Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 170
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Цецинка, силно стискам палци операцията да мине добре, възстановяването и изправянето да са неусетни за теб, бебчетата да са здрави и всичко да мине по мед и масло!!!!

# 481
  • Пловдив
Много благодаря за страхотните пожелания, момичета Hug
Дани, съжалявам, миличко, за Инсулина Confused Бебетата ще са добре, сигурна съм Hug

# 482
Здравейте и от нас,
Вчера лекарката каза, че вече е почти сигурна, че са две момиченца, но едното стои с гръб, а другото било много свито и се крие зад плацентата си, та пак не е много ясно.
Иначе са добре - едната е 620 гр., а другата - 560 гр., отговарят си на седмиците.
Аз пък имам проблеми с вените на единия крак - просто страшно изглежда и ще трябва операция, но не сега, а след като родя. Та по този повод питах кога ги вадят близнаците, ако всичко е нормално и ми каза 37 седмица. Вече започнах обратното броене hahaha
Почнахме да мислим как ще реорганизираме стаите вкъщи, почти съм си харесала количката на Фил енд Тедс и чакам малко да се постопли и да почне голямото пазаруване...

Цецинка, стискам палци всичко да е наред и да мине леко и бързо!  bouquet

# 483
Момичета, на вас от коя седмица започна да ви тежи, в смисъл, да е трудно ходенето на работа, разходките, спането и пр.???

# 484
Na men mi be6e mnogo kofti parvia mesez ,nai -ve4e za6toto mi triabva6e vreme da svikna s misata 4e sa dve bebeta ,vav vtoria imah 4esto glavobolie ,no sega ve4e v kraia na 4 se 4uvstvam otli4no i pravia dalgi razhodki ,dano da se zadarji taka pone do 7 4 ne mi se leji v ka6ti.Pri parvata bremennost sas sina mi karah kolelo do 7 a do 9 pluvah i mi be6e mnogo dobre....Kasmet na teb i ako moje6 ne se otkazvai ot dvijenieto.Az sa6to razglejdah kol4ki ,parvo mi haresvaha tezi koito sa edno do drugo beb4etata ,no kato no kato gi vidih v magazina mi se storiha dosta tesni4i v srtavnenie sas standartnite ,za tova mai 6te se naso4a kam tezi edna zad druga ,ako ne nameria po-6iroki.

# 485
 Здравейте мамчета,
Цецинка,ще се моля при теб всичко да мине леко и бързо!С теб сме целия отбор!
Даниелка,пази се и на теб не ти оства много,ще бидиш че всичко ще е наред!
Azalita ,доколкото знам след 34 седм. бебчетата имат развит сукателен рефлекс и развити дробчета/дано съм запомнила добре/.Не знам как е в Бг,но тук ако нчма основателна причина,се износват нормално и по възможност-естествено раждане.И аз имам проблемни вени,а сега положението става лошо,но сам намерила клиника за лазерна съдова оперция за след раждането,та да видим...
brumbarche,на мен разходките ми ги ограничиха преди време,измарям се бързо от самото начало,а спането ми е проблем от една седмица!Незнам как ще я карам нататък?!
Бора,ти как си?
Джулка,и аз чета много за кърменето-ще четем,ще се учим от грешките си в последствие,а и с такава подкрепа от момичетата няма начин да не се справим!
Japanese,добре дошла и лека  и безпроблемна бременност!Съгласна съм изцяло с думите на Ренатка,гледай да си спокойна и всичко ще е наред!
Ренатка,сигурно си много щастлива с такъв помощник!Хайде още малко до големия ден и при теб,но да не се разбързаш сега?!
tanyka,радвам се че се чувсташ добре!
Да кажа само че не писах толкова време,защото свекъра ми почина и се наложи мъжът ми да се прибере в Бг.Много е важно да сме спокойни момичета,аз заради притеснението,с което не можах да се справя, се наложи да ходя в спешното тук,вдигнах кръвно ...много се уплаших.В понеделник сутрин едва станах от леглото от болки в корема.Слава Богу,сме добре-от рязкото изкачане на корема ми се разширчва изведнъж таза и заради това е този дискомфорт!А и от стреса при лошите новини..Сега чакам мъжа ми да се върне утре,и се старая да съм във форма..
Май много се отнесох-извинявайте!Лека вечер на всички! Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 23:31 от elisalou

# 486
Eli sajaliavam mila za tova koeto si prejiviala ,jalko 4e 4oveka ne e do4akal da vidi vnuzi i dobre 4e sapruga ti se vra6ta skoro za da ne si sama .Niama dumi podhodia6ti za tagata samo vremeto ia lekuva i posledvalite dobri sabitia ,sega misli 4e tvoeto dobro predstoi.Po4ivai si i pravi krasivi razhodki ,kazaha li ti ve4e kakvi 6te sa beb4etata?Pii na li4nia kogato moje6 i se pazi Hug

# 487
elisalou, съжалявам за това, което се е наложило да преживееш. От личен опит знам, че няма как човекда не се поддава на стрес и притеснение.

Кръстът и мен много ме боли, но си ходя, не му се давам, то не точно кръста, а по-скоро опашката. Аз също лесно се изморявам, а и краката ми се подуват, леко, но остват доста видими черти от ластика на чорапите.

# 488
  • Варна
Бръмбарче, при мен още от 2-ри месец се появиха едни болки в корема, за който док ми каза да си стоя в къщи и да си лежа. Това е първото, което попречи на разходките ми. След много ровене и четене разбрах, че това са болки от разтягането на матката (тъй като са 2 бебчета, пък и аз съм много чувствителна към болка). Тези болки си ги имах до средата на четвърти месец. След което имах известнен прилив на сили и се чувствах по-добре. Но вън хвана студ и сняг и си седях в къщи. За да се движа започнах да правя леки упражнения за бременни. Последният уикенд имаше слънце и излязох на разходка, при която забелязах, че като вървя целият ми корем се стяга  и това ме задъхва. Както и да е изкарах 2 часа разходка  (с почивки, разбира се), но нямах търпение да се прибера да си почина. Говорих с акушерката за този стегнат корем и тя беше категорична, че това са контракции  ooooh! и трябва да си седя в къщи да почивам.
Сега съм в 21 седмица и от 3 месеца почти не излизам. Разбира се не ходя и на работа. Като си помисля, че до 9ти месец може да съм затворена между 4 стени, още повече ми се стяга душичката  Tired. Но няма как.... тези бебчета са много желани и чакани и с много мъки са заченати (ин витро). Така че стискам зъби и си седя на дупето.
А относно спането от около месец не мога да спа по гръб (защото коремът ми порасна и тежи). Остават ми лявата и дясната страна. Но те се схващат и цяла вечер се въртя....
Elisalou, моите съболезнования за загубата в семейството ви! Снощи и моята майчица е била в спешното, поради много високо кръвно и ме изплаши, та сега и нея мисля. Не мога да си представя какво е в нашето състояние се преживява голяма мъка...  Tired

# 489
  • София
Elisalou, Съжелявам мила за лошите новини..знам какво е....ти се пази другото неможе да се поправи...дано и мъжа  ти премине през тази болка по-леко...наистина боли в такива моменти и важно човека до теб да ти е опора...така че подкрепяй го...радвам се че при теб нещата са се нормализирали...пази се много...гушкам коремчето ти...
Искам да те попитам, при теб кога пролича доста по-видимо коремчето...аз сега вече си имам изразено...но доктора ме предупреди че между 17-18 г.с. силно нараства и било добре да съм си вкъщи, защото съществувал риск... newsm78 Hug

Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 10:11 от Julia Yankova

# 490
Здравейте момичета,
като ви чета постовете, то не остана какво да напиша  Wink и аз съм от затворничките, но за тези две деца съм готова на всичко, и да, болките при разширяването на таза са ужасни, моята лекарка ме успокои, че ще се разширява още, защото няма място за бебетата - разноячни са след инвитро. Въпреки болките, аз съм много щастлива, че са две отделни и различни дечица наведнъж, нямаше да мога да ги зачена по естествен път и само се моля да са живи и здрави  Praynig
и Нека силата да бъде с нас...   

# 491
....и не трябва са губим надежда, че всичко ще бъде успешно, въпреки страховете ни  Hug аз сънувам толкова ужасяващи сънища, последния снощи, че като се събудя се чудя кое е сън и кое реалност, сигурно съм се побъркала от притеснения вече, но явно това е съдбата на майката...  Peace
Успех на всички чакащи бъдещи дабъл мамчета и нека Господ да е с нас  Praynig

# 492
Елиса, моите съболезнования!

Честно да ви кажа, ако лекарите сметнат, че бебетата са достатъчно развити и готови да излизат, бих си спестила последните две-три седмици от това прекрасно състояние... Rolling Eyes
Дали раждането ще е нормално или не зависи от доста неща - при мен няма шанс за нормално, щото първото ми беше секцио, а беше секцио, щото не можеше да се роди нормално.
Иначе си ходя на работа, но шефовете са ми казали, че мога да закъснявам и да си тръгвам по-рано, ако така го чувствам и така ми е спокойно. Освен това съм си пуснала петъците отпуска и утре с щерката ще ходим да оглеждаме поредната детска градина, че няма вече за кога да отлагаме тръгването й...

# 493
japanese, megsun, важнто е бебчетат да са добре, другото ще се изтърпи!!!

Юле, какъв риск съществува в тези седмици, твоят док спомена ли???

# 494
  • София
elisalou, много важно е да си спокойна наистина. Дано нямаш повече никакви поводи за притеснения!
Julia Yankova, и на мен така ми каза докторката. Аз не вярвах, ама наистина корема доста ми порасна именно в тези седмици.
megsun, аз съм почти в твоята ситуация относно обстоятелствата около зачеването и резултата. Вече престанах да обръщам внимание на болките, пък сънищата гледам веднага да забравям.
И аз съм затворник, особено с лошото време, ама ще се изтрае, няма как!
Отивам при док да видя бебетата, дано всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт