Re: ВЪПРОСИ към хомеопати - ТУК - 4

• 43 073
  • 399
  •   1
Отговори
# 90
Александър от 2 седмици лекувам фистула на венеца  с "Хекла лава"15 СН. Вече не нагноява, намали размера си на 50%,зъба обаче  още леко ме понаболява при допир пред деня и най-вече сутрин.Хомеопатката ми каза, да го взимам  през ден по 5 гранулки до 7 декември.
Та въпросът ми е такъв.Консултирах се със зъболекар и според него,  дори и да изчезне фистулата не се знае в зъба има ли бактерии или проблема идвал от нервните окончания.
Предложи ми да отворим зъба, т.е да махне пломбата и да го лекува. Искаше и рентген, но аз не се съгласих.Бременна съм и знам, че е опасно. Забелязвам, че тези фистули си менят местоположението и излизат при стрес или както сега по време на бременност.
Според Вас има ли шанс за излекуване само с хомеопатично лечение или може да се налижи отваряне на зъба?

Това че боли, още не означава че има възпаление. Ако го отвори, ще ползва упойка, макар и местна, а също и материална доза, макар и малка - Арсен, за да умъртви нерва. Стрес също ще има.
  Така че най-добре е да ползвате хомеопатия, но 5 гранулки ... смущаващо е, тъй като ние използваме 1 или 2.

Благодаря за отговора.Вече почти изчезна фистулата, а и болката е намаляла.

# 91
Здравейте и от мен! Имам въпрос относно дъщеричката ми, която е на два месеца и вече почти толкова повръща обилно по няколко пъти на ден, но въпреки това наддава доста добре (роди се 3500 гр и на два месеца е 6300гр). Мислите ли, че това е нормално и как може да се излекува или поне да се облекчи детето?

Моят син много се мъчи точно на месец и половина - два с тих рефлукс. За наддаване, наддаваше стремглаво, но пък не можеше да спи и вечно беше кисел - оправихме го с хомеопатия Simple Smile
Мен лично отдавна не ме интересува кое другите считат за нормално - щом аз чувствам проблем, значи и има проблем и чака решение Simple Smile
Щом се е мъчило...разбира се.

Но ако е просто рефлукс или преяждане, бебетата повръщат смеейки се едва ли не. Няма други проблеми.

# 92
# 93
Кога изписахте 7 страници ShockedТя моята работа стана като в оня виц:
"Ааз докато се наведааа той охлюва се шмуугна в храастите"

# 94
Аз нещо съвсем се обърках,винаги съм си мислила,че е по-добре сами да се справим с каквото и да е,ако можем разбира се,пред това да използваме лекарство,та дори и то да е хомеопатично....А иначе нищо не минава без малко мъка...

# 95
  • Пловдив
Норчи, и аз си мисля така...винаги чакам до последно и ако не се справят и се влошават, тогава звъня на хомеоп.
Смятам, че това е правилният начен на действие... Peace

# 96
И аз чакам все.....
(Стелт и Мултимодал са с бан,заради писания в темата на Birdie Tired)
На мене лично Мултимодал ми липсва. Провокираше доста въпроси в мен. Дано скоро отменят

# 97
Ето малко за температурата при бебето и детето
http://www.mamaibebe.com/?id=227
Оказва се, че до 38Т , и ако детето е добре не би трябвало хич и да го мислим.

# 98
  • София - Варна - Бургас
Ето малко за температурата при бебето и детето
http://www.mamaibebe.com/?id=227
Оказва се, че до 38Т , и ако детето е добре не би трябвало хич и да го мислим.

T@LI, много добра статия! Peace

# 99
И аз я харесах, и реших да споделя  Wink

# 100
  • София - Варна - Бургас
Може ли музиката и изобразителното искуство да бъдат използавани за лечение като се прилагат хомеопатичните принципи? И ако е възможно, как точно става това?

бг-баба
ама много и интересни въпроси задаваш.

Да, да, и без да ги използваме, пациентите си ги използват и ... се подобряват от това.

Например танците! И да го вържеш, то пак ще си танцува... щом това му действа добре. Много добре!
 ... и физически и психо/емоционално и бори стреса с танци, музика, рисуване и много други.  Laughing

[color=black
Александър. Благодаря за отговора, но не ме удовлетворява Laughing. Едва ли има някой, който не знае, че изкуството лекува. Но аз питам как става това в контекста на хомеопатията. Сигурно се досещаш, че някъде малко съм прочела/"Субстанцията на хомеопатията"/, но искам да зная още. Раджан Шанкаран е правил изпитване на раги и е намерил тясна връзка с конкретни ХЛ. Твърди дори, че понякога музиката помага по-добре от лекарството. Можеш ли да  book ми посочиш още инфо по темата?

Главното призвание на хомеопатията е, да хармонизира.
 Да хармонизира първо психиката, а след това и сомата, тялото.
   Може да перефразираме древната максима на Аристотел: „Здрав дух в здраво тяло” в: "Здравият дух поддържа тялото здраво"

Кое ни хармонизира, според индивидуалните предпочитания: рисуването, хубавата музика,  хубавата разходка сред природата и т.н.

Да, индийските Раги, но и при тях е индивидуално. Ще кажа, че като част от индивидуалноста на унгарската нация, в повечето случаи, когато им е весело те искат да слушат тъжни елегични песни...

# 101
Може ли музиката и изобразителното искуство да бъдат използавани за лечение като се прилагат хомеопатичните принципи? И ако е възможно, как точно става това?

бг-баба
ама много и интересни въпроси задаваш.

Да, да, и без да ги използваме, пациентите си ги използват и ... се подобряват от това.

Например танците! И да го вържеш, то пак ще си танцува... щом това му действа добре. Много добре!
 ... и физически и психо/емоционално и бори стреса с танци, музика, рисуване и много други.  Laughing

[color=black
Александър. Благодаря за отговора, но не ме удовлетворява Laughing. Едва ли има някой, който не знае, че изкуството лекува. Но аз питам как става това в контекста на хомеопатията. Сигурно се досещаш, че някъде малко съм прочела/"Субстанцията на хомеопатията"/, но искам да зная още. Раджан Шанкаран е правил изпитване на раги и е намерил тясна връзка с конкретни ХЛ. Твърди дори, че понякога музиката помага по-добре от лекарството. Можеш ли да  book ми посочиш още инфо по темата?

Главното призвание на хомеопатията е, да хармонизира.
 Да хармонизира първо психиката, а след това и сомата, тялото.
   Може да перефразираме древната максима на Аристотел: „Здрав дух в здраво тяло” в: "Здравият дух поддържа тялото здраво"

Кое ни хармонизира, според индивидуалните предпочитания: рисуването, хубавата музика,  хубавата разходка сред природата и т.н.

Да, индийските Раги, но и при тях е индивидуално. Ще кажа, че като част от индивидуалноста на унгарската нация, в повечето случаи, когато им е весело те искат да слушат тъжни елегични песни...

Александър, отново си подаваме пасове, но ти ми бягаш по тъч линията Joy. Така е, всяка нация, както всеки индивид, има своите предпочитания. Аз, например, когато ми е много тъжно, ама изключително тъжно, до болка - пиша нещо като стихове и там изливам мъката си. Слушам и нежна музика, която драска по душата. И  smile3518 Иначе ми идва някого да го  bash Когато ми е весело и съм в относително равновесие - рисувам и слушам музика  за релакс, медитативна. Ако има подходяща ситуация, непременно  newsm68. Но мисля, че това  не е хомеопатия. Искам да зная има ли други опити освен на Шанкаран в тази посока и как мога да се добера до тях?

# 102
  • Варна
здравейте, имам една питанка...понеже изобщо си нямам представа от хомеопатия   Embarassed

да чукам на дърво децата рядко боледуват, малкия до сега не е Praynig
но каката има един проблем - карвенозен хемангиом на горния клепач. на 11месеца и правихме операция,и отстраниха почти целия(защо почти е друга тема  Close) защото окото и се затвори, и въпреки че ме уверяваха че ще го израсте - вече 3 години не изчезва тая гадост #2gunfire и всички ми казват да чакам..... Crazy
та казаха ми че хомеопатията можела да помогне , и искам да ви питам - възможно ли е? или да не си давам напразни надежди  Rolling Eyes

# 103
Здравей Алекс,
 аз като седя и си мисля нещо: След като конституционалното лекарство във висока потенция хармонизира духа и тялото,как би подействало същото лекарство ,но в разреждане примерно 15 или 30 СН.Само на физическо ниво ли? Например при начало на хрема,кашлица ,ако се даде в малка потенция ще помогне ли на жизнената сила да се справи по-бързо и да не се стигне до усложнение.Ако се стигне ми е ясно,там вече се изписва друго лекарство,но идеята ми е да не се стига до усложнение

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 11:33 от Живанк@

# 104
Всяка потенция стимулира жизнената сила в определена посока. Ние обаче,стимулирайки жизнената сила целим тази посока да е посоката на възстановяването на здравето. Ето защо по-ниска от необходимата потенция не би имала желание от нас ефект.От друга страна прекалено високата потенция ,която не е съобразена с характеристиките на жинената сила би я подтиснала /за справка Органон -параграф 276/. Хомеопатът освен избор на най-подходящото лекарство има за цел да избере и най-подходящата за конкретния случай потенция, като оценява компонентите на жизнената сила: чувствителност, възприемчивост и реактивност. Най-образно е сравнението на жизнената сила с пружина  /както вече тук някъде беше писано/. За да предизвикаме пружината да се разгъне /жизнената сила да възстанови здравето/, трябва да натиснем пружината с подходящата сила /подходящата потенция/. Ако натиснем прекалено леко пружината /жизнената сила/, няма да реагира, ако натиснем прекалено силно ще деформираме пружината/жизнената сила/ и тя също няма да е в състояние да реагира, защотот е загубила своята елестичност/ способността си да възстановява здравето/. Тази деформация сама по себе си е травмираща за пружината, така както се влошава пациента при прекалено висока и несъобразена с жизнената му сила потенция.В хода на интервюто хомеопата изследва освен симптомите и тяхната взаимовръзка характеристиките на жизнената сила и на базата на тях прави индивидуализираното си предписание. Лекарства и потенции не се коментират по принцип,а само  в контекста на конкретен случай.

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 12:52 от Dani Avramova

Общи условия

Активация на акаунт