Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 543
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 600
Преведени ли са за месец Април Дестките.

# 601
Моите вчера са ги превели.

# 602
Преведени ли са за месец Април Дестките.
За април детските ги очаквайте към края на май. Това, което сте получили сега е помоща за месец март.

# 603
Платина, благодаря ти  bouquet и се извинявам, че питането ми е било извъм темата.   Blush

# 604
Очаква ли се скоро промяна в Закона, за да  получават всички деца в България  детски надбавки?

# 605
Очаква ли се скоро промяна в Закона, за да  получават всички деца в България  детски надбавки?

Според мен това никога няма да стане.  Tired

# 606

Те гледат да спрат и това което получавате. Нали една от планираните анти-кризисни мерки бе да се намали наполовина, платеното майчинство. Не да се плаща до 3-то дете например. Щото това ще засегне трайно-безработните, уж самотни майки, с уж нулев доход бруто, които уж сами отглеждат децата си. И които имат от 10 до 23 чаавета.

Докато удрянето на платеното майчинство, ще засегне само майките, които са плащали осигуровки и данъци.

Такъв расистки подоходен праг в БРУТО, няма в нито една друга страна от ЕС и НАТО.

# 607

Не се казва"детски надбавки", а "помощ за отглеждане на дете". Това скоро го научих и аз, но смятам, че такова определение наистина предполага да се дават само на определена категория родители. Но прага е безумно нисък, може би 500лв на член от семейството и то чисто, е горе-долу добре.

# 608
Здравейте !

Може би въпросът ми не е за тук - предварително моля да ме извините
Родих на 05.03 2010

В социално подпомагане ми казаха че ако искам да взимам майчинство - трябва да попълня някакви формуляри.....До сега си мислех че майчинството се изплаща от НОИ след като ти изтечат болничните автоматично.....да не би в социално подпомагане да са имали предвид детски надбавки ? И ако са имали това предвид - имам ли право ? Осигурявана съм върху 950 лева последната една година. Нямам брак с таткото на бебето - но детето е с името на бащата. таткото е безработен.....

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 10:53 от mikey1488

# 609
Здравейте !

Може би въпросът ми не е за тук - предварително моля да ме извините
Родих на 05.03 2010

В социално подпомагане ми казаха че ако искам да взимам майчинство - трябва да попълня някакви формуляри.....До сега си мислех че майчинството се изплаща от НОЙ след като ти изтечат болничните автоматично.....да не би в социално подпомагане да са имали предвид детски надбавки ? И ако са имали това предвид - имам ли право ? Осигурявана съм върху 950 лева последната една година. Нямам брак с таткото на бебето - но детето е с името на бащата. таткото е безработен.....

Не се изплащат автоматично, още по- малко от НОЙ.
НОЙ е правил едни други работи навремето, но те не касаят майчинството по никакъв начин.
Правилно са ти казали, че трябва да се попълват формуляри.
НОИ няма от къде да знае, че ти си родила еди кога си и еди колко си време ще си стоиш вкъщи, за да си гледаш детето.
Нямаш право на детски надбавки.

# 610
  • София по рождение
Днес, отидох да подавам док. за детски надбавки и ме върнаха, че датата на бележката от училището е 27.04. Трябвало да от 5 месец. Shocked Shocked Shocked

# 611
Днес, отидох да подавам док. за детски надбавки и ме върнаха, че датата на бележката от училището е 27.04. Трябвало да от 5 месец. Shocked Shocked Shocked

Оф, като почнат да се представляват, та ми иде не знам какво да ги направя.  Twisted Evil

Ми, ако беше отишла вчера сутринта в 8.30ч, тогава какво?
От кога щяха да ти искат бележка?
От събота и неделя?!
  Crossing Arms

# 612
А бележката от Джипката трябва ли да е от някаква определена дата  newsm78

# 613
А бележката от Джипката трябва ли да е от някаква определена дата  newsm78

Да, според тях с утрешна, ако е удобно!   Twisted Evil

# 614
  • София по рождение
...аз останах без думи Джуличка..., просто ми изчезнаха
Чудя се дали това е Социално подпомагане или Социално натоврване. Вече дадох 20 лв. за билети...

Общи условия

Активация на акаунт