Това лято ще станат 4г. от както не съм виждала и не съм говорила с баща си. И това вече започна да ми тежи. Особено от както родих малкото човече.

Преди 4г., когато завърших, баща ми не пожела да дойде на бала ми. При все, че бях уредила къде да останат с любовницата му, която не понасям, но само и само да дойде...

Той никога не е бил отдаден баща. Наще се разделиха, когато бях на 12. 2 години почти не се виждахме и чувахме, при все, че живеехме в 2 съседни блока. И аз не съм го търсила. Когато станах на 15 решиха да се разведат, майка ми го осъди за издръжка и тогава започна да ми се обаджа по веднъж на месец, за да ми каже, че ми е пратил парите, "как си?" и толкова - 1мин. Някак си го преживявах, въпреки че когато съучениците ми говореха за бащите си - къде ги водили, как си говорили за еди-к'во си, ми ставаше ужасно мъчно. Според бракоразводното дело трябваше да ме взима всяка последна събота на месеца и по 1 месец лятната ваканция. Найсе! Ма много важно... и това го преживявах. Вечно си намираше оправдания защо да не го прави. И тъй като вече живеехме в различни градове, не се и виждахме по никакви поводи. Понякога се сещаше да ми се обади за РД, но не винаги

Когато ми изръси тъпото оправдание защо не дойде на бала ми му пратих едно писмо, че повече не искам да ми се обажда и не го искам в живота си по никакъв повод.
Когато бях бременна в 8м. почина дядо ми(неговият баща, единственият ми останал от дядовците и бабите). Разбрах от хората. Нито се обади, нито ми вдигна когато му звънях. А на хората разправял съвсееем други неща

Не знам защо така съм се присетила за него... Като цяло го бях изтрила от живота си и си бях забранила да мисля за него. Ама майка ми преди няколко дни ми вика, че сина ми си имал все пак 2ма дядовци? Питам и "кой е вторият?" "Ами, баща ти".

Майка ми си има мъж, който много обича и мен, и детето ми. Винаги казвам на малкия, че това е дядо му. Защото така го чувствам. Защото с този човек съм много по-близка, от колкото някога съм била с баща ми.
И като цяло се чудя дали трябваше да съм толкова категорична? Дали не съм имала прекалено големи очаквания към него? Не искам повече да му се сърдя... Много ми тежи. Не мога в никакъв случай да кажа, че го мразя, даже трябва да си призная, че много го обичам. Обаче... Като цяло само страдание ми е донесъл.
Не, че искам съвет, то и какъв съвет може да се даде... Просто вече много ми тежи и исках да го споделя с някой безпристрастен към ситуацията.