кръгчето което ще ни трябва. Аз го направих, като похлупих тестото отгоре върху съда, притискайки по-ръба, защото нямам достатъчно пространство за развиване на плота.

4. Намазваме дъното на съда с 2 супени лъжици мазнина и полагаме изрязаното кръгче на дъното (Принципно към долната част, съда на кукъра се стеснява, като сам се оформя леко издигнат кант от изрязаното кръгче бутер тесто. Ако е равен при Вас, с пръсти си оформете нужната дължина. Кант е желателно да има за крайният естетичен резултат но дори да липсва такъв, няма да залепне:)).

5. Поръсваме тестото на дъното с малко от брашното и разпределяме да има навсякъде.
6. Разбиваме яйцата с брашното и добавяме всички останали продукти плюс задушените.

7. Разбъркваме и сипваме сместа в оформеното кръгче (Аз се притеснявах, че сместа дойде малко в повече, защото беше леко с връх, но нямаше нужда от притеснения, беше излишно.)

8. Пускаме програма CAKE (При мен стандартно спря на 43мин. и сякаш не беше достатъчно, затова пуснах още един път, като поглеждах таймера и спрях на 15мин.) Общо беше около 60мин..

9. Отделете съда от уреда и изчакайте около 5-10мин. ястието да спадне леко от обема си и да се стегне. Усеща се пръст, дали консистенцията е стегнала.

10. Положете подходяща кръгла чиния, върху изпечената Тарта в съда, обръщаме внимателно като придържаме чинията с ръка без да натискаме, за да извадим ястието.
11. Сега Тартата е набратно и затова похлупваме от страната на изпеченото с чиния за сервиране, за да застане между двете чинии. Внимателно обърщаме двете чинии и махаме горната, тази с която извадихме Тартата.

Изглеждаше ми сложно но всъщност, продуктите и технологията се оказаха много лесни а вкуса и вида е изживяване почти, като от френска пекарна.
По желание, отгоре може да се намаже с масълце или наръси с капцичи зехтин, докато е топла.
Гарнирах с каквото разполагах, в случая кисели морковчета и краставички от туршия.
Мисля, че ще върви с тараторче, айрянче, салатка от червено цвекло или ряпа подравени със зехтин и лимон или друга, както предпочитате.

От остатъка бутер тесто, може да си направите подходящ десерт или дребни хапки, като вариантите са всевъзможни.

Снимки на разрязаната Тарта, ще очаквам от Вас, защото моите ме срам да ги кача. Просто я нападнахме и снимките станаха свински. Другият път ще добавя и парчето с украсата  Grinning

Върви за хапване топла или студена, балсам за стомаха. Дано да Ви се услади.

Пожелавам на всички весела и щастлива Нова година.

# 835
Скрит текст:
А така....това се казва сериозна домакиня, Максела с каква вместимост е?

3 л

Скрит текст:

# 836
Ннекст чудна е тортичката, ще я пробвам!
S70n максела от къде го купи, пак ли от черния петък, никога не съм виждала такъв? newsm78

# 837
# 838
Наистина цената е невероятна, хубавото е че се маха вътрешния капак и сще може да се почиства....

# 839
Ннекст чудна е тортичката, ще я пробвам!
S70n максела от къде го купи, пак ли от черния петък, никога не съм виждала такъв? newsm78

Да, от черния петък го взех, но от друг сайт. Цената беше като тази в puremall.bg. Затова много не му мислих и го поръчах. Е, има някои "кусури", които ме дразнят, но не са кой знае какво. Дразни ме, че все трябва да търся ръкохватки, за да извадя купата и когато отварям капака кондензът се събира в един улей и накрая трябва да попивам с кърпа (при други модели има нещо като чашка и там се събира).

Общи условия

Активация на акаунт