Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 193
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз всяка сутрин си правя сок от една малка главичка червено цвекло, ябълка и морков. Така изобщо не е лошо, даже е сладко, само си махам с лъжичка пяната, която остава отгоре, защото ми е гадна.
При мен за съжаление почти няма ефект, но упорито продължавам.

# 451
Червеното цвекло е направо вълшебно както за хемоглобина, така и като цяло за кръвта. За да не ви е толкова гадно, смесвайте го със сок от ябълка. Доста по-поносимо става. Моята свекърва, докато се лекуваше от рак, всеки ден си правеше такъв сок и резултатите на кръвта й все са били образцови. Даже химиотерапиите минаваха без много странични ефекти - при последния цикъл косата й не падна, казваше, че не й е прилошавало... И сега е доста добре, да е жива и здрава, ама то и време си мина - вече втора година е в ремисия.
Друго чудодейно средство е т.нар. от билкарите "бъзак". Това е черния бъз. Когато плодчетата му са много добре узрели (черни са на цвят) е изключително полезен. Прави се сироп от него с много захар (тя го "консервира", за да не се разваля), пие се по една глътка 2-3 пъти на ден и действа страхотно - прилив на енергия и страшно подсилва организма. Пила съм го и докато бях бременна, и докато кърмех. И въбще не съм боледувала, откакто го пия това чудо. Може също да се изсушат плодчетата и така да се взимат. Още за него можете да прочетете например тук.

# 452
  • Пловдив
Момичета, вчера докторът от ЖК ми каза, че и двете главички на бебетата са разположени долу, което изключвало изцяло раждането по естествен път. Аз знам, че ще съм секцио, но ми стана чудно защо това положение на главичките да изключва естественото раждане newsm78 Док не попитах, защото и без друго няма да раждам при него и той не беше много очарован.
За хемоглобина аз почти от самото начало съм на Ферофолгама, а в последствие на Малтофер. Последно от 108 бях достигнала завидната стойност 117 Simple Smile

# 453
  • София
 Цецинка ти си на финалната права. Сигурна съм че съвсем скоро ще ни зарадваш с новината за две здрави и хубави бебчета. Може би лекаря е имал в предвид, че и двете са едно до друго главично надолу, което сигурно води до проблем и пречи на едното бебе да започне да слиза в малкия таз и да се получи разкритие. Според моята лекарка обаче докато не започне самото раждане и контракции не се знае нищо и е възможно много неща да се променят.
  След като ще си секцио обаче, това няма значение. Вярвам, че всичко ще мине много добре, аз съм преживяла два пъти секцио и то по спешност и слава богу се възстанових много добре. С каква упойка ще си? За кърменето секциото не е никакъв проблем стига стимулацията на гърдите да започне колкото се може по-скоро след раждането  Simple Smile

# 454
  • Пловдив
Аила, във вторник съм при лекаря, който ще ме оперира и ще го попитам за упойката, но в болницата, в която работи мисля, че практикуват само пълна упойка при секцио.
За кърменето сигурно ще досаждам с много въпроси, но за сега съм изцяло невежа и дори не знам какво да попитам Embarassed Бяха ме подготвили, че заради аденома няма да мога да кърмя, което се оказа, че не е точно така и аз така и не се просветих на тази тема, което си е моя грешка ooooh!

# 455
  • София
  Да аз видях в профила ти че си от Пловдив и имам спомени с една близнашка майка от там, че ражда с пълна упойка. Което не го разбирам, честно да си призная и какъв е смисъла и избора на лекарите за това. Както съм споменавала и двата пъти бях спешно секцио с 8-9 см разкритие вече и бързаха доста, но бях в съзнание. Първия път не ме хвана много добре упойката и докато вадеха близначките с анестезиоложката обсъждахме варианта да ме приспи изцяло, но до последно гледаше да го избегне. Доколкото разбрах възстановяването е по-трудно, а и мисля че за бебетата е по-натоварващо.
   Във връзка с това от упойката бебетата може да са по-сънливи, а и незнам каква е практиката и кога ще ти ги дават. За кърменето няма проблем да ми се обаждаш винаги с въпроси, дори още от болницата. Колкото по-рано се вземат мерки по даден евентуален проблем, толкова разрешаването му е по-лесно.
   Основното което ти трябва за момента е да започнеш да цедиш възможно най-скоро след раждането, максимум един ден след раждането, най-добре в рамките на шест часа. Писала съм го вече, че нищо не пречи след като излезеш от упойката и още си в реанимация да започнеш леко да изцеждаш на ръка и да стимулираш гърдите. В началото са само капки коластра и може спокойно да ги попиваш със салфетка. След като ти дадат бебчетата и можеш да ги кърмиш да започнеше да им предлагаш всеки път първо гърда и ако се налага да дохранваш чак след това по възможност с изцедена кърма. За близнаци препоръчвам поне първите седмици след раждането след кърмене от гърда да се доизцеждат гърдите. Поради това, че често бебенцата са родени малко по-рано и не сучат достатъчно ефективно, допълнителното изцеждане след кърмене, гарантира че гърдите получават достатъчно добра стимулация и кърмата е достатъчно. Когато е повече кърмата, бебенцата по-лесно могат да я изсучат. След първите няколко седмици, когато нещата влязат в релси и се види наддаването на бебето и дали те сучат вече ефективно, изцеждането се прекратява.

# 456
  • Пловдив
Аила, много благодаря за отзивчивостта. Записах си телефона ти. За сега сме говорили за секцио на 25-26, но ако стане нещо инцидентно и имам въпроси, мога и по-раничко да те потърся Hug

# 457
Айла, тъй като и аз ще раждам скоро, м и беше много полезна информацията за кърменето на близнаците. Благодаря, че никога не отказваш помощ и независимо, че повтаряш по много пъти съветите-не се изморяваш да ни подкрепяш.
Гледах видео за кърмене , но това от което аз се притеснявам е-, че няма да мога да разбера дали бебетата поемат достатъчно. Разбрах, че трябва да следя памперсите и да слушам дали преглъщат, но се надявам да се ориентирам правилно. Ако имам затруднения, предполагам е ок да ти звънна от тук.  Simple Smile

Цецинка, твойто секцио наближава и затова искам още от сега да ти пожелая кураж, положителна настроийка и ще се моля да мине всичко наред при теб.

Даниелка, къде се криеш? Как се чувстваш мила? Как е захарта?

# 458
  • Пловдив
Ренатка, благодаря за пожеланията Hug Скоро ще гушкаме слънчицата си Praynig

# 459
  • София
Гледах видео за кърмене , но това от което аз се притеснявам е-, че няма да мога да разбера дали бебетата поемат достатъчно. Разбрах, че трябва да следя памперсите и да слушам дали преглъщат, но се надявам да се ориентирам правилно. Ако имам затруднения, предполагам е ок да ти звънна от тук.  Simple Smile
     Да няма проблем да ми звъннеш, дори по-лесно ще е да се чуем или да си пишем по скайпа.
     Доколкото разбирам си се подготвила добре, много повече отколкото аз с близначките. Тогава знаех само че трябва да кърмя много често, колкото искат те и да не прибързвам с добавките. Сега вече откривам някои мои грешки, но важното е че и тогава успя  Simple Smile
     За памперсите след петия ден ако са само на кърма показател че хапват добре е поне шест напишкани и 2-3 наакани. За активното сукане, важно е позата да е правилна и наистина бебето да гълта активно, въпреки че това е доста трудно понякога да се забележи. За мен по-лесния вариант е следенето на памперсите.
     Това което ще ви е от по-голяма полза е да знаете как трябва да изглежда едно бебенце правилно поело гърдата и евентуално кога да прилагате компресия за да му помогнете.
     Ето тук има линкчета с клипчета и обяснение как правилно да се постави бебето на гърда, както и компресия на гърдата - http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=categor … d=6&Itemid=13
    http://xedra.wordpress.com/2009/09/22/sorenipples/
    За правилната поза, основното е на майката и на бебето да им е удобно. А именно да не сте изгърбени над бебето и да не усещате някъде напрежение. Не трябва да ви боли докато бебето суче, това е много добър показател, че има нещо грешно. На бебето също трябва да му е удобно за целта, трябва да сте го повдигнали на нивото на гърдите ви, коремчето му да е плътно допряно до вас, без нищо което да ви разделя дори долната му ръчичка. Тялото му трябва да е на една линия без главичката да е извъртяна. Зърното ви сочи нослето му и леко погалвате горната устничка и изчаквате широооко да отвори устичка, в този момент бързо придърпвате бебенцето към вас, а не вие да се навеждате. По този начин се усигярава правилната поза, ако преди това зърното е сочило към нослето, а не устичката. А при правилна поза главичката на бебето е леко изнесена назад, брадичката допира гърдата, а нослето е свободно. Поело е голяма част от ареолата, леко асиметрично, повече отдолу отколкото отгоре. Устничките са обърнати навън и най-важното образуват тъп ъгъл почти 180 градуса. Задължително следете за това, ако ъгълът който образува устата на бебенцето е 60 градуса например със сигурност позата и захапката не са правилни.
     В началото има няколко бързи засуквания след което като потече млякото се наблюдават бавни сукания с лека пауза в брадичката, която именно показва кога бебето поема мляко, колкото е по-голяма паузата толкова повече мляко поема.

# 460
Айла, благодаря за подробната информация относно позицията на бебето. Точно върху това акцентираха и в клипчетата, които гледах. Мнгого интересни неща научавам, но най-вече ще се уча заедно с бебетата. Добре е обаче вече да имам готови методи и стратегии в ума си. Ще се радвам при нужда да си разменим Скайп адресите и да се чуваме там. Надявам се и ти и цялото домочадие да сте добре.

# 461
  • София
  Благоваря добре сме всички. Отдолу в профила ми преди линииката с възрастта на Ели има контакти.

# 462
Оределено всичките ти съвети ще са ни  от полза.и аз съм  за кърменето.  Ренатка аз съм добре ,спазвам си  диетата по грамаж. имам  и  високи и ниски  показатели ,но ще видим утре лекаря какво ще каже.майкати пристигна ли вече.Цецинка ти как си,какво става с челси,как  са тя и  бебенцата.                                                                                                     

# 463
  • Варна
Здравейте, момичета! Да се включа и аз в темичката. Чакам близнаци и съм в 5-ти месец, но както при повечето от вас и моят хемоглобин си стой на 103-105 от 2 месеца, въпреки че усилено пих ампули Тотема (5 дни) и после Феро Фолгама. Тъй като в семейството ми -  майка ми и сестра ми, са с доказан ген на Бета таласимия (нисък хемоглобин и високо желязо в кръвта), на моя глава поисках в лабораторията да измерят  желязото ми. Желязото ми  си е съвсем в норма, а хемоглобинът си седи нисък, а на всичко отгоре и броят на еритроцитите ми спада  newsm78. Сега съм в чуденка дали да търся консултация с хематалог или да се доверя на акушерката (защото тя ми изписва лекарствата)...... Доколкото успях да разбера анемията се предизвиква не само от ниското желязо.... и си мисля дали пък не пия излишно това желязо, а в действителност да ми липсва съвсем друг елемент  #Crazy
Искам да ви попитам какво представлява Феталната морфология: само преглед с видеозон или включва и още нещо?!? До сега само на видеозон ме гледат през 2 седмици (ходя при лекаря, при който правех ин витрото и при 2-ри лекар).
А относно кърменето - още от сега съм се заела с четенето по темата и дори посетих лекция на ЛЛ, защото много искам да кърмя моите мъничета..... дано се справя  Praynig 

стискам палци на всички ви за успешно износване, разждане и отглеждане на близнаците   bouquet

# 464
Momicheta da spodelia i az nai-posle ,vzehme izsledvaniata ot laboratoriata i vsichko e v norma .Ne pia nikakvi hapcheta i protivno na ochakvaniata mi sa kachila samo 3 kg .Kazaha ni i 90% pola na bebeata ,ste imame momche i momiche ,vapreki che moite ochakvania biaha za dve momcheta ,no koi znae...10% neizvestnost ;-)Pojelavam na vsichi leka bremennost i zdravi beb4eta

Общи условия

Активация на акаунт