Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 979
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Здравейте!
И аз имам един въпрос. Каква е процедурата за подаване на документти за Месечни помощи за дете,когато родителите нямат сключен брак.На кой от двамата се подава сужебна бележка за доходите?

# 211
Здравейте!
И аз имам един въпрос. Каква е процедурата за подаване на документти за Месечни помощи за дете,когато родителите нямат сключен брак.На кой от двамата се подава сужебна бележка за доходите?
Майката подава само с нейните доходи.

# 212
Добре де, от къде да видя сумите, които определят моят доход за 2009 година, когато аз получавам обезщетение от НОИ за 410 дни? От справката в НОИ, която си правя излиза разминаване с това, което ми показа служителката от социалната служба. Тя казва, че информацията, която има идва от НОИ.

# 213
Странно е това,че имаш разминаване.Аз моите си ги гледам в сайта на НОИ,имам и интернет банкиране и всичко ми е било точно винаги,включително и информацията от социалните.

# 214
Не искам да навлизам надълбоко из дебрите на детските надбавки. Tired
.....
Жалко е ,че нямат изкореняване тези балкански навици от типа-''а бе,дай да излъжем,да мажем,пък да изкярим нещо''.

Просто според мен не е редно.

# 215
Здравейте! Много съм притеснена! Подготвям си документите за детски надбавки и сега си взех служебната бележка от работодателя за доходите- ситуацията е такава:
От февруари 2009 до януари 2010 включително съм в майчинство и дохода би трябвало да е нула.
Аз съм напуснала работа на 1.02.2010 и за януари месец са ми писали доход 504лв, което е обезщетението за двугодишния отпуск през двете години майчинство.
Въпросът ми е дали ще получавам детски, знам че доходът не трябва да превишава 350 лв на член от семейството, а аз се водя самотна майка с 1 дете. И като са ми писали такав доход януари месец това ще ми попречи ли?  Друг е въпросът, че това обезщетение изобщо не съм го получавала...

# 216
Сметни си колко ти е средно на месец за член от семейството.Ако е под 350 лв,няма проблем.

# 217
Здравейте! Много съм притеснена! Подготвям си документите за детски надбавки и сега си взех служебната бележка от работодателя за доходите- ситуацията е такава:
От февруари 2009 до януари 2010 включително съм в майчинство и дохода би трябвало да е нула.
Аз съм напуснала работа на 1.02.2010 и за януари месец са ми писали доход 504лв, което е обезщетението за двугодишния отпуск през двете години майчинство.
Въпросът ми е дали ще получавам детски, знам че доходът не трябва да превишава 350 лв на член от семейството, а аз се водя самотна майка с 1 дете. И като са ми писали такав доход януари месец това ще ми попречи ли?  Друг е въпросът, че това обезщетение изобщо не съм го получавала...
Ами значи имаш 11 м. * 240 лв.. и 1м. 504 лв..
Така го разбирам Simple Smile .. което не виждам какво те притеснява?

# 218
Благодаря момичета, просто не знаех как се смята! Сега съм наясно, че се сумират всички месеци и дохода се дели първо на 12 и после на броя членове на семейството. Вече съм спокойна! Simple Smile

# 219
  • София
Здравейте! След 2-3 месеца ми предстоеше ново подаване на молба за детски надбавки, но поради бременност си увеличих осигурителния доход. В момента на подаване на молбата няма да отговарям на условието за доход на член от семейството до 350лв., затова въпросът ми е мога ли да пропусна подаването на молбата (и въобще нещо ще трябва ли да подам в такъв случай - за промяна на условията и отказ от надбавки)?

# 220
Здравейте и от мен.
Искам да попитам някой знае ли какво стана с еднократната помощ, която се даваше от Столична община за родители с постоянно жителство в София. Дали още я дават. Преди беше около 200 лв. ако не се лъжа..

И още нещо. Преди около 2 години се говореше за някаква сметка, която се открива при раждане на бебчето за учене. И всеки месец се превеждат някакви пари по нея. Не си спомням точно подробностите.Дали още има таков нещо?

# 221
  • Стара Загора
ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ПРИ РАЖДАНЕ НА ДЕТЕ
Помощта се изплаща за живородено дете, ако то не е оставено за отглеждане в специализирана институция. Помощта не зависи от доходите на семейството.

Какво трябва да направите, за да получите помощта
Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат:
1. оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;
2. копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката;
3. удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца;
4. лични карти  на деклараторите (за справка).

от първа стр.
За вторият въпрос, не знам

# 222
Обещетението от Столична община беше различно от това, което цитираш. То беше допълнително само за софиянци. През 2008 година го даваха. После не разбрах какво стана с него.

# 223
Здравейте! След 2-3 месеца ми предстоеше ново подаване на молба за детски надбавки, но поради бременност си увеличих осигурителния доход. В момента на подаване на молбата няма да отговарям на условието за доход на член от семейството до 350лв., затова въпросът ми е мога ли да пропусна подаването на молбата (и въобще нещо ще трябва ли да подам в такъв случай - за промяна на условията и отказ от надбавки)?
Молба за детски се подава на всеки 12 м.. Т.е. ако ти изтичат 12те месеца и не подадеш молба - няма да получаваш детски.
До момента, в който не пододаеш молба - което може да стане в момента, в който отговаряш на условието за дохода..

Т.е. ако пропуснеш подаването на молба - просто няма да получаваш детски Simple Smile

# 224
  • София
Благодаря ти, duhi_puhi  bouquet Хубаво е, че няма да се налага да се разкарвам в такъв случай...

Общи условия

Активация на акаунт