Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 983
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 180
  • Разград
Здравейте!
Имам следния въпрос. Получавам детски 35 лв за сина ми, а скоро ще се роди второто ми детенце. Ще подам документи за помощ при раждане 600 лв и за детски за малкото. Интересува ме дали имам право на някакви други социални помощи, тъй като бащата е безработен. Нямаме сключен брак, но във всички случаи доходите на член от семейството ни са по-ниски от 350 лв. Мога ли да получавам някакви помощи? Работя на трудов договор и съм осигурена за всичко, така че ще си получавам и майчинство от НОИ.

# 181
  • София
Здравейте!
Имам следния въпрос. Получавам детски 35 лв за сина ми, а скоро ще се роди второто ми детенце. Ще подам документи за помощ при раждане 600 лв и за детски за малкото. Интересува ме дали имам право на някакви други социални помощи, тъй като бащата е безработен. Нямаме сключен брак, но във всички случаи доходите на член от семейството ни са по-ниски от 350 лв. Мога ли да получавам някакви помощи? Работя на трудов договор и съм осигурена за всичко, така че ще си получавам и майчинство от НОИ.
Мисля, че трябва да питаш социалните, като отидеш за детските.

# 182
Здравейте, мами

Извинявам се за въпроса, но бих искала да получа повече инфо къде да видя всички документи, необходими за Социалните??? Има ли нещо като списък или по-подробно описание? Сега започва да ме вълнува тази тема и се записвам да следя и като имам повече време ще прочета всички постове

Благодаря предварително!

# 183
Парламентът отхвърли предложението на синята група,

периодът в който майката трябва да внася осигуровки за да получи 90% от брутната си заплата, по време на отпуската от 410 дена за бременност, раждане и отглеждане на дете

ДА СЕ НАМАЛИ ОТ 12 НА 6 МЕСЕЦА

Срещу това предложение гласуваха ГЕРБ, ДПС, АТАКА, БСП, РЗС

# 184
Здравейте, мами

Извинявам се за въпроса, но бих искала да получа повече инфо къде да видя всички документи, необходими за Социалните??? Има ли нещо като списък или по-подробно описание? Сега започва да ме вълнува тази тема и се записвам да следя и като имам повече време ще прочета всички постове

Благодаря предварително!
А случайно да погледна първият пост на темата?

# 185
Здравейте!

Преди 10 дена писах мейл на АСП по повод това дали трябва да се представя служебна бележка за доходите от работодателя, когато доходите са само от обезщетения за бременност и раждане през 410 дни. Получих официален отговор, че такава не е нужна, т.к. се прави справка по служебен път за тези доходи. Дано съм била полезна.

Предполагам, че от АСП не са разбрали въпроса. Служебна справка се прави за доходите получени от НОИ, без да е необходимо да се представя удостоверение. За доходите от работодателя, обаче, се изисква такова удостоверение, защото не е възможно по служебен път соц. подпомагане да си изискат от работодателите. Това удостоверение се изготвя от работодателя и се прилага от вас към молбата. Така че, подготвяйте си удостоверения от работодателя независимо, че за този период от 410 дни той не е плащал нищо, а справката за получени обезщетения от НОИ ще ви направят служебно в соц. подпомагане.

# 186
Здравейте!

не ,нямате право на други помощи освен тези ,които си изброила.Дохода ви е висок според ППЗСП

# 187
Здравейте, мами

Благодаря предварително!
А случайно да погледна първият пост на темата?

duhi_puhi, видях го, благодаря!!

# 188
Здравейте, в служебната бележка на съпругът ми, който е работил по граждански договор пише общата бруто сума за август и септември. По сметките за изплатени суми виждам всеки месец каква сума да включа в молбата за детските, но пред социалните как да докажа че точно за тези месеци е толкова сумата (в служебната е обща сумата и не пише за кой месец по колко) и сметките за изплатени суми ли да нося?

# 189
Здравейте, в служебната бележка на съпругът ми, който е работил по граждански договор пише общата бруто сума за август и септември. По сметките за изплатени суми виждам всеки месец каква сума да включа в молбата за детските, но пред социалните как да докажа че точно за тези месеци е толкова сумата (в служебната е обща сумата и не пише за кой месец по колко) и сметките за изплатени суми ли да нося?
Няма значение Simple Smile
Така или иначе сумата е общо за периода Simple Smile ...
Ама ако искаш копирай една сметка за изплатени суми.. да има да зяпат Simple Smile

# 190
мерси duhi puhi  Hug

# 191
Тъй като се очертава доходът ми за последните 12 месеца да надхвърли 700 лв бруто,а с мъжа ми нямаме брак може ли той да подаде документи за детски надбавки?Той се осиурява на 330 лв. бруто.

# 192
Тъй като се очертава доходът ми за последните 12 месеца да надхвърли 700 лв бруто,а с мъжа ми нямаме брак може ли той да подаде документи за детски надбавки?Той се осиурява на 330 лв. бруто.
Няма как да подаде той.
Ако намате брак - само твоя доход.. се дели на 2 (ако имате 1 дете)..

# 193
Здравейте.
Случайно да знаете кога се изплаща еднократната помощ при бременност (45 дни преди термин)?
Подадох документи миналия месец и казаха, че ще бъде през февруари, но има ли някакви срокове все пак? Wink
Благодаря предварително.

# 194
Здравейте.
Случайно да знаете кога се изплаща еднократната помощ при бременност (45 дни преди термин)?
Подадох документи миналия месец и казаха, че ще бъде през февруари, но има ли някакви срокове все пак? Wink
Благодаря предварително.
Около 30 дни..

Общи условия

Активация на акаунт