Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 4

• 43 176
  • 399
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте в новата тема...за момент ви изпуснах! Hug

# 181
тя новата тема заспа и без друго Rolling Eyes Защо така , бе ,хора, да не празнувате вече? Laughing

Щеше да има някакъв семинар, какво стана?

# 182
Прочетох темата "Информативно за хомеопатията", но не срещнах името на лекарството, което класически хомеопат изписа на сина ми, на 5год., а именно - CarcLM6
Моля, ако някой знае какво представлява то, в смисъл при какви случаи най-често се изписва, за какъв тип хора и т.н., да ми обясни.
Детето в момента е здраво, заведох го с идеята да се подобри общото състояние на организма и съпротивителни сили при боледувания.
Предварително благодаря!

# 183
Здравейте, и аз да се присъединя към темата с въпроси.Синът ми е на 2г.и 2 м., ,доста често боледува и прави бронхоспазми,често му слагаха урбазон и му изписваха противоалергични лекарства.Заради това се обърнах към хомеопатията.От края на август сме на хомеопатично лечение.Основното му лекарство е пулсатила, спазмите овладяваме с антимониум тартарикум, а за лаещата кашлица приема дросера.Въпросът ми е:от октомври досега е бил здрав 2 седмици, през другото време кашля ,ту затихва, ту пак започва, но никога не спира.В момента пак е болен.Понякога съм на границата на силите си и търпението.Дали това е лечебвна криза, или той не се повлиява добре?Благодаря предварително.  bouquet

# 184
Здравейте, и аз да се присъединя към темата с въпроси.Синът ми е на 2г.и 2 м., ,доста често боледува и прави бронхоспазми,често му слагаха урбазон и му изписваха противоалергични лекарства.Заради това се обърнах към хомеопатията.От края на август сме на хомеопатично лечение.Основното му лекарство е пулсатила, спазмите овладяваме с антимониум тартарикум, а за лаещата кашлица приема дросера.Въпросът ми е:от октомври досега е бил здрав 2 седмици, през другото време кашля ,ту затихва, ту пак започва, но никога не спира.В момента пак е болен.Понякога съм на границата на силите си и търпението.Дали това е лечебвна криза, или той не се повлиява добре?Благодаря предварително.  bouquet

Според мен хомеопатът е за смяна....

# 185
Прочетох темата "Информативно за хомеопатията", но не срещнах името на лекарството, което класически хомеопат изписа на сина ми, на 5год., а именно - CarcLM6
Моля, ако някой знае какво представлява то, в смисъл при какви случаи най-често се изписва, за какъв тип хора и т.н., да ми обясни.
Детето в момента е здраво, заведох го с идеята да се подобри общото състояние на организма и съпротивителни сили при боледувания.
Предварително благодаря!

Темата която сте чели, дава информация за принципите на хомеопатията. Невъзможно е, а и няма нужда в подобна тема да опишем всичките...може би повече от 4000 лекарства - кое за какво е.  Grinning Четейки, може би ви е направило впечатление, че в хомеопатията такова животно като "лекарство за..." НЕ съществува. Лекарството което е изписано на сина ви следва да отговаря на него като като цяло. Тъй като ние не познаваме случая, не сме сваляли интервю (както е направил вашият хомеопат в рамките на час-два), не сме анализирали, нито сме реперторизирали, нито пък сме правили диференциална диагноза - ние НЕ можем да кажем на какво основание е определено това лекарство.

Единственото което мога да си позволя да коментирам е, че когато се провежда хомеопатично лечение и лекарството е в потенция от LM скалата, то винаги започваме от LM1, както мотивирано е препоръчал "бащата" на хомеоаптията Ханеман. Лично мен, първо предписание LM6 на независимо какво лекарство ме притеснява. Препоръчайте на хомеопата си да изчете повторно параграфите в основния философски труд на хомеопатията "Оргнанон на лечебното изкуство", особено внимание да обърне на тези след 269 и още повече, конкретно на 276 параграф. От друга страна, ако хоемопатът ви сега трябва да чете Органон, за да разбере какво прави, не зная доколко заслужава да му се гласува доверие. Аз определено не бих се доверил на  такъв....но аз съм си аз, а вие сте съвсем друга Вселена....

Весели празници и успех по Пътя ви към себе си....

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 11:49 от Nial

# 186
И нас така ни учат , ако се дава ЛМ, то винаги се започва с ЛМ1 и при нужда плавно се минава към следващите, като не се прескача. Когато е необходимо ЛМ1 се сменя с ЛМ2 и т.н. ЛМ3, ЛМ4. Така е препоръчал Ханеман.

# 187
След разбиване на камък в бъбрека ми/десния/се получи като усложнение субкапсуларен хематом на бъбрека около8см,Много Ви моля да ми помогнете да се резорбира по бързо и по пълно/ако може с хомеопатични лекарства/тъй като традиционната медицина не предлага нищо в този случай,

# 188
  • София
И нас така ни учат , ако се дава ЛМ, то винаги се започва с ЛМ1 и при нужда плавно се минава към следващите, като не се прескача. Когато е необходимо ЛМ1 се сменя с ЛМ2 и т.н. ЛМ3, ЛМ4. Така е препоръчал Ханеман.

Това малко ме притесни.
На мен от LM2 направо ми дадоха 200С  и след месец смени вида на лекарството и новото беше 1М, а след още 1 месец 10М от второто

# 189
niki6899, конкретно кой искаш да ти помогне и как?
Тук не се предписва нищо от никой. Само говорим за хомеопатията - кажи-речи общи приказки...
Направи си труда да прочетеш за хомеопатията, след това се ориентирай към класически хомеоапат, който би могъл да помогне.
А ако въпросът ти е принципно дали хомеопатията помага в случаи като твоя, то тогава хомеопатите в темата ще кажат Wink

# 190
Здравейте,
искам да попитам дали е съвместима хомеопатията с цветолечението (есенциите) на Бах?

# 191
Според нашия хомеопат не е препоръчитено, защото с есенциите се променя общата картина... но общо взето каза ако решите ползвайте ги...

# 192

Според мен хомеопатът е за смяна....
alba1, сина ми започна да прави бронхоспазми след прекарана пневмония. Случваше се всеки месец, понякога и по два пъти в месеца. Точно тогава потърсих хомеопатията като алтернатива на антибиотиците и урбазона. При сина ми спазъма се повлияваше 15-20 минути след приема на правилното лекарство, кашлицата ставаше влажна. На втория ден намаляваше, а след четвъртия ден изобщо спираше.

# 193
Здравейте,благодаря за мненията.Диди и ние овладяваме спазъма, но след това остава една кашлица,която не спира.Хомеопатката ни разрешава да редуваме инхалации с  вентолин с хомеопатични лекарства в случай на спазъм.В интерес на истината от август само 2 пъти е направил спазъм, иначе и той беше на 2 седмици, но остава кашлянето.Аз  не съм много наясно с тези деления на класически и некласически хомеопати и не зная нашата към коя школа принадлежи. Hug

# 194
Сина ми от май месец не е правил спазми. За около шест месеца се излекува с хомеопатия. Никакви други лекарства не е пил. Постепенно спазмите ставаха по-слаби и по-краткотрайни. Сега си боледува съвсем нормално - с температура за три дни.

Общи условия

Активация на акаунт