Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 4

• 179 886
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 885
  • Пловдив
Благодаря ти! Peace

# 886
И аз тази година подавах в друг район,поради смяна на адрес,но не са ми изкали никаква преписка от стария  newsm78

# 887
Здравейте, имам въпрос - за получаване на детски надбавки се взема предвид месечният осигурителен доход ли или заплатата по договор преди облагане. Защото при мен има някакви вредни, допълнително възнаграждание за ТС и ПО, което не ми е ясно какво точно е, болнични тук-там..и всъщност ако те се вземат предвид надвишавам прага. Много благодаря!

# 888
Имам един въпрос но незнам към кого да се обърна.Става въпрос за дете което се отглежда от бащата който е сключил граждански брак с друга жена докато с майката не е сключвал такъв.Не е водено дело за присъждане на родителски права и никой не получава детските за детето. Какво трябва да се направи за да получава бащата детските.

# 889
И аз да питам нещо - когато се гледа дохода една година назад за да се получат детските, включват ли се помощите при раждане /моите бяха 600 лв. за второ дете/ и помощите за безработица /мъжа ми взима 4 месеца х около 90 лв./?

# 890
  • Бургас
Здравейте!
Извиявам се предварително,ако досаждам с въпросите си?
Миналата година подадох септември месец за детски надбавки.Сега през август стават 12месеца,кога трябва да поддам август или септември,за да не губя месец?
От януари съм съкратена и съм на трудовата борса,получавам обезщетение,което свършва през октомври?Предполагам,че ще се нанасят доходите от работа и след това от обезщетението.Предпологам и бележка от бюрото по труда ще ми трябва,за да удостоверя.Тази от личната лекарка,знамч,е я искат със сигурност.
Благодаря Ви!

# 891
Ирена, само за първото съм сигурна, затова за него пиша - мин год септември и тази септември трябва да подадеш и аз съм така Wink
Доходите ще ти трябват от септ 2009 до авг 2010 - 12 месеца са това.

# 892
За пръв път ще подавам документи и съм малко объркана - какъв е дохода на човек от семейството, над който не се полагат детски? От 2 места ми казват различно /350 и 400/, а ние сма на границата ....  newsm78

# 893
350 е дохода, не знам да са го увеличавали.

# 894
Здравейте!
Извиявам се предварително,ако досаждам с въпросите си?
Миналата година подадох септември месец за детски надбавки.Сега през август стават 12месеца,кога трябва да поддам август или септември,за да не губя месец?
От януари съм съкратена и съм на трудовата борса,получавам обезщетение,което свършва през октомври?Предполагам,че ще се нанасят доходите от работа и след това от обезщетението.Предпологам и бележка от бюрото по труда ще ми трябва,за да удостоверя.Тази от личната лекарка,знамч,е я искат със сигурност.
Благодаря Ви!
Обезщетението за безработица е доход. От БТ  не трябва бележка, информацията  се взима служебно, но доходът трябва да го впишите в молбата.

# 895
Здравейте, имам въпрос - за получаване на детски надбавки се взема предвид месечният осигурителен доход ли или заплатата по договор преди облагане. Защото при мен има някакви вредни, допълнително възнаграждание за ТС и ПО, което не ми е ясно какво точно е, болнични тук-там..и всъщност ако те се вземат предвид надвишавам прага. Много благодаря!
Всички брутни  доходи, които са облагаеми се взимат като доход.

# 896
И аз да питам нещо - когато се гледа дохода една година назад за да се получат детските, включват ли се помощите при раждане /моите бяха 600 лв. за второ дете/ и помощите за безработица /мъжа ми взима 4 месеца х около 90 лв./?
Еднократната помощ за раждане, както и всички  взети по реда на ЗСПД, не се считат за доход.

# 897
Здравейте ,
Имам следното питане:
Мъжът ми напусна работа на 14.07. и има общо девет работни дни за месец юли...Днес му дадоха документите и бележката за брутните доходи по месеци и имам чувството че са объркали нещо за месец юли по-конкретно. По месеци са както следва:
март - 11 работни дни - 162,50 лв.
април - 20 работни дни - 325 лв.
май - 19 работни дни - 325 лв.
юни - 22 работни дни -325 лв.
юли - 9 работни дни - 236,36 лв.
Как е възможно брутното за 9 дни да е 236 лв, а за 11 (през март) - 162. От горе на всичко първо му дадоха грешно удостоверение - за 22 работни дни през юли и доход от около 428 лв . След като мъжът ми отиде да се разправя му го промениха на 236 лв. Мисля си че пак е сбъркан и че може да не съвпадне с дохода който ще излезе в НОИ за юли месец, а ми е важно, тъй като от другия месец искам да подам молба-декларация за детски и се притеснявам да не ме върнат.
Моля Ви за мнение и съвет

Пропуснах да кажа че и този доход от 236 лв. ме устройва за детски, но се притеснявам ако са го объркали днес и реално внесат осигуровки на съвсем друга сума за юли, т.е. се разминат дали няма да ми направят проблем от социалното...

# 898
Хрисси, някъде някой беше писал нещо подобно и имаше идея, че на мъжОто са начислени някакви дни от отпуска...не е ползвал отпуска и уж му е плащат, а това колко е плащат е друг въпрос.  newsm78 да не е такъв случаят.

# 899
Ами листчето не е у мен в момента, утре ще го видя и ще кажа какво по-точно пише...Иначе и аз си го помислих това и с някакви елементарни сметки стигнах до извода че ако е така би трябвало да има 7 работни дни отпуска (и уж да му я плащат), с които се връзва тази сума.. newsm78

Иначе и друго исках да попитам - при положение че вече съм събрала всички документи за детски, мога ли още в началото на август да ги подам или трябва да изчакам малко, защото в НОИ още няма да са представени документите от работодателите и съответно внесени осигуровките за юли?
Знае ли някой?
Благодаря предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт