Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 194
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, хемоглобина не е повод за шашкане. Моят от третия месец не е минавал над 92 (само веднъж), но сега на шестия месец, правих и аз изследвания - всичко беше в норма. Нормално е да пада особено при близнаци   bouquet

# 436
И при мен таткото още от време на време споменава, че се надява да са сгрешили и едното да е момче. Бре, какво му става на тоя мъж newsm78

Хи-хи, и нашият татко таеше подобни надежди  Joy Ела сега да го видиш как не си заменя дъщерите за нищо на света  Simple Smile

За хемоглобинът на мен само веднъж ми го изследваха... Но все пак е важен, важно е не само заради стойностите му, а и заради растежът на бебетата да се яде повече месо (и белтъчини) по време на бременността. Много е важно и пълноценното хранене, най-вече за бебетата  Peace Пак да се повторя, че при бременност с близнаци трябва да се внимава с храненето - трябва да се яде достатъчно, дори, когато не ви се яде!  Simple Smile

# 437
  • София
Така е - първа 11-13 г.с за нухална гънка, после след 16-та, обикновено към 20-та я правят за да се проследят органите.  Но по мои спомени Юлия писа, че е ходила за НТ.

Ходих за НТ и всичко беше в норма...но тогава лекарят ми каза колкото мога по-скоро да се запиша за ФМ независимо от седмиците...и аз го послушах, а като се обадих в центъра за ФМ ме попитаха в коя седмица съм сега и нищо не ми казаха, че ще е по никое време прегледа  newsm78...предполагам, че няма да има проблеми...но пък ще видим когато отида...от мен е това за сега..продължавам с но.шпа и утрогестан, така ще е до 16 г.с. и се надявам всичко да е наред... Hug Hug Hug

# 438
Julia Yankova , след 16 г.с е завършила органогенезата и може да се прави ФМ. Освен това има лекари, които предпочитат да гледат многоплодните бремнности в по-малки седмици. Когато наедреят бебетата си пречат едно на друго и става по-труден прегледа. Ако нещо не се вижда ясно, може да ти кажат дали ще се наложи трета ФМ, преди раждането. Аз не помня точно, може би към 19-20 да е било като ходих и тогава д-р Марков ми каза, че не е нужна трета ФМ.
fata morgana , е много права. Белтъчини: бяло месо, мляко, сирене, задължително трябва да присъстват в менюто ви. Така доставяте тухлички на малките  Wink.
Бора също е права, ниският хемоглобин на майката няма връзка с този на бебетата. Следи се основно заради това да се прецени как тече бременността и състоянието на майчиния организъм, както и при евентуално секцио дали ще има нужда от кръвопреливане. Аз постъпих в родилното с ХБ 102 и ме изписаха със 95. Категорично отказах да ми преливат, макар на една от визитациите да го мислиха това докторите. Оказах се права, че е от бременността и кръвозагубата. Преди не съм имала проблем с ХБ и дори ми е бил висок за жена. После си се възстанови и без кръвопреливане.
Бебетата бяха с нормален ХБ. На младежът му беше малко нисък, в смисъл на долна граница, но все пак в норми, на шестия месец пак всичко си беше наред.

# 439
Момичета привет, за хемоглобина ми казваха , че не е хубаво да пада под 110. Моят е бил и под тази стойност и от 7 месец някъде взимах желязо под формата на таблетки за дъвчене и се повишаваше. Не е лесно, но сега си гушкаме две мишлета, които вече се усмихват, а събуем ли ританките започва едно ритане с малките  крачета. Само  хубави емоций на всички   bouquet

# 440
  • София
fata morgana, аз ако ядях колкото ми се ядеше, щях да съм на най-ефективната диета през живота си.
Но си направих режим на ядене - примерно задължително да изям 2 яйца, 1 портокал, 2 кивита, меса и т.н. И се следя да наддавам, поне напоследък.
Между другото, никога не съм била с нисък хемоглобин, даже когато имах миома, която оперирах. А сега си пия желязо.
Както и никога не съм била с високо ТСХ, ама сега пия Л-тироксин. Ендокринолога казва, че вероятно е от бременността.
Но всичко правя и ще направя, само да ми здрави бебетата! smile3521

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 11:15 от bora66

# 441
  • София
Здравейте!
Как я карате?  Laughing
Извинете ме, че не пиша много често, но има дни в които дори не ми пуска компа, а и напоследък са ме налегнали разни бъбречни кризи.
Днес ще ходя да си взема направление от личния и при нефролога, та да видим с какво ще ги вадим тия песъчинки.
По принцип всички изследвания са ми добре, но имам кристалчета в урината.
Та в понеделник бях на преглед и се опитахме да видим и пола на буболечките...Доста трудно се оказа.Въпреки това  за едното докторката е сигурна, че ще е момиче, а другото не може да се види, защото се беше свило, а и не беше застанало в удобен за виждане ъгъл, но все пак и за него док каза, че май не вижда "пишка"  Mr. Green.Така че засега сме с едно розово щъркелче и едно под въпрос.
Надявам се на 22.02, когато съм при Марков на феталната, вече всичко да се изясни.
Като се има предвид, че ние мислехме, че и двете ще са момчета, беше голяма изненада.
Впрочем ние и двата с мъжа ми се надявахме да има момиче.
Ами това е от мен...
Не съм ви забравила и ви следя изкъсо  Grinning

# 442
Май поста ми е прозвучал много нехайно  Embarassed
Не съм имала предвид, че не е важно колко е хемоглобина - не е страшно, ако е по-нисък  bouquet  Аз през цялата бременност пие Малтофер, но той вдигаше стойностите. Тъй че важно е да се следи и да се пие желязо, за да не падат нивата по-ниско, но ако не се вдигат не е фатално - просто бебетата си го издърпват. После всичко ще се нормализира. Peace

# 443
villyh, не съм имала за цел да поучавам и да чета лекции /макар много да ми идва от вътре Embarassed/. Аз го написах и дадох своя пример, защото през цялата бременност се опасявах, че ниският при мен ХБ, обезателно ще доведе до нисък такъв и при децата. А там вече наистина е сериозно. И през цялата бременност не се намери един лекар да ми обясни, че няма връзка. От третия месец и аз изкарах на феро фолгама, като дори ми бяха дигнали дозата на 3*2, нещо ужасно. Гадеше ми се от това желязо, отвратително беше. Въпреки хапчетата, не вдигнах хемоглобина повече от 108-110.

# 444
Искам само да ви кажа как задържах моя хемоглобин на 117 ден преди да родя / секцио /
Хапвайте си яйца и черен дроб и ще усетите разликата
За пола на бебетата при мен до последно се криха имаше предположение че са момичета , но много необедителни. Никога няма да забравя момента в който анестезиоложката ми каза "Честито майче имаш две моми " и не съжалявам че не съм знаела предварително и моето вътрешно чувство беше че са момчета  Mr. Green

# 445
Да спеделя и аз опит, след като 4 месеца от бременността хемоглобинът ми беше под 100, започнах с прясно изцеден сок от червено цвекло всеки ден по стотина мл, а сутрин една лъжица от смес сусамов тахан и пчелен мед 1:1. За две- три седмици от 93 хемоглобинът ми стана 116, с такъв отидох да раждам!
Успех на всички!

# 446
Славина, това трябваше да го знам доката гълтах хапчетата.  Wink Дано послужи на бъдещите мами.

# 447
  • София
  И аз научавам интересни и полезни нещица за хемоглобина. Не се включих, защото нямам опит тъй като слава богу и двата пъти докато бях бременна хемоглобина си ми беше изцяло ок и не се налагаше нищо да пия или да хапвам специално за това  Simple Smile

# 448
Аз съм чувала освен за цвеклото и за елдата, че повишава хемоглобина. Обаче много гадно това цвекло  Confused, насилвах се, но не се научих да го ям.

# 449
Аз си цедях цвекло и морков, или ябълка заедно. Като си приготвех сока, го слагах в хладилника и си отпивах по 3-4 глътки от време на време. Като се смеси с нещо друго, не е гаден вкуса!

Общи условия

Активация на акаунт