Кукър рецепти и програми.

• 624 800
  • 1 344
  •   1
Отговори
# 1 275
Моля, помогнете ми с идея как да сготвя постни сърми в кукъра. Благодаря Simple Smile)))  newsm78

# 1 276
Аз пускам ориза на ризото ама с по малко вода,не едно към две а 1 : 1,5 части.Листата са ми от буркан ,така че завивам ориза  и като наредя сърмите в кукъра, наливам вода  отгоре слагам кошницата за парата да ги натиска.Включвам пак на ризото и това е  Hug Имам програма ориз и кукъра ми направи година ,но още не съм я ползвала тази програма .Чудя се каква и е разликата с програмата за ризото?! newsm78

# 1 277
  • Varna
ctefani,
Да си жива и здрава, че ми подсказа да притискам сърмичките със кошницата за парата bouquet Hug bouquet
Иначе, аз приготвям плънката на пилаф. Не давам рецепта, защото всеки сигурно си има рецепта
за сърмичките със лозови листа. Аз самата правя няколко вида.
Като стане готова плънката, навивам със лозовите листа. Не измивам тенджерката на кукъра, а пости
лам със лозови листа и нареждам сърмичките и печените червени пиперки отгоре им. И като долея от
водата в която съм накиснала сухият червен пипер със остатъка от плънката в кукъра се получава вку
сно сосче. Доливам и зехтин и ги изджасвам след това на stew.
И както казвам. макЯта му е докато се научиш да навиваш бързо тези сърмички. Голяма бъзикня са за направа. А аз обичам да ги правя тънички да се хапват на една хапка. Незнам защо са ми по вкусни
такива  newsm78

И светли празници, момичета Hug

# 1 278
На пилаф и на стю после  newsm78 ще взема да пробвам  bouquet мерси!
П.п. аз съм много туткава с навиването  Joy

# 1 279
  • Varna
На пилаф, когато обработвам плънката.
След това като навия сърмичките на стю.
А, навиването си е туткаво, вярно е.

# 1 280
Аз пускам ориза на ризото ама с по малко вода,не едно към две а 1 : 1,5 части.Листата са ми от буркан ,така че завивам ориза  и като наредя сърмите в кукъра, наливам вода  отгоре слагам кошницата за парата да ги натиска.Включвам пак на ризото и това е  Hug Имам програма ориз и кукъра ми направи година ,но още не съм я ползвала тази програма .Чудя се каква и е разликата с програмата за ризото?! newsm78
Аз пък ползвам само програма Ориз, а не съм пробвала Ризото  Simple Smile

Ризотото по принцип се прави на тиган с пържене и добавяне на бульон.

# 1 281
Аз на програма ризото правя мръвка/зеленчук с ориз. Първо ползвам функция пържене за месо/зарзават, слагам ориз + вода и задавам ризото. Става страхотно Heart Eyes

# 1 282
Сефтето на новата ми джаджа (Instant pot) беше днес. Картофена супа с праз... Открих недостатък... Не е хубаво да забравяш нещо, което обикновено присъства в супата Simple Smile в случая доматено пюре и фиде. За 10 мин. На ръчна програма, после забравените продукти на „ супа“ за 5 мин. И общо като време с подготовката на продуктите около час.

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 18:22 от Тedy

# 1 283
Сефтето на новата ми джаджа (Instant pot) беше днес. Картофена супа с праз... Открих недостатък... Не е хубаво да забравяш нещо, което обикновено присъства в супата Simple Smile в случая доматено пюре и фиде. За 10 мин. На ръчна програма, после забравените продукти на „ супа“ за 5 мин. И общо като време с подготовката на продуктите около час.
А само под налягане ли работи уреда?Има ли програми без налягане?

# 1 284
  • гр. София
А само под налягане ли работи уреда?Има ли програми без налягане?
Има програми слоу-кукър, йогурт, които не са под налягане. Също така можеш да го ползваш и без капака.

# 1 285
Е без капака няма смисъл ..... newsm78 иначе йогурта не ме притеснява ,но слоу кукър е много бавна тя май е на ниска температура.Оглеждам нещо за сестра ми.Другите от фамилията ги обзаведах  Joy

# 1 286
  • гр. София
Е без капака няма смисъл ..... newsm78 иначе йогурта не ме притеснява ,но слоу кукър е много бавна тя май е на ниска температура.Оглеждам нещо за сестра ми.Другите от фамилията ги обзаведах  Joy
Стефани, да не те подведа, че и аз съм много боса още с ИП, но май с капак програма без налягане няма. От скоро го имам. Аз бях останала също с впечатлението, че може да е като обикновен мултикукър без налягане и го взех. Чак после разбрах и сега ми е малко трудно да боравят с него, защото по принцип не мога да готвя в тенджера под налягане.

# 1 287
Стефани, единственото най голямо предимство на Инстан Пота е стоманената купа...всичко останало не е безвредно и се драска....изработката е доста по добра от дървеняшките изпълнения и купи при новите модели на Филипс...слоу кук е вълшебна програма...месата и варивата стават чудесни!

# 1 288
  • гр. София
+1 за слоу кук-а. Месото става мозък!
Но аз лично бих предпочела Крок пот за слоу кукър заради керамичното гърне. Затова и още не съм го продала въпреки ИП. Задържам....

# 1 289
+1 за слоу кук-а. Месото става мозък!
Но аз лично бих предпочела Крок пот за слоу кукър заради керамичното гърне. Затова и още не съм го продала въпреки ИП. Задържам....
И аз има Крок Пот...няма да го продавам от сантиментални чувства Simple Smile Лейла имай предвид , че гледжосаната керамика не е съвсем безвредна...истината е в стоманата! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт