Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 180 993
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Така и предполагах, но за всеки случай.
Благодаря!   bouquet

# 166
Здравейте, въпросът ми е влизат ли доходи по Граждански договор, когато се изчислява доходът на семейството за получаване на детски надбавки?

# 167
Здравейте, въпросът ми е влизат ли доходи по Граждански договор, когато се изчислява доходът на семейството за получаване на детски надбавки?
Да, влизат..
Всички доходи, които влизат и при подаване на годишна Декларация за доходи на физически лица ..

# 168

Здравейте и от мен! Изчетох половината страници, но не открих това, което ме интересува, а наистина нямам време да прегледам и останалите.
Искам да попитам компетентните мами каква сума се смята за месец, в който съм била регистрирана безработна - сумата от обезщетението, което съм получавала (130 лв./месец), мин. раб. заплата, 0 лв. - както е посочено в сайта на НОИ (в справката за осигуровките) или пък нещо друго? От тази сума зависи дали ще сме близо под или близо над прага от 350 лв. Благодаря Ви предварително!

# 169

Здравейте и от мен! Изчетох половината страници, но не открих това, което ме интересува, а наистина нямам време да прегледам и останалите.
Искам да попитам компетентните мами каква сума се смята за месец, в който съм била регистрирана безработна - сумата от обезщетението, което съм получавала (130 лв./месец), мин. раб. заплата, 0 лв. - както е посочено в сайта на НОИ (в справката за осигуровките) или пък нещо друго? От тази сума зависи дали ще сме близо под или близо над прага от 350 лв. Благодаря Ви предварително!
Ако си получавала обезщетение за съответния месец - размера на сумата, който си получила реално Simple Smile

# 170
Лице, упражняващо свободна професия от 2009 год средата, каква бележка му трябва за дохода, такава върху каквато е внасял осигуровките ли?

# 171
На 14 Ноември 2009 г. изпратих запитване до Европейския парламент,
относно законноста и справдливоста на Прагът в Бруто,
с който са спрени детските на над 500 000 деца.

Вчера получих "отговора". Ето го:

http://lambo.blog.bg/politika/2010/01/22/pristigna-quot-otgovora … ragyt-v-br.477851

# 172
някой знае ли телефонния номер на бюрото на соц.подпомагане,което  отговаря за месечните добавки за деца до 20г.възраст, намиращо се в Китайската стена в гр.Варна(бул.8ми приморски полк")? Или да ми отговори на конкретния въпрос: За да започне изплащането на месечна добавка за м.февруари 2010, има ли срок,в който трябва да подам документите в соцалното?

# 173
някой знае ли телефонния номер на бюрото на соц.подпомагане,което  отговаря за месечните добавки за деца до 20г.възраст, намиращо се в Китайската стена в гр.Варна(бул.8ми приморски полк")? Или да ми отговори на конкретния въпрос: За да започне изплащането на месечна добавка за м.февруари 2010, има ли срок,в който трябва да подам документите в соцалното?
Ако подадеш документи февруари месец - 1вият превод ще е за февруари месец и ще го получиш през март..
Ако подадеш документи до края на януари - 1вият превод ще е за януари и ще го получиш през февруари..

А иначе ето ти телефоните на всички соц. във Варна -> http://www.druinv-varna.com/index.php?option=com_content&vie … =20&Itemid=24

Вие за Гугъл чували ли сте  Laughing Thinking

# 174
чувала съм,това мисля че са стари телефонни номера и се отнасят за инвалидите,а не са детските

# 175
чувала съм,това мисля че са стари телефонни номера и се отнасят за инвалидите,а не са детските
Социално подпомагане е дирекцията, която приема молбите за месечни помощи за деца..
Те също приемат и молби на хората с ТЕЛК..

Има си горещ телефон -> обади се и питай на него 607 646

# 176
Здравейте!

Преди 10 дена писах мейл на АСП по повод това дали трябва да се представя служебна бележка за доходите от работодателя, когато доходите са само от обезщетения за бременност и раждане през 410 дни. Получих официален отговор, че такава не е нужна, т.к. се прави справка по служебен път за тези доходи. Дано съм била полезна.

# 177
  • София
Здравейте, имам ли право на детски добавки, ако мъжа ми е на трудов договор, но има и фирма на свое име, вслучай че брутните ни доходи не превишават 350лв на член от семейството( толкова ли е или е по 300лв.на чл.)?
Пояснявам, миналата година бях неплатена отпуска, в края на мин. година е открита фирмата, но няма съществена дейност и доходи, така че покривам критериите от към финансовата страна, но не знам това, че има фирма на негово име дали е пречка?

# 178
  • София
Здравейте,
Искам да споделя Simple Smile Днес бях в соц. Овча купел във връзка с детските. Носех служебни бележки, акт за раждане и л.карти. И си мислех че е достатъчно. Мъжа ми е самоосигуряващ се, но имаше един тр.дог., та и от него служ. бележка носех.
И като се почна,
актове за прекратяване ан тр.договор на мъжа ми и на мен. Защото пък аз напуснах към 31,12,2009г.
Трудови книжки и на двамата.
Заповед за ползван от мен не платен отпуск за гледане на дете.
Картончето ми от борасата.
Някакво разпореждане от борсата, каквото и да означава това  newsm78
Удостоверение за брутните доходи на мъжа ми от счетоводителката.
Осигурителна книжка на мъжа ми.
Дан. декларация за 2009.

Сега счетоводителите са толкова натоварени, че сигурно ще ме убие като и кажа за дан. декларация.
На път съм да се откажа. То бива бюрокращина, ама това на нищо не прилича за 35лв. #Cussing out

# 179
здравейте, прочетох почти цялата тема, но не намерих  отговор на това което ме интересува.  
Искам да попитам, ако някой е запознат. Аз не работя от 4 години и досега съм получавала детски и в момента получавам, тъй като нямам никакъв доход. Но, предлагат ми да стана акционер е едно  Акционерно дружество от следващия месец  без да получавам никакви доходи нито ще се водя на работа във въпросното АД и първият ми въпрос е: Трябвали да отида да обявя това в Социалната служба след като няма да ми се промени доходното състояние с моето участие в АД-то?
и др. ми въпрос е: Когато дойде времето за подаване на декларацията за детските, трябва ли да подавам някаква бележка, че съм притежател на малък % акции в АД, след като не получавам нищо от там т.е името само фигурира там формално.

Общи условия

Активация на акаунт