Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 979
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 150
Не, не точно с детските е свързан, но не ми беше ясно дали има общо с СО. А молба трябва да подавам за 2010 към юни месец.
Е, остава да чакам .. Whistling
Благодаря момичета  Hug

# 151
Здравейте искам да попитам дохода от болничните не се  пише  от работодателя в служебната бележка която ми  издадоха и сега от къде мога да проверя колко са ми превели и трябва ли да се пише тази сума в декларациятя?

Отиваш в социално подпомагане и соц. работник ще ти направи справка за получените болнични от НОИ за предходната 1 година и може на място да си попълниш молбата за детски. Не е необходимо да се разхождаш до НОИ, за да си вземеш такава справка.

Мога ли за мъжа ми да взема такава справка.. ако не ходи той лично?
Ако  му нося личната карта? Simple Smile

# 152

duhi_puhi , разбира се че можеш да вземеш такава справка и за съпруга, дори е задължително соц. работник да направи такава, без да напомняте за това вие. Само че, тази справка се ползва единствено за и при подаване на молбата за детски в соц. подпомагане и не може да се ползва за други институции.

# 153
 Hug Благодаря Simple Smile
Макар че установих, че няма да ми трябва..
На банкирането ги виждам сумите за болничните.. Би трябвало да са същите Simple Smile

# 154
  • София
Записвам се да следя темата!

Благодаря на автора   bouquet

# 155
По коя сума се определя дохода ми според справката от НОИ :
1,Извършени плащания до момента /в скоби има посочена сума за съотвения месец/ или

2,Доход, от който е определено обезщетението по месеци за периода на молба-декларацията ?

# 156
  • Стара Загора
Sasano, на мен ми казаха да пиша реалната сума, която съм получила от болничните за месеца в който са получени парите. Май месец миналата година подавах, ако има някаква промяна след това не знам.

# 157
Добър вечер! Прощавайте, ако задавам въпрос, който вече е коментиран, но искам да съм сигурна. Доколкото разбирам от първия пост, детските надбавки, които съм получавала за 2009 г, не се включват в дохода, който трябва да опиша в декларацията. Т. е. там трябва да декларирам заплатата на мъжът ми за предходната година и размера на майчинството, което съм получавала. Така ли е  newsm78

# 158
Добър вечер! Прощавайте, ако задавам въпрос, който вече е коментиран, но искам да съм сигурна. Доколкото разбирам от първия пост, детските надбавки, които съм получавала за 2009 г, не се включват в дохода, който трябва да опиша в декларацията. Т. е. там трябва да декларирам заплатата на мъжът ми за предходната година и размера на майчинството, което съм получавала. Така ли е  newsm78
Точно така Simple Smile
Детските не влизат..
А дохода е не точно за предходната година (календарна), а за 12м. назад..
Съвпада да е предходната календарна, само ако молбата се подава януари месец Simple Smile

# 159
Може ли някой да ми посочи линк или да ми изпрати текста за удостоверението за дохода?

Притеснявам се да не пропусна нещо. Иначе съм в майчинство през цялата година и нямам доходи.
Но какво да съдържа това удостоверение - адрес на работодател, длъжност, на която съм назначена, изходящ номер - нещо друго?

Трябва сама да си направя бележката за дохода.

# 160
Stryper, търси
У д о с т о в е р е н и е
за доходите по смисъла на чл.4 от Закона за семейните помощи за деца
 ако го няма имам го на файл, но не знам как да го кача  Blush
Пиши някаква поща на ЛС, ако искаш да ти го изпратя.

# 161
Може ли някой да ми посочи линк или да ми изпрати текста за удостоверението за дохода?

Притеснявам се да не пропусна нещо. Иначе съм в майчинство през цялата година и нямам доходи.
Но какво да съдържа това удостоверение - адрес на работодател, длъжност, на която съм назначена, изходящ номер - нещо друго?

Трябва сама да си направя бележката за дохода.
Миналата година когато подавах бях цялата година на борсата и не съм носила удостоверение, от там ми извадиха доходите, щом сумите са от НОИ изплатени не трябва бележка при тях ги имат-в това число и болничните

# 162
  • София
Момичета,
може ли някой да ми помогне по този въпрос?

Искам да подам документи за детски надбавки.
В служебната бележка на мъжа ми има посочена сума - "облагаем доход по чл.24 от ЗДДФЛ"- по-висока сума.
Малко по-надолу има посочена сума - "годишна данъчна основа по чл. 25 от ЗДДФЛ, намалена с данъчните облекчения" - по-ниска, разбира се...
Коя от двете суми да посоча - по-голямата или по-малката?

Благодаря и весел ден на всички!
  bouquet

# 163
Смята се брутния доход,без удръжките  Peace

# 164
duhi_puhi, благодаря за отговора   bouquet  Иначе, миналата година съм подавала молбата януари месец, затова 12-те месеца назад ми съвпадат с календарната година.

Общи условия

Активация на акаунт