Как да му простя? И има ли смисъл...?

• 11 381
  • 82
  •   1
Отговори
Здравейте!

Това лято ще станат 4г. от както не съм виждала и не съм говорила с баща си. И това вече започна да ми тежи. Особено от както родих малкото човече. Cry
Преди 4г., когато завърших, баща ми не пожела да дойде на бала ми. При все, че бях уредила къде да останат с любовницата му, която не понасям, но само и само да дойде... Confused Лятото се видяхме и аз повдихнах темата с цел да ми се извини, а той изръси само "Ами по баловете всички си взимат отпуска и нямаше как да дойда" Shocked . Стана ми ужасно! Сега като се сетя и.... Cry

Той никога не е бил отдаден баща. Наще се разделиха, когато бях на 12. 2 години почти не се виждахме и чувахме, при все, че живеехме в 2 съседни блока. И аз не съм го търсила. Когато станах на 15 решиха да се разведат, майка ми го осъди за издръжка и тогава започна да ми се обаджа по веднъж на месец, за да ми каже, че ми е пратил парите, "как си?" и толкова - 1мин. Някак си го преживявах, въпреки че когато съучениците ми говореха за бащите си - къде ги водили, как си говорили за еди-к'во си, ми ставаше ужасно мъчно. Според бракоразводното дело трябваше да ме взима всяка последна събота на месеца и по 1 месец лятната ваканция. Найсе! Ма много важно... и това го преживявах. Вечно си намираше оправдания защо да не го прави. И тъй като вече живеехме в различни градове, не се и виждахме по никакви поводи. Понякога се сещаше да ми се обади за РД, но не винаги Rolling Eyes . Това - в общи линии.

Когато ми изръси тъпото оправдание защо не дойде на бала ми му пратих едно писмо, че повече не искам да ми се обажда и не го искам в живота си по никакъв повод.

Когато бях бременна в 8м. почина дядо ми(неговият баща, единственият ми останал от дядовците и бабите). Разбрах от хората. Нито се обади, нито ми вдигна когато му звънях. А на хората разправял съвсееем други неща Crazy . До скоро ми беше смешно, но вече ми е обидно и се ядосвам. А когато родих - майка му се обадила да му каже, че е станал дядо, при все, че й забраних да го информира за каквото и да било, свързано с мен. А иначе, и те не се чуват - по никакви поводи! Много ме ядоса. После питал общи познати дали било вярно Shocked Joy .

Не знам защо така съм се присетила за него... Като цяло го бях изтрила от живота си и си бях забранила да мисля за него. Ама майка ми преди няколко дни ми вика, че сина ми си имал все пак 2ма дядовци? Питам и "кой е вторият?" "Ами, баща ти". Rolling Eyes И се чудя може ли да е дядо на детето ми след като не е баща за мен?

Майка ми си има мъж, който много обича и мен, и детето ми. Винаги казвам на малкия, че това е дядо му. Защото така го чувствам. Защото с този човек съм много по-близка, от колкото някога съм била с баща ми.

И като цяло се чудя дали трябваше да съм толкова категорична? Дали не съм имала прекалено големи очаквания към него? Не искам повече да му се сърдя... Много ми тежи. Не мога в никакъв случай да кажа, че го мразя, даже трябва да си призная, че много го обичам. Обаче... Като цяло само страдание ми е донесъл.

Не, че искам съвет, то и какъв съвет може да се даде... Просто вече много ми тежи и исках да го споделя с някой безпристрастен към ситуацията.

Hug Hug Hug

# 1
Възхищавам ти се, че успяваш да “надрастнеш“ миналото. Може да му се обадиш спонтанно, да му кажеш примерно, че е дядо от година и 5 мес., и да му разкажеш нещо около ежедневието с малкия. Прецени по неговата реакция и по-нататъшно поведение как да се развият отношенията.

Това - само като идея. (Но бъди наясно с възможните реакции - от безразличие до радост и т.н.)

Току-виж дечко се окаже с трима дядовци  Simple Smile

# 2
Възхищавам ти се, че успяваш да “надрастнеш“ миналото. Може да му се обадиш спонтанно, да му кажеш примерно, че е дядо от година и 5 мес., и да му разкажеш нещо около ежедневието с малкия. Прецени по неговата реакция и по-нататъшно поведение как да се развият отношенията.

Това - само като идея. (Но бъди наясно с възможните реакции - от безразличие до радост и т.н.)

Току-виж дечко се окаже с трима дядовци  Simple Smile

Peace
За жалост обаче , трябва да се подготвиш и за ново разочарование  Sad Съжалявам , че го казвам , но ........твоят житейски опит , малко или много се преплита с този на моето дете. Peace
Има една приказка ,че " Едно дете не може да избира родителите си , както и родителите, детето си "
 Peace От това което си описала , си личи че си един благороден човек, способен да оправдае грешки , които в повечето хора оставят неличими травми  Hug  Дано един ден тези твои усилия , получат своята златна реколта  Hug

# 3
  • Най-сетне у дома
Hailie,  Hug
само една прегръдка от човек, който те разбира истински.
Родителите ми се разведоха, когато бях на 7. После го видях, когато станах на 13, толкова не се харесахме, че се видяхме чак, когато станах на 25. Връзката прекъсна, поднових я, когато забременях на 33, мислех, че поне внукът му ще промени нещо, че той се е променил, дълбоко вярвам в капацитета на хората да се развиват и променят. В случая с моя баща обаче не се получи така. Този път удържахме около година. Не съм го виждала от 31.12.2010.
Не знам дали някога ще се видим пак, аз се уморих да се опитвам, той няма нужното, за да предприеме нещо.
Случват се такива неща. Тежко е. Съчувствам ти.

И... ако ми позволиш един съвет... Нека не ти става навик да обичаш хора, които ти причиняват страдание.

# 4
Сигурна съм, че ще ти стане по-леко, ако се свържеш с него.
 Hug

# 5
Сигурна съм, че ще ти стане по-леко, ако се свържеш с него.
 Hug
    Да , вярно е . Може да и стане по - леко , ако се свърже с него ., но не е гаранция .... Confused
И все пак , го пожелавам от цялото си сърце . Дано наистина този "човек " да спечели сърцето и любовта ти на 100% ,да си ги заслужи ...... Praynig

# 6
благодаря ви много за хубавите коментари. напоследък все повече ми се иска да му звънна, но..

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 02:42 от hailie

# 7
  • Монреал
hailie, ти си добър и благороден човек. Моят съвет е да му дадеш последен шанс, но не очаквай прекалено много. Ако те изненада приятно, тогава ще си двойно щастлива, а ако се провали отново, поне няма да се разочароваш. Но в крайна сметка ще можеш да заспиваш спокойна и със чиста съвест, че си направила всичко възможно.

# 8
благодаря ви много за хубавите коментари. напоследък все повече ми се иска да му звънна, но..
Ами направи го  Hug
 Звънни му , дори и с риск да се разочароваш , поне ще знаеш че си направила всичко възможно за да покажеш своята обич и чувства .  Hug
И ако този човек , не отвърне на протегнатата ти ръка , на зова ти за любов , значи просто не си е заслужавал твоите терзания и болка .  PeaceТака поне ще знаеш , че си дала всичко от себе си за да се получат отношенията между вас .Крайният резултат на тоите усилия , е реакцията на ответната страна .   PeaceОт опит, глава не боли е казал народа . Ти опитай , а останалото зависи от бащати  Hug

# 9
hailie, ти си добър и благороден човек. Моят съвет е да му дадеш последен шанс, но не очаквай прекалено много. Ако те изненада приятно, тогава ще си двойно щастлива, а ако се провали отново, поне няма да се разочароваш. Но в крайна сметка ще можеш да заспиваш спокойна и със чиста съвест, че си направила всичко възможно.
newsm10

# 10
  • Tам през Атлантическия океан

Звънни му но не трябва да имаш очаквания,  Wink така уж пише по ония психологически  книжки за позитивни мисли и т.н. Това с очакванията/нагласата може и да не се получи  Crazy но поне ще знаеш че си опитала , па каквото такова  Peace

Една виртуална прегръдка от мен  Hug

# 11
Не мислите ли, че ао този човек е имал някакво желание да се занимава сдеца и внуци, щеше да прояви все пак някакъв интерес  newsm78 Това са години наред да не се интересуваш от детето си, което търси контакт с теб, а според мен трябва да е обратното. И сега след година и половина да си играят на дядо и внуче...Безмислено ми звучи. И изобщо миличка защо искаш детето ти да се обърква? Имачовек, който е заслужиш да е дядо на детенцето ти, защо ще го объркваш и ще му натрапваш някакъв незаинтересован?

Това бих ти казала, което написах по-горе.

Обаче, знам че и аз бих искала да постъпя като теб, да разбера, да дам последен шанс, все пак да опитам..Правя го почти през целия си съзнателен живот спрямо моя роднина, а спрямо други имам любопитство, но е друга тема.
Така че прегръщам те и опитай все пак, нищо не губиш, само че наистина детето може да се обърка.

# 12
Те са разведени отдавна, но ти продължаваш да казваш на приятелката на баща си- "любовница". Ами тя не му е любовница, най-вероятно- "жената, която много обича". Мисля, че ти си настроена войнствено срещу него, затова, ако му се обадиш, пак няма да ви се получи връзката.

# 13
  • Варна
Привет, моята първосигнална емоционална реакция беше "да, потърси го отново, тия дни едва ли не, все пак ти е баща, ти си готова да му дадеш шанс, той може да се е променил и т.н.". Разумът ми обаче казва, че тези мисли - докато обаждането стане факт или вземеш окончателно решение да не го правиш - тормозят единствено теб. В момента човека хал хабер няма за твоите терзания.
Някой ден дай Боже, той да те потърси, тогава не го отпращай, така ще се прояви твоята прошка и той ще разбере и оцени, че ще си му простила.
На него също може би му трябва време да стигне в сърцето си до теб, след такъв развой нещата до момента.
Той  в момента няма нужда от теб, имам предвид чисто как да кажа - в разцвета на силите си е. Родителите обаче остаряват и тогава имат наистина нужда от нас. Тогава трябва да си там, до него или поне той да знае, че може да разчита на теб.
Моят съвет е да знаеш за себе си във всеки момент как е той, имате общи познати доколкото разбирам. Не влизай в директен контакт, той преди да ти е баща е човек със собствени мисли и чувства, един Бог знае каква е неговата версия за Вашата история.
Не се тормози с дали да го търсиш или не, а по - скоро прецени по-добре момента кога да го направиш.
Общите Ви познати ще занесат до него твоето желание да знаеш как е. Само толкова обаче питай тях, защото хората правят и от мухата слон. Ако вземеш да коментираш с трети човек (общ познат) това лице може да прояви инициатива и да се намеси за да оправи нещата, което ще обтегне още отношенията Ви.
Ох дълъг стана поста, за което се извинявам  Hug
Страните, от които според мен трябва да се разгледа въпроса са много, отговора не е еднозначен.
Смисъл да му простиш има за теб, за твоя личен душевен мир и заради факта, че ти е баща и ти го уважаваш в тази му роля. И двамата няма да живеете цял живот в такава ситуация. Ти си добър човек, разумен, той ти е дал нещо от себе си, няма начин това да не се прояви в един момент.
Хората сме твърдоглави, не всички са мъдри като нас в млада възраст Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 09:08 от Мира Иванова

# 14
  • София
Имах подобен момент в живота си, съжалих, че се обадих. Близките са тези, които са до теб, били роднини или приятели, не е нужно да се тровим с хора, с които сме генетично близки, но които са ни наранили. /С уговорката, че в мислите си не включвам новата жена на баща ти, всеки има право да уреди живота си както пожелае/.

Общи условия

Активация на акаунт