Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 172
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Таника, радвам се че при теб всичко е наред. Честити ти розови и сини гащички, а пък може и да се променят нещата. Аз все сънувах 2 момчета, а то излезе 2 момичета.

Japanese, добре дошла при нас и лека бременност докрая. Не се стряскай толкова от тези показатели, на мен не ми правят почти никакви изследвания, а всичко си ми е ок. Хубаво е да те следят разбира се, но гледам че в БГ-то направо прекаляват с изследванията за щяло и нещяло.  ooooh! Ти къде си? Феталната морфология е проследяване на растежа и показателите на бебетата- измерват ги и проверяват дали органите им се развиват добре- сърце, мозък и т.н. Прави се на малко по-модерен видеозон, където можеш да ги видиш както в реално време как се движат, така и застинал образ и да ти направят снимка. Хубаво, че те гледат всеки 2 седмици, аз отскоро съм на всеки 1, а фетална ми правят всеки 3 седмици от началото.
За кърменето, не се притеснявай, ще се учим заедно с бебетата по пътя. Но ако може чета да си подготвена с някои трикове.  Hug

# 466
Даниелка, забравих да ти кажа, майчето пристигна и ми помага и прави компания.Подготвяме дрешките и всичко останало.
Радвам се, че си добре, пиши какво ти каза лекаря. Челсито последно каза, че се справят отлично с татито, бебенцата са добре. Тя пише в мартенската отчетна, съвсем ни забрави нас, ще и дърпам ушите  Mr. Green

Цецинка, последно за 25 или за 26 оства секциото? Пиши, че те мислим, настройваш ли се вече?

# 467
  • Варна
Renata2002 в България съм си.
А за феталната морфология - явно ми я правят, без да знам, че се нарича така. Виждам бебчетата как се мятат и се подритват  Party, а им правят и снимка за да измерят главички, крачета и т.н. Следващата седмица смятам да ходя на 4D видеозон, защото се оглеждали по-добре бебчетата......... въпреки че не всички са съгласни с това.

Стискам палци на Цецинка и на всички момичета, който съвсем скоро ще целунат своите бебчета  Hug

# 468
 japanese , феталната морфология е подробно разглеждане на сърце, мозък, кръвоток на плацентата, бъбреци, оглед за вродени малформации - криво стъпало, броят се пръстите на ръцете, не помня още какво, но си е по-продължително от нормален преглед. Прави се на 2Д ултразвук, но изискването е да е по-висока резолюция и освен това много зависи кой специалист я прави.

# 469
  • София
Привет момичета...отдавна не съм писала...
Цецинка, стискам палци  и скоро да цункаш бебоците  Hug
Ренатка, кой е като теб...мама дайде на помощ   bouquet и на теб стискам палци и ти наближаваш...така ви завиждам момичета - добронамерено разбира се... Party
Имам въпрос към  Aila, дано не се повтарям, ама просто не намирам нещо повечко за кърменето при близнаци и възможно ли е да се кърмят едновременно...то иначе докато едното папка сладко сладко другото ще умира от глад...така че моля, ако имаш нещо повече на тази тематика да ми пратиш информация...благодаря ти предварително...дано не досаждам  Embarassed

# 470
  • София
Имам въпрос към  Aila, дано не се повтарям, ама просто не намирам нещо повечко за кърменето при близнаци и възможно ли е да се кърмят едновременно...то иначе докато едното папка сладко сладко другото ще умира от глад...така че моля, ако имаш нещо повече на тази тематика да ми пратиш информация...благодаря ти предварително...дано не досаждам  Embarassed
 Ето галерия с кърмачески снимки на мами от форума - http://atwins.wordpress.com/pictures/
  А ето и раздела спрямо позата в която се кърми, но в момента работя по него и още не е довършен, снимките са същите, но подредени според позата в която се кърми - http://atwins.wordpress.com/breastfeeding_positions/
  В началото се препоръчва да се кърми поотделно, докато бебетата и майката не се почувстват  готови за едновременно кърмене. Необходимо е поне едното бебе да може само да поема и да стои на гърдата без нужда от помощ. Ако се избърза и бебетата не сучат правилно нищо че се спестява време и има и други предимства това може да се отрази на наддаването и стимулацията на гърдата. Аз лично още от болницата почнах заедно да ги кърмя, но не е необходимо да се бърза ако не е удобно.
   В блога има и полезни преведени статии, както и личните разкази на повечето от майките, които ги има в албумчето  Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 13:54 от Aila

# 471
  • София
Имам въпрос към  Aila, дано не се повтарям, ама просто не намирам нещо повечко за кърменето при близнаци и възможно ли е да се кърмят едновременно...то иначе докато едното папка сладко сладко другото ще умира от глад...така че моля, ако имаш нещо повече на тази тематика да ми пратиш информация...благодаря ти предварително...дано не досаждам  Embarassed
 Ето галерия с кърмачески снимки на мами от форума - http://atwins.wordpress.com/pictures/
  А ето и раздела спрямо позата в която се кърми, но в момента работя по него и още не е довършен, снимките са същите, но подредени според позата в която се кърми - http://atwins.wordpress.com/breastfeeding_positions/
  В началото се препоръчва да се кърми поотделно, докато бебетата и майката не се почувстват  готови за едновременно кърмене. Необходимо е поне едното бебе да може само да поема и да стои на гърдата без нужда от помощ. Ако се избърза и бебетата не сучат правилно нищо че се спестява време и има и други предимства това може да се отрази на наддаването и стимулацията на гърдата. Аз лично още от болницата почнах заедно да ги кърмя, но не е необходимо да се бърза ако не е удобно.
   В блога има и полезни преведени статии, както и личните разкази на повечето от майките, които ги има в албумчето  Simple Smile

Благодаря ти много за отзивчивостта...рано ми е още, ама аз съм си притеснителна и искам да съм подготвено по от рано...
Пожелавам ти здраве и щастие на теб и семейството Hug

# 472
  • Пловдив
Ето ме, момичета. Ще вадим момченцата следващата сряда Crazy Дано всичко е нормално до тогава и всичо да мине перфектно Praynig

# 473
  • София
  Цецинка пожелавам ти здрави и хубави бебчета съвсем скоро. Интересно ми е защо секциото е насрочено толкова рано? Аз всъщност също родих 20 дни преди термина, но секциото ми беше насрочено за 10 дни преди термин.

# 474
  • Пловдив
Аила, благодаря за пожеланията Hug Ами плацентата е започнала доста да се калцифицира и док се тревожи, а и ме убеждава, че бебетата са готови за вадене. Дано е прав Praynig

# 475
zezinka jelaia ti kasmet i leko rajdane ,az sina mi sam rajdala sekzio s palna upoika i sam dovolna .Za sega o6te ne znam kazah ami 4e sa minali 6 godini ot togava i vazmojna i ako vsi4ko e na red da se rdodiat normalno.Renatka a za teb mnogo se radvam 4e si ima6 pomo6tnik i kompania v lizeto na mama ,Az sam jiviala sama v Chicago i tam otgledah sina si i mi be6e dosta trudno.Sega v jkraia na mart pak ni predstoi zaminavane za6toto tam 6te se rodiat i bebozite v sa6tata bolniza kato batkoto ,usloviata sa na svetlinni godini ot tuk ,az sa6to se nadiavam moiata mai4iza da doide za da pomaga no za sega ne se znae.Pojelavam ti priatna podgotovka i spokon san fdokato momenta nastapi.Ina4e za use6taneto za pola i az si misleh 4e 6te sa dve mom4eta ,no ve4 dva pati mi kazvat 4e 90% sa momi4e i mom4e:))nadiavam se na sledva6tia pregled ve4e da znam sas sigurnost ,po sam spokoina kato sam podgotvena:)))

# 476
Цеци дано всичко мине добре Hug.аз вече съм  на инсолин Weary

# 477
  • София
Цеци, всичко ще е наред...само това си мисли...виж само колко малко остана, скоро ще прегърнеш слънчицата си...това е такава радост...стискам здраво палци... Peace Hug

Даниелка, дано всичко е наред при теб...това положение няма ли после да се промени...аз много не съм наясно...моля се всичко да се нареди...

# 478
ще се промени ,това  е само  през бременноста.всичко  ще изтърпя само бебетата да са добре.

# 479
  • София
Цецинка, ще стискам палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Даниелка, това с инсулина е мъчително, но щом се налага...

Общи условия

Активация на акаунт