Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 952
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, родих през юли 2009 г, но не подадох документи за детски надбавки от 35 лв, тъй като мислех, че надвишавам дохода от 350 лева бруто, обаче два месеца бях в болничен, дохода от болничния взема ли се впредвид или не, и мога ли сега да подам молба или е вече късно

# 91
Здравейте, родих през юли 2009 г, но не подадох документи за детски надбавки от 35 лв, тъй като мислех, че надвишавам дохода от 350 лева бруто, обаче два месеца бях в болничен, дохода от болничния взема ли се впредвид или не, и мога ли сега да подам молба или е вече късно
Дохода от болничния се взима предвид, може да подадеш молба по всяко време, стига да си сигурна , че си под границата 350 лв.

# 92
Здравейте,искам да попитам нещо.Прочетох,че в дохода се включват и стипендии и помощи.Аз миналия семестър получавах стипендия от университета,а този взех само еднократна помощ.Но като включвам и тях,дохода ми става 380 лв.Интересува ме,ако не ги впиша тях,защото незнам дори откъде да взема бележка за тях,а и университетът ми е в София,от социалните дали могат да разберат по някакъв начин,че съм ги взимала и после да ми направят някакъв проблем  newsm78

# 93
Може ли да ми помогнете?Дъщеря ми навършва 1 г., искам за втора година да кандидатствам за месечните помощи за дете до завършване на средно.....(35лв.). Когато смятам месечния си доход трябва ли да включа тези 35лв. (които съм получавала предходните 12м.) и кой доход трябва да смятам за себе си, този който е реално изплатено обезщетение или  дохода, от който е определено обезщетението (съответно социално осигуряване)? Благодаря за отговорите предварително    bouquet!

# 94
Детските не се включват,а майчинството се смята от сумата,която си получила

# 95
Здравейте може ли и аз да попитам нещо във връзка с детските.Съпругът ми и аз работим през лятото и есента в чужбина , а детето ни е при баба си и  дядо си.Има ли право на детски   EmbarassedМалко се чувствам неловко с този си въпрос но Tired

# 96
Здравейте. Някой наясно ли е за следното: По постоянен адрес съм в друг град. И от там трябва да си получа еднократна помощ за раждане и детски. Мога ли да направя пълномощно на някого и той да подаде необходимите документи, както и молба помощите да ми се превеждат по банков път. И какви точно документи той трябва да представи в съответното" Социално подпомагане"? Т.е., аз не съм омъжена- трябва ли да се представя служебна бележка и лична карта на бащата? И могат ли да се представят копия (а не оригинали) от личните карти? Ако някой знае как стоят нещата, ще се радвам да сподели. И това удостоверение за семейно положение какво представлява и от къде се взема. Благодаря предварително!

# 97
Здравейте може ли и аз да попитам нещо във връзка с детските.Съпругът ми и аз работим през лятото и есента в чужбина , а детето ни е при баба си и  дядо си.Има ли право на детски   EmbarassedМалко се чувствам неловко с този си въпрос но Tired
ми.. Ако са ти законни доходите от чужбина.. и плащаш на тях данъци и осигуровки.. Трябва, предполагам, да си вземеш бележка от работодателя.. и да си ги декларираш..
Ако ти ги дават "на ръка" ..
..
Та смяташ си дали влизаш в дохода под 350 лв.. и .. подаваш молба..

# 98
Здравейте,искам да попитам нещо.Прочетох,че в дохода се включват и стипендии и помощи.Аз миналия семестър получавах стипендия от университета,а този взех само еднократна помощ.Но като включвам и тях,дохода ми става 380 лв.Интересува ме,ако не ги впиша тях,защото незнам дори откъде да взема бележка за тях,а и университетът ми е в София,от социалните дали могат да разберат по някакъв начин,че съм ги взимала и после да ми направят някакъв проблем  newsm78

Още ме интересува...

# 99

Още ме интересува...
Могат да разберат, ако направят проверка.. Ако не направят - могат и да не разберат..
Ако разберат - ще трябва да върнеш всички детски + лихвите..
Бележка за стипендиите - от университета..
Ако изчакаш 1-2 месеца и тогава да подадеш, няма ли да влезеш в дохода?

# 100
Ами тъй като сега съм на майчинство 240,би трябвало още следващия месец да вляза в 350 лв.
Май най-добре да съм изрядна,за да не се притеснявам.Съмнявам се да проверят,защото никъде по документите не пише студентка ли съм,каква съм и къде,но все пак...
Имам този месец път към университета,та ще взема да попитам за бележка за тези неща.
Благодаря за отговора!

# 101
Може ли да ми помогнете?Дъщеря ми навършва 1 г., искам за втора година да кандидатствам за месечните помощи за дете до завършване на средно.....(35лв.). Когато смятам месечния си доход трябва ли да включа тези 35лв. (които съм получавала предходните 12м.) и кой доход трябва да смятам за себе си, този който е реално изплатено обезщетение или  дохода, от който е определено обезщетението (съответно социално осигуряване)? Благодаря за отговорите предварително    bouquet!
Цитат

Детските не се включват,а майчинството се смята от сумата,която си получила
Благодаря на Мама на Марти, но може ли някой, който е в моето положение да потвърди нейното твърдение за взетите пари от майчинство (за 35лв., вече знам, че не влизат), защото миналата година, взимах дохода си от справки на НОИ за социално осигуряване (т.е., брутен доход, а не сумата, която реално съм получила от заплати), за съпруга ми отново взимам оттам, но за мен пише по-високи суми отколкото реално взимам (сега съм по майчинство и това ме обърква).Изобщо не съм наясно с нещата, а със сума от 40 лв. месечно в повече, надвишавам лимита за тези помощи Cry

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 14:47 от bisislava

# 102
Детските не влизат!

# 103
През този месец ще кандидатствам за 2ри път за детски надбавки. За съпругът ми е ясно каква бележка да поиска от счетоводството, но за мен работодателят трябва ли да издаде някакъв документ за доходите ми? Нали съм получавала само превод от НОИ и нямам други доходи.

# 104
И аз миналата година много се чудех за тези доходи как се доказват и се оказа,че ти само си ги смяташ като си знаеш колко са,а те си имат инфо от НОИ и проверяват дали е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт