Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 421
  • 1 157
  •   2
Отговори
# 75
  • София
Да ви се похваля детето ми е на почти 3 год.и чак сега за първи път ще взимам детски иначе до сега дохода ни надвишаваше с 5 или 7 лв

# 76
  • София
Здравейте,
детето ми наближава три и мисля за първи път да подам документи са детски.
На мъжа ми фирмата тази година ще излезе на загуба и може би ще имам шанс. Но се чудех, като има фирма какви документи ще ми искат? Щ се радвам ако някой може да ми отговори.

# 77
Здравейте, аз съм нова в форума но от доста време го чета имам едно предложение за всички майки нека направим една подписка и да я изпратим на министъра дето даде толкова много обещания  на всички .Да се обединим и да изискваме това което ни се полага .

И аз съм нова и подкрепям идеята Peace

# 78
  • España (Плевен)
запис  Peace

# 79
Здравейте, имам такъв въпрос, на който може някой някъде да е дал отговори, но гледам че доста е писано по тази тема и нямам време всичко да изчета, а може и нещата да са се променили: Мъжът ми работи един месец по граждански като едновременно имаше и трудов договор. В социалнто ми казаха, че трябва да представя документ за дохода по гражданският му договор, но от фирмата му дадоха само сметка за изплатени суми, а сега чакаме и служебна бележка, която върви към сметката и ще я ползвам за годишната данъчна декларация. При поискване на удостоверение за брутен доход, какъвто ни даде основният работодател по трудови отношения, счетоводителката от фирмата където съпругът ми бе на граждански каза, че за такива трудови отношения не се давал такъв документ. Това така ли е? Може ли да ползвам тези сметки или служебни бележки (тези служебни бележки се водят за изплатени доходи и удържан данък) като документ удостоверяващ придобитият доход? Знам че за социалните всяка думичка е от значение и дали ако представя тези служебни бележки, няма да кажат че на тях не пише удостоверение за доходите.

# 80
Служенбата бележка е точно това, което ти трябва за гражданския договор Simple Smile На нея си има дата за период и сума..
Имала съм такива договори (то напоследък само такива) и точно служ. бел., които ползвам за годишната данъчна декларация, прилагам и за детските.. Само трябва да са оригинал бележките, че ме побъркаха за една копие, макар и презаверена с печат..  Rolling Eyes

# 81
Благодаря много duhi-puhi за краткият и ясен отговор.

# 82
здравейте и от мен! и аз да се включа в темета! дъщеря ми е вече на 12 г. и не съм получавала детски за нея изобщо и даже еднократната помощ за раждане не ми дадоха, защото мъжа ми имал фирма и такива глупости! приветствам господина, че е написал писмо до комисията!!! браво! аз смятам този бруто доход за ДИСКРИМИНАЦИЯ на децата ни!!!! нима това не са деца на тази държава! ако има нужда от още писма и аз ще напиша! искам да попитам сега - може ли някой да ми каже каква служебна бележка да се издаде на мъжа ми след като е управител на еоод, за детски, осигурява се на 240 лв, доходи почти няма, защото фирмата сега започва дейност? благодаря ви предварително!

# 83
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
здравейте и от мен! и аз да се включа в темета! дъщеря ми е вече на 12 г. и не съм получавала детски за нея изобщо и даже еднократната помощ за раждане не ми дадоха, защото мъжа ми имал фирма и такива глупости! приветствам господина, че е написал писмо до комисията!!! браво! аз смятам този бруто доход за ДИСКРИМИНАЦИЯ на децата ни!!!! нима това не са деца на тази държава! ако има нужда от още писма и аз ще напиша! искам да попитам сега - може ли някой да ми каже каква служебна бележка да се издаде на мъжа ми след като е управител на еоод, за детски, осигурява се на 240 лв, доходи почти няма, защото фирмата сега започва дейност? благодаря ви предварително!

Счетоводителя на фирмата или съпругът ви издава едно Удостоверение за брутен доход, като за доход се пише сумата върху която се внасят осигуровки. На моя позната съм правила такава бележка и от община Илинден в София и изискват приложено към Служебната бележка издадена от фирмата на Удостоверението за декларирани данни за приключила вече година. Ако фирмата е имала дейност през 2008 г. Проверете в службата в която ще подавате документи какво ще ви искат предварително и си пригответе документите.

# 84
благодаря много!  bouquet

# 85
Служенбата бележка е точно това, което ти трябва за гражданския договор Simple Smile На нея си има дата за период и сума..
Имала съм такива договори (то напоследък само такива) и точно служ. бел., които ползвам за годишната данъчна декларация, прилагам и за детските.. Само трябва да са оригинал бележките, че ме побъркаха за една копие, макар и презаверена с печат..  Rolling Eyes
Днес си взех служебната бележка, но пак имам питане: проблем ли е че е само една, която обединява две суми, понеже съпругът ми работи четири дена от август и цял септември и като  я взех днес видях, че е една обща за периода 01.01.2009 до 01.11.2009?

# 86
хм.. как са ти писали служебна бележка за граждански договор от януари до ноември.. след като казваш, че е работил само август и септември  newsm78
По-скоро би трябвало да е или за 12м. (т.е. от януари до декември..) и да се посочат нули за другите месеци..
Или да е просто само за двата месеца - със съответните суми..
Тя бележкаа си е една при всички положения.. просто се чудя защо са я писали за 11м... след като е нямало трудово правоотношение през другите месеци.. Или айде написали са я - ама поне да бяха за 12  Rolling Eyes

В интерес на истината.. биха могли да се заядат, биха могли и да не се..

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 19:07 от duhi_puhi

# 87
хм.. как са ти писали служебна бележка за граждански договор от януари до ноември.. след като казваш, че е работил само август и септември  newsm78
По-скоро би трябвало да е или за 12м. (т.е. от януари до декември..) и да се посочат нули за другите месеци..
Тя бележкаа си е една при всички положения.. просто се чудя защо са я писали за 11м... след като е нямало трудово правоотношение през другите месеци.. Или айде написали са я - ама поне да бяха за 12  Rolling Eyes

Незнам защо така, но възможно ли е да има значение кога фирмата е внесла данъка и кога осигуровките. Защото те му ги удържат преди да му дадат сумата, но кога са ги внесли само те си знаят. Може по-късно да са ги внесли. А другото което е, тя е издадена 16.12.2009 и аз по-напред съм объркала срока е 01.01.2009 - 30.11.2009 явно затова. Ох ама и аз съм една. А могат ли да се заядат че не е с дата януари 2010, а да обхваща периода януари-декември 2009?Аз тази бележка я исках за декларацията за детските като си мислех сега декември да подавам, но ще подавам от януари новата година, трябва ли наново да ми издават. От трудови правоотношения е така, ама при извънтрудовите? Много въпроси. Абе отивам в социалното началото на януари, че да имам време за реакция ако нещо не е наред. Кофтито е че счетоводството на тази фирма е в София и се бавят документите.

# 88

Незнам защо така, но възможно ли е да има значение кога фирмата е внесла данъка и кога осигуровките. Защото те му ги удържат преди да му дадат сумата, но кога са ги внесли само те си знаят. Може по-късно да са ги внесли. А другото което е, тя е издадена 16.12.2009 и аз по-напред съм объркала срока е 01.01.2009 - 30.11.2009 явно затова. Ох ама и аз съм една. А могат ли да се заядат че не е с дата януари 2010, а да обхваща периода януари-декември 2009?Аз тази бележка я исках за декларацията за детските като си мислех сега декември да подавам, но ще подавам от януари новата година, трябва ли наново да ми издават. От трудови правоотношения е така, ама при извънтрудовите? Много въпроси. Абе отивам в социалното началото на януари, че да имам време за реакция ако нещо не е наред. Кофтито е че счетоводството на тази фирма е в София и се бавят документите.
тъй.. като е от граждански договор ти е достатъчно само за срока на договора да е бележка.. Другия вариант е за 12м. назад, от този който подаваш, като сумите са нулеви, за месеците, в които гражданския договор не важи (това е, което ми обясниха на мен за гражданските) - което 2рия вариант за мен не е много логичен.. Ти не си имал правоотношения 12м. с тази фирма.. защо да ти издава за 12м. бележка.. но както и да е..
Ако подаваш януари ( и аз тогава  Mr. Green) - периодът, който ти трябва на бележката е януари-декември (вкл.) 2009 ..
Ако подаваш сега декември - тогава периодът се измества с 1м и става - декември 2008 - ноември (вкл.) 2009 ..
Бележката, която са ти издали, за да подаваш декември, няма включен декември месец - което биха направили на проблем евентуално (не са 12м., а 11) ..
Затова ти казвам - най-хубаво си е бележката да е само за срока на договора.. и само тези месеци си добавяш към другите бележки.. И толкова..

# 89
Мерси много за разясненията, явно ще трябва да искам да ми пратят нова, а трябва ли да има изх. номер служебната, както такъв има удостоверението за брутните доходи?

Общи условия

Активация на акаунт