Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 529
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 570
Мисля, че е 12 месеца от дата на подаване на молбата! Но все пак нека по-вещите да потвърдят! Успех  Peace
[/qБЛАГОДАРЯ ТИ! Simple Smile

# 571
ЗДРАВЕЙТЕ И СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА НЕВЕЖЕСТВОТО! ИСКАМ ДА ПОПИТАМ, ПОНЕЖЕ ДО КРАЯ НА АПРИЛ ТРЯБВА ДА ПОДАМ ДОКУМЕНТИ В СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ ЗА ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ, ИМАМ БЕБЧЕ  КОЕТО РОДИХ ФЕВРУАРИ МЕСЕЦ. ЗА КОЛКО МЕСЕЦА НАЗАД ТРЯБВА ДА МИ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ДОХОДА? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! АКО СТЕ НА ЯСНО, МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.

Gindora, вашия въпрос постоянно се задава тук. Но все пак.
Да ... Трябва да подадеш МД до края на Април, иначе ако я подадеш през Май губиш 1 месец детски. Документите за теб са следните :

1) Удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба-декларацията
Значи в твоя случай от Април 2009 вкл. до Март 2010 вкл.
2) Удостоверение за раждане на децата, отглеждани в семейството - за справка
3) Лична карта - за справка
4) Служебна бележка, удостоверяваща извършените задължителни имунизации и профилактични прегледи на детето, издадена от личния лекар на детето, а при липса на избор на личен лекар - от регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве.

Последното 4-то нещо, е в сила от 16 Април 2010 г.

Месечните помощи за деца до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст се отпускат от началото на месеца, през който е подадена молба-декларацията с необходимите документи и са налице условията по чл. 7 ЗСПД.

Значи ако всичко е в ред, за Април трябва да ти платят детски

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 13:55 от Загрижен

# 572
  • София
Току що попаднах на тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493206.0 и се чудя дали наистина има такова изискване  newsm78

# 573
Малееее, Платина, Загрижен, не се карайте заради мен.  ooooh!
Благодаря и на двамата за съветите, да знаете, че сте полезни на много хора тук, не се карайте.
  Hug  bouquet

# 574
Благодаря ви Загрижен! На истина нямах време да се ровя, обедена съм , че този въпрос е много често задаван тук.... простете! Simple Smile

# 575
Малееее, Платина, Загрижен, не се карайте заради мен.  ooooh!
Благодаря и на двамата за съветите, да знаете, че сте полезни на много хора тук, не се карайте.
  Hug  bouquet

В спора се ражда истината. Аз благодаря на Платина, за всички мои грешки, които тя ми посочва. Не се срамувам - не съм работил в АСП, за да знам всичко. Но се старая да помагам. А тя ако е решила да не ми обръща повече внимание, то си е нейна работа. И друг път съм писал, в този форум тя знае най-много.

Единственото с което не съм съгласен с нея ... и няма никога да бъда съгласен, че уж не се правело разлика между децата. Дали са циганчета или българчета. Има сегрегация както от законите, така и от начина на прилагането им ...

# 576
Е как така обезщетението за майчинство се смята за "нулев доход"? Не е вярно! Нулев доход са само стотината лева месечно за неосигурени майки, за осигурените си се включва в сметките. По тази причина не взимам детски надбавки, нищо че мъжът ми е половин година без работа. Просто доходът, който аз имам (само обещетение за гледане на дете до 410 ден) е висок.

# 577
Е как така обезщетението за майчинство се смята за "нулев доход"? Не е вярно! Нулев доход са само стотината лева месечно за неосигурени майки, за осигурените си се включва в сметките. По тази причина не взимам детски надбавки, нищо че мъжът ми е половин година без работа. Просто доходът, който аз имам (само обещетение за гледане на дете до 410 ден) е висок.

Разбира се, че е не е вярно! lianka, в поста си на 25 април съм обяснила подробно кое е доход и кое не е доход, когато се подава молба за семейните помощи, ама някои май не четат преди да пишат. Обезщетения за временна неработоспособност/независимо дали са за общо заболяване или 410 дни- обезщетение за гледане на дете/, майчинството до 2 год. възраст са доход при определяне правото на помощ по чл.7 от ЗСПД.

# 578
Здравейте!
Трябва да подам молбата си за детски през май.За кои месеци да искам служебна бележка за доходите?
Април 09 - Март 10 или бъркам?

# 579
Май 2009-Април 2010

# 580
  • София
Здравейте! Имам нужда от помощ! Моя приятелка трябва да подаде документи за детски, срока е до днес. Служебната и бележка не е готова, въпреки, че е поискана преди достатъчно дълго време. Какво се прави в такива случаи и ще загуби ли детските си за периода, за който не е подала документи?
Извинявам се, ако въпроса ми се повтаря, но попрегледах старите мнения и не открих отговор.   bouquet

# 581
  • Бургас
Здравейте! Имам нужда от помощ! Моя приятелка трябва да подаде документи за детски, срока е до днес. Служебната и бележка не е готова, въпреки, че е поискана преди достатъчно дълго време. Какво се прави в такива случаи и ще загуби ли детските си за периода, за който не е подала документи?
Извинявам се, ако въпроса
ми се повтаря, но попрегледах старите мнения и не открих отговор.   bouquet
Да.
Сега трябва да поиска нова бележка  от Май 2009 до Април 2010
Няма ли начин да и я издададът днес?

# 582
На мен от ТРЗ ми заявиха,че бележка от Април до Април не могат да ми изготвят преди 20 май,защото по това време внасяли осигуровките.Какво ги бъркат?Заплатата за Април ще я взема в края на Май.

# 583
Ще загуби един месец само, стига и новата изискана служебна бележка да не закъснее Wink
А кога е родено детето?

# 584
  • Бургас
На мен от ТРЗ ми заявиха,че бележка от Април до Април не могат да ми изготвят преди 20 май,защото по това време внасяли осигуровките.Какво ги бъркат?Заплатата за Април ще я взема в края на Май.
Защо ти е от април до април?
Иначе  за бележката,моята на 12,04 беше готова,но осигуровките ми се внасят от 1 до 10.
Мисля че ако ги проверят и не са внесени осигуровките,а те са дали бележка ,има глоби.

Общи условия

Активация на акаунт