Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 643
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 60
 newsm78 Какво е туй закръгляне Simple Smile
Това си е точно 350 лв и 00 ст Simple Smile
Ако си сигурна - действай  Peace ..
Ако искаш преди да подадеш документите се консултирай с дамите, които ги приемат (понякога са любезни и услужливи)..  Hug

# 61
newsm78 Какво е туй закръгляне Simple Smile
Това си е точно 350 лв и 00 ст Simple Smile
Ако си сигурна - действай  Peace ..
Ако искаш преди да подадеш документите се консултирай с дамите, които ги приемат (понякога са любезни и услужливи)..  Hug

Много ти благодаря за отговорите  bouquet и аз мисля ,че чак толкова не се закръгля ,ама знае ли човек !

# 62
  • Пловдив
Просто пробвай Peace

Ако не става,ще те отхвърлят.

# 63
Сега сметнах ,получава се :
350,00375 лв. ,ако заради някакви си 003 ст- не ми дадат ще се  #2gunfire

Няма да ти дадат детски, заради тези микроскопични части от стотинката. Такъв е Закона. Не подавай МД в този случай. Защото като подадеш и ти откажат, трябва да чакаш 1 година, за да имаш право на друга МД

Направете нещо с дохода си БРУТО, да го намалите ...

# 64
Момичета ,а за следващата година дали остава прага от 350лв. и ако сега ми откажат и вдигнат прага ще мога ли да кандидатствам пак?

За следващата 2010 г. Прагът остава 350 лв. БРУТО на член от семейството.
Тази година 2009 г. това бе записано в параграф 15,
на преходни и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет,
а за 2010 г. е записано в Параграф 12 от същия раздел.

Ако си над Прага не подавай МД, защото цяла година след това не можеш да подадеш нова

# 65

Между другото получих потвърждение от Брюксел, на това писмо,

http://lambo.blog.bg/politika/2009/12/14/maimuni-affen-monkeys.454484

както и Обещанието, че този въпрос ще бъде разгледан най-скоро

# 66
Ами ,то няма как да направя нещо с брутото  newsm78,нали от счетоводството са дали бележка.

# 67
Здравейте,мили майчета!Нова съм още но ми харесват темите във форума.И така аз съм от варна и още не са преведени детските добавки за ноември,да се надяваме че скоро ще ги пуснат,въпреки че не са кои знае какво,но все пак.....

# 68

Няма да ти дадат детски, заради тези микроскопични части от стотинката. Такъв е Закона. Не подавай МД в този случай. Защото като подадеш и ти откажат, трябва да чакаш 1 година, за да имаш право на друга МД

Загрижен, отново подвеждаш майките. Защо да не може да си подаде МД през следващата 1 година, ако приемем че има отказ поради висок доход. Отказът се отнася за месеца, през който доходите за предх. година са над 350 лв./чл.с-во. През следващия месец ако доходите са под този минимум, то с-вото ще има право да получава детските в продължение на 1 година.
Какво трябва да се направи с БРУТОТО??? Как предлагаш да се намали , а?!?!?!
Междувпрочем, прочетох петициите ти за отпадане на доходите по ЗСПД и помощите по ППЗСП. Молбата ми е, прегледай ги отново,  има допуснати правописни грешки.

350,00375 лв., според моите скромни математически познания, се закръгля на 350,00 лв., тъй като третата цифра след десетичната запетая е число от 0 до 4. Аз те съветвам, подайте си молбата! Ако получиш отказ, другия месец отново имаш право да си подадеш МД с доходи от 01.09 г. до 12.09 г.вкл.

# 69
Сега се връщам от социалните - мога да подавам всеки месец ,така казаха ,ако бъда отхвърлена сега.
Подадох ,така  че каквото стане.
Между другото сумата която съм получила от обезщетения при тях се води по -малко ,а аз изчислявам повече от сайта на нои.Но това казаха ,че е подадено при тях ,което в случая ще ми е от полза.
Незнам къде е грешката ,скоро ще разбера дали ще има ли не.

# 70

Загрижен, отново подвеждаш майките. Защо да не може да си подаде МД през следващата 1 година, ако приемем че има отказ поради висок доход. Отказът се отнася за месеца, през който доходите за предх. година са над 350 лв./чл.с-во. През следващия месец ако доходите са под този минимум, то с-вото ще има право да получава детските в продължение на 1 година.
Какво трябва да се направи с БРУТОТО??? Как предлагаш да се намали , а?!?!?!
Междувпрочем, прочетох петициите ти за отпадане на доходите по ЗСПД и помощите по ППЗСП. Молбата ми е, прегледай ги отново,  има допуснати правописни грешки.
 Ако получиш отказ, другия месец отново имаш право да си подадеш МД с доходи от 01.09 г. до 12.09 г.вкл.

моят случай е такъв. Аз подадох вчера, с период назад от м.12,2008 до м.11,2009 вкл. Принципно трябваше да подам Молба до края на септември (така ми върви периода от години) , но дохода ни надвишаваше допустимия. Затова пропуснах 2 месеца и когато средно месечния доход за 12 месеца назад падна под 350лв на чл. от с-вото, подадох!!!

# 71
Здравейте, надявам се въпросът ми не се повтаря.

Става дума за еднократната помощ за раждане на дете.

Ако майката е с адресна регистрация в един град, по време на раждането, а в последствие си смени адресната регистрация, къде трябва да си търси съответната помощ.
В соц. подпомагане, по адреса към момента на раждане, или към момента на подаване на молбата?

Извинете, ако вече има отговор някъде.  bouquet

# 72

Mislia  4e e po adresna registracia kam momenta na podavane na molbata.Ta toi ti e posleden adres po li4na karta ne e logi4no da e stariat ti adres.No vse pak da iz4akame da si kajat mnenieto i kompetentni mami.

# 73
Здравейте, надявам се въпросът ми не се повтаря.

Става дума за еднократната помощ за раждане на дете.

Ако майката е с адресна регистрация в един град, по време на раждането, а в последствие си смени адресната регистрация, къде трябва да си търси съответната помощ.
В соц. подпомагане, по адреса към момента на раждане, или към момента на подаване на молбата?

Извинете, ако вече има отговор някъде.  bouquet

Молбите- декларации за помощите по ЗСПД се подават по постоянен адрес по лична карта.
_valkiria_ , във вашия случай сте сменили постоянен адрес или настоящ?
Подавате МД за еднократната помощ за живородено дете по постоянен адрес, към момента, в Соц. подпомагане по район с необходимите документи: Удостоверение от Общината от служба ГРАО за родените от майката деца, оригинала на акта за раждане на детето плюс копие и копия от акт. за раждане на друго/и деца, родени от майката, ако има такива, номер на сметка, по която ще се превежда помощта.

# 74
boxenia, Platina 33, благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт