Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 388
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 1 050
Аз пък имам малко по-сложен въпрос. Вече подадох документи за детски към службата по социално подпомагане към общината към която се водя по лична карта. Казаха ми в началото на октомври да отида да си взема заповедта. Аз обаче отдавна живея на друг адрес (към друга община) и сега ще си сменям личната карта направо с новия адрес и трябва да си направя постоянна адресна регистрация към новата община. Това ще повлие ли по някакъв начин изплащането на детските?
В 7- дневен срок от смяната на адреса сте длъжна да уведомите в социално подпомагане, където сте подали молба. Съответно помоща там ще се прекрати от следващият месец и ще се наложи да подадете  повторна  молба по новият си адрес в съответната община.
Наистина ли???  И всичките документи от работодател се изискват наново??? Не е ли редно по служебен път те да си прехвърлят нещата и да продължи изплащането. Освен това аз съм одобрена за предходните 12 месеца от месеца на подаване, ако подам следващия месец наново вече дохода може да ми е по-висок и да не успея да се вместя в минимума 350..Наистина ли по този начин си губя шанса да получавам детски ако реша да си сменя постоянния адрес?

Значи молбата се прекратява както казах от  следващият месец прави и се копие  което се заверява и същата молба подавате по новият постоянен адрес, т.е.  не се изисква актулизация на доходът, помоща се отпуска за оставащият период.
Само пак да уточня за да знам дали съм разбрала правилно - просто трябва да отида да заявя че си сменям адреса, те ми дават копие на молбата и аз подавам същата в новото социално подпомагане? Т.е. няма да загубя нищо, освен разкарване от едното в другото социално?

# 1 051
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам всяка година ли се носи бележка от училището на детето? Нямам спомен дали го пише някъде напред, но да не се ровя ако има кой да ми отговори ще съм благодарна. Също така ако един месец семейството надвиши дохода какво трябва да се направи? Дали трябва да си подава нова декларация?

# 1 052
  • Пловдив
Дали трябва да си подава нова декларация?

не разбира се-ти си одобрена за детски въз основа на доходите ти 12 м назад и ще ги получава следващите 12 м,независимо че този месец сте надвиши прага.това ще се вземе предвид при следващото ти кандидатстване
всяко год се носи бел от училището-до 31 октомври

# 1 053
  • Пловдив
благодаря за отговора

# 1 054
Здравейте!
И аз да дойда  с моя въпрос:
Досега не съм подала за детски, тъй като минавахме дохода от 350лв.
Сега изчислявах, че се вместваме,но дали се взимат за предните месеци от НОИ чистите пари които съм получила от тях за 410 дни или се взима осигурителния доход за тези месеци, който е по-голям. Има доста голяма разлика и при втория случай не влизаме в прословутите 350лв  ooooh!.
Благодаря предварително за отговора  Hug

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 15:20 от Mishe333

# 1 055
Здравейте !Детето ми навърши една годинка юни месец.Кога трябва да подам документи за детски.Такива сме получавали от раждането,но ги превеждат в дебитна карта заедно с майчинските и немога да ги следя.Да разбирам ли че последните месеци не са ми превели детски.Трябва да подам нови документи и тогава ще ми ги преведат .Благодаря предварително!

# 1 056
  • Пловдив
взима се осигурителния доход за тези месеци, който е по-голям.

Peace

Здравейте !Детето ми навърши една годинка юни месец.Кога трябва да подам документи за детски.Такива сме получавали от раждането,но ги превеждат в дебитна карта заедно с майчинските и немога да ги следя.Да разбирам ли че последните месеци не са ми превели детски.Трябва да подам нови документи и тогава ще ми ги преведат .Благодаря предварително!

трябва да подадеш нови документи 12 м след предишното ти подаване
за месеците,за които не си подала губиш парите
не забравяй,че се изисква вече и бележка от лекаря на детето за детските

# 1 057
Благодаря ти Елфита  Hug
Значи взимат от НОИ не парите от болничнитеза майчинството , а осигурителния доход - в такъв случай ще трябва да почакам доста  Sad
Не бях сигурна, защото катго подавах документи миналия месец, служителят ми ги продиктува от неговия компютър и сумите горе-долу бяха като болничните, а не като осигурителен доход  newsm78 Да уточня, че  това са обезщетенията за 410 дни, не съм хоила на работа, от там си взех удостоверението с нулите.

Мъжът ми има фирма и миналата година беше на загуба, а  тази година е работил само 1 седмица януари, та сега ще почнат да ми се натрупват още повече едни по 420лв на месец за него, дето нищо не сме видяли от тях  Rolling Eyes А пък и не иска да си спре временно осигуряването  -да му вървяло стаж  Crazy
Най-много да подам януари, а и мъжо да си подаде данъчната декларация януари,че да дойдат нуличките  ooooh!

Ето  новите телефони на социалните в Пловдив - от юли месец - за всички  мами от Пловдив.   bouquet

http://news.plovdiv24.bg/175326.html

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 16:04 от Mishe333

# 1 058
Подаваш копието + нова молба, с новият ПА  - без да вписваш в таблицата доходи.

# 1 059
  • Варна
Здравейте, Дойде време да подам документите за детски надбавки ( както винаги хващам последният влак , остават няколко дни  Embarassed ), всичко ми е ясно относно доходите на двамата родители къде и как да попълня, само незнам при положение че през изминалият период от 12 м. сме получили наем който е деклариран и този доход къде трябва да го опиша?
И съответно трябва ли да прилагам някакъв документ че сме получили този наем?
Благодаря предварително за помоща.

# 1 060
  • Karlovo
Момичета от къде мога да си изтегля новата молба за детски ,че социалните раздават една молба да ходиш да си я преснимаш , и да я върнеш след това, но има хора които я бавят по няколко часа .Аз не мога да чакам толкова време с малкия  Tired .

# 1 061
на 1 страница има  сайта  на социални влизаш в дукоменти

# 1 062
Благодаря ти Елфита  Hug
Значи взимат от НОИ не парите от болничнитеза майчинството , а осигурителния доход - в такъв случай ще трябва да почакам доста  Sad
Не бях сигурна, защото катго подавах документи миналия месец, служителят ми ги продиктува от неговия компютър и сумите горе-долу бяха като болничните, а не като осигурителен доход  newsm78 Да уточня, че  това са обезщетенията за 410 дни, не съм хоила на работа, от там си взех удостоверението с нулите.

http://news.plovdiv24.bg/175326.html
доколкото помня, точно сумите изплатени от нои се взимат, не осигурителния доход. на мен поне така ми дадоха разпечатката от нои и ми казаха тези суми да пиша.

# 1 063
Привет и огромни благодарности за темата и търпението, с което отговаряте!   bouquet

Един спешен въпрос, чийто отговор не прочетох:
Аз съм редовен докторант в БАН. Съпругът ми е осигурен. Мога ли аз да подам молба-декларацията за детските? (Не спадам към осигурените лица, не съм и баш учаща...)
Благодаря ви!

# 1 064
  • Пловдив
Мъни ,да,можеш

Общи условия

Активация на акаунт