Кукър рецепти и програми.

• 627 697
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 245
  • Ст.Загора
Ааааа... Даже не знам какво е кукър под налягане.  Joy
Онзи ден пристигна моя от Амазона, със стоманена купа, но още не е отворен....ще пиша отзиви Simple Smile
  Миме,измери моля те диаметъра на купата , най отгоре , и височината до ръба . Нещо ми се върти в главата да си поръчам такава купа .

# 1 246
  • Пловдив
И аз сготвих за свеки и свекъра в кукъра пържолки. Сложих овкусени със сол, пипер, кимион и малко чесън на прах, пържолките, олио, нарязани гъбки, топено сирене, нярязан лук и малко червено вино. Стана разкошно

# 1 247
Онзи ден пристигна моя от Амазона, със стоманена купа, но още не е отворен....ще пиша отзиви Simple Smile
  Миме,измери моля те диаметъра на купата , най отгоре , и височината до ръба . Нещо ми се върти в главата да си поръчам такава купа .
Адаш, правим ремонт на банята и не сме у нас! Ако не ти е късно като се завърнем...!

# 1 248
  • Ст.Загора
Адаш, правим ремонт на банята и не сме у нас! Ако не ти е късно като се завърнем...!
ОК, ще чакам , не ми е спешно .

# 1 249
  • София
И аз сготвих за свеки и свекъра в кукъра пържолки. Сложих овкусени със сол, пипер, кимион и малко чесън на прах, пържолките, олио, нарязани гъбки, топено сирене, нярязан лук и малко червено вино. Стана разкошно
На коя програма, или за колко време под налягане?

# 1 250
  • UK
Благодаря за съветите за ориза , скоро ще пробвам да го сготвя.
Тефал 45 в 1 е моя кукър.
Преди  бях питала за пълнени чушки как ги приготвяте , аз ги пуснах за около час и половина на STEW, но понеже имаше доста течност след края на програмата пуснах BAKE за още 30 мин.

# 1 251
  • Пловдив
На коя програма, или за колко време под налягане?

Под налягане на F6 tq e 30 min, само че пуснах после за още 10 min

# 1 252
И в кукъра, и в тиган, и в тенджера го готвя по един и същи начин и винаги ми се получава екстра. Номерът на ориза е да го измиеш много добре със студена вода, после да го запържиш в олио докато стане прозрачен и чак тогава да сложиш водата. Така никога не ми се слепва.
Та в кукъра, на Fry, запържвам в олио лук и морков, добавям измития ориз, като се запържи хубаво добавям зеленчуците, сол, пипер и ако искаш други подправки. Като се позадушат и омекнат зеленчуците (ако са ти замразени) добавям вода и сменям на Stew. Варя докато оризът поеме почти цялата вода, после изключвам и оставям да се задуши още 10-15 мин под капак. Който обича може да сложи соев сос вместо сол.
newsm10 newsm10 newsm10
savina.напълно съм съгласна с теб!Ориза винаги го приготвям така и не съм имала проблеми!

# 1 253
Здравейте bouquet От скоро и аз съм горд собственик на мултикукър Ариели. Много му се радвам на лекотата и сравнително по-здравословния начин на готвене с него.  Правих картофки с подправки на FRY, които станах разкошни. Правих и шпиковано свинско месо. А карфиол на пара е просто фантастичен! Правя и млечен сос към него и воала. Даже и детето, което трудно мога да накарам да яде зеленчуци, хапва с удоволствие. Сега имам питане - сложих кюфтета по чирпански на STEW за 2 часа, като предварително си изпържих кюфтетата, но в една от рецептите тук за кюфтета със сос четох, че жната ги е правила изцяло на програма FRY. Вие на бавно готвене ли правите кюфтетата със сос? И ще помоля, ако някоя мама има мултикукър ARIELLI да ме насочи коя е програмата за печене Simple Smile

# 1 254
Момичетаааа отворих Инстант пота, готви бързо и лесно, чуден е! Купата стомана, кошничката за зеленчуци също, не гадните пластмаси за готвене на пара...Simple Smile Доволна съм Simple Smile

# 1 255
Здравейте bouquet От скоро и аз съм горд собственик на мултикукър Ариели. Много му се радвам на лекотата и сравнително по-здравословния начин на готвене с него.  Правих картофки с подправки на FRY, които станах разкошни. Правих и шпиковано свинско месо. А карфиол на пара е просто фантастичен! Правя и млечен сос към него и воала. Даже и детето, което трудно мога да накарам да яде зеленчуци, хапва с удоволствие. Сега имам питане - сложих кюфтета по чирпански на STEW за 2 часа, като предварително си изпържих кюфтетата, но в една от рецептите тук за кюфтета със сос четох, че жната ги е правила изцяло на програма FRY. Вие на бавно готвене ли правите кюфтетата със сос? И ще помоля, ако някоя мама има мултикукър ARIELLI да ме насочи коя е програмата за печене Simple Smile
Имам Ариели 5016 и при мен запичане е Crust

# 1 256
Здравейте bouquet От скоро и аз съм горд собственик на мултикукър Ариели. Много му се радвам на лекотата и сравнително по-здравословния начин на готвене с него.  Правих картофки с подправки на FRY, които станах разкошни. Правих и шпиковано свинско месо. А карфиол на пара е просто фантастичен! Правя и млечен сос към него и воала. Даже и детето, което трудно мога да накарам да яде зеленчуци, хапва с удоволствие. Сега имам питане - сложих кюфтета по чирпански на STEW за 2 часа, като предварително си изпържих кюфтетата, но в една от рецептите тук за кюфтета със сос четох, че жната ги е правила изцяло на програма FRY. Вие на бавно готвене ли правите кюфтетата със сос? И ще помоля, ако някоя мама има мултикукър ARIELLI да ме насочи коя е програмата за печене Simple Smile
Имам Ариели 5016 и при мен запичане е Crust
И моят е същия, но понеже в книжката програмите не са обяснени както трябва, остана чуденката коя е програмата за печене. Помислих, че вероятно е CAKE, тъй като пак е свързано с печене Simple Smile
Да кажа, че кюфтетата ми по чирпански станаха супер на STEW за 2.30 ч.  Peace Първо замесих каймата за кюфтенцата, изпържих ги на програма FRY, след което ги извадих. В мазнината, където се пържиха кюфтетата добавих нарязания лук, чушка, морков. Запържих ги за 3-4 мин., добавих лъжичка червен пипер и след това нарязани домати от буркан. Залях с 1 л. гореща вода и оставих да къкри за 2 часа. След това добавих и кюфтенцата. След 30 мин. смесих малко водичка и 3 лъжици брашно, и добавих към ястието. Оставих да къкри за 10 мин. Поръсих с магданоз. Всичко това в един съд, без никакви други изцапани чинии, тигани и тенджери Simple Smile После ще пробвам да изпека един кекс на програма CAKE и ще пиша за резултата.

# 1 257
  • Стара Загора
Здравейте. От две седмици имам мултикукър Philips. Искам днес да направя мусака в него, но не успях да намеря информация и за това реших да попитам вас. Извинявайте, ако вече е коментирано. Относно мусаката - на каква програма я правите? И може ли и заливката да се запече вътре или няма да се получи и ще трябва да я правя във фурната? Благодаря ви предварително.

# 1 258
  • Бургас
Здравейте. От две седмици имам мултикукър Philips. Искам днес да направя мусака в него, но не успях да намеря информация и за това реших да попитам вас. Извинявайте, ако вече е коментирано. Относно мусаката - на каква програма я правите? И може ли и заливката да се запече вътре или няма да се получи и ще трябва да я правя във фурната? Благодаря ви предварително.

Може и да стане нещо, но аз лично само поготвям в кукъра, а пека във фурна. На пържене задушавам лук и морков, поле добавям кайма и домати докато се задушат.Вадя ги и в тавата с подправки.После запържвам и катрофите.После запичам за кратко, слагам заливката.Не всичко става изцяло там за съжаление,  той е по-подходящ за тип манджа, супа или варива, макар, че и кекса е не лош.

# 1 259
  • София
Може да се запече мусаката отгоре с капака от халогенната фурна, а напоследък правя
без заливка, и вкъщи взеха да я харесват повече така.

Общи условия

Активация на акаунт