Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 169
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
  • София
japanese, megsun, важнто е бебчетат да са добре, другото ще се изтърпи!!!

Юле, какъв риск съществува в тези седмици, твоят док спомена ли???

Бръмбърче, доктора се позова на това че, в тези две седмици силно ще нарасне корема ми, защото бебетата точно  тогава дръпват много напред в растежа...после се нормализирали нещата...аз го погледнах с едни такива очи...а той ми казва: кво ми се пулиш ще видиш като не ми вярваш какво тумбаче ще извадиш... hahaha
Така че ще видим, то при мен това е другата и подругата седмица, та няма много да чакам  Laughing дано всичко е наред... Hug

# 496
Юле, а рискът какъв е, има ли нещо опасно за бебчетата или...?

Иначе не споря, просто питам   bouquet

# 497
  • Варна
Момичета днес бях при докторката за това втърдяване на корема при разходки. Тя ме прегледа колко е голяма шийката на матката и каза, че е 4,5 см. Не знам дали това е толкова зле  newsm78, но тя веднага ми изписа инжекции (нош  па и папаверин) за контракциите, освен това ми каза да си увелича магнезия на 3 пъти по 2 хапчета (а досега пиех 3*1 хапче). Освен това ми каза, че ако след 3-те дни с инжекции, коремът продължава да е твърд при ходене, ще ме вкарват в болница, за да ме сложат на системи нош па. Това всичкото ме стресна  #Crazy  а аз си мислех, че контракциите не са толкова обезпокоителни (защото Нямам болки), но явно и шийката ми е скъсена  Cry а контракциите са сериозни  Shocked
Някой от вас минавал ли е през такива перипетии? А знаете ли колко е нормално да е шийката?

# 498
  • София
Japanese, шийката ти НЕ е скъсена изобщо. Нормално е да е над 4 см. Явно лекарката се е притеснила от контракциите, но за сега шийката не е мръднала, така че не се тревожи за това.

Когато бях бременна с близначките, долу-горе по това време също имах безболезнени контракции и също ми слагаха инжекции. Това е период на бърз растеж и понеже бебетата са две, матката реагира с контракции. Ще се овладеят нещата, не е чак толкова страшно  Hug

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 14:06 от esma

# 499
  • София
Юле, а рискът какъв е, има ли нещо опасно за бебчетата или...?

Иначе не споря, просто питам   bouquet

За риск не ми каза... newsm78 просто тези седмици да съм си вкъщи и да почивам...ама като се замисля що ли не го питах има ли риск... ooooh!  дано всичко да е наред... Praynig

# 500
japanese, моята е 4.7 см. и не е скъсена, аз изрично попитах доктора си, твоята също не е скъсена, всичко, което са ти дали е заради контракциите.

В този ред на мисли как си усещате втвърдяванията в корема като ходите  newsm78 Ако има болка - разбирам, но аз не усещам нищо, а самото втвърдяване като какво го усещате? Или просто като ходите си пипате корема (знам, че е смешен въпросът, ама като не знам как да се следя за това, особено щом и без болка се появяват...)

Юле, ти пък сега страх си вкара, я по-спокойно, като ти е казал, ще си почиваш повече. Няма да се притесняваш излишно!!! Всичко ще е наред, ще видиш!!!

# 501
аз момичета съм  с много често втвърдяване  на корема,което продължава с дни,дори  в момента ми е като камък.не пия нищо за тези контракции.тук  не изписват нищо.ако имам болки пия но-шпа.

# 502
daniela197878 , спирай го това но-шпа вече! В напреднали седмици може до доведе до изглаждане на мускулатурата и отпускане на шийката. За това след 18-19 г.с тук слагат повече магнезиеви препарати за предотвратяване на контракциите. Няма ли кой да ти прати магнерот?
Втвърдяването няма как да го объркате. Просто си чувствате самия корем по-напрегнат, а когато стегне контракция е като да си се схване мускул на крака. Коремът става на топка, на мен ми се очертаваха гръбчетата и дупетата на бебоците. Като два хълма ставаше.
Шийки 4,5-4,7 см са прекрасни, не ги мислете тях.
Ще се самоцитирам от една друга тема, относно седмиците 22-28 , че ме мързи да пиша наново:
Седмиците около 22-28 се водят рискови, защото вече е завършила органогенезата, реално това си е дете. За съжаление още много системи са незрели и плодът трудно може да се адаптира към околната среда при евентуално преждевременно раждане. Освен това матката започва по-интензивно да се разтяга, понякога се появяват контракции. Но това не е задължително за всички случаи. Приятелката ти няма защо да се тревожи излишно, освен ако не са й казали че има налице проблем.
Да се щади и дори и да се чувства добре, нека не се опитва да премества планини  Grinning.
Леко износване и здраво детенце да ви радва!

За мацките, пациентки на д-р Стаменов - имам лепенки Нитродерм. Слагат се на корема и отпускат при контракции. Пиша специално за пациентки на Стаменов, не за друго, а защото съм чувала само той да ги препоръчва. Трудно се намират, в БГ не се продават. Остана ми една кутия. Подарявам ги. Предпочитам да сте се консултирали с д-р Стаменов или д-р Сигридов, преди да ги сложите. Ако са ви споменали нещо за тях, да знаете, че имам при мен.

# 503
 vera  не съм пила от много време но-шпа повече от 3 месеца.имам магнерод но  и него го спрях защото незнам дали няма да окаже някакво влияние върху инсолина които си  бия вечер.а тук  не са и  чували за магнерод и няма кои  да попитам

# 504
Цецито си има синовееееееееееееееееееее!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=474795.0
Да са и честити!

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 17:05 от *vera

# 505
  • Варна
успокоих се наполовина! Наполовина, защото сега се моля  Praynig  инжекциите да подействат за втъврдяването, че не ми се влиза в болница да стоя на системи (вече съм лежала при първото инвитро с 2-3 банки и си е досадно).
 brumbarche относно твърдия корем daniela197878 ти е отговорила. Аз лично при разходка (която е с бавен ход, в никакъв случай бърз) или ако щетам малко повечко в къщи, усещам тежест в корема (още от горната му част) и той се втърдява целия (от горе до долу). А контракциите се усещат като спазъм (при мен от пъпа на долу), при което и коремчето ми се повдига и се свива.
Благодаря за  отговорите   bouquet

# 506
  • Варна
Честито на Цецито! Аз си мислех, че тя е за другата седмица.. но явно по-скоро ще гушне своите момчета  Grinning
Да са живи и здрави малките мишлета и бързо възстановяване на мама!

# 507
Ееее, супер! Да са им живи и здрави малките рибета! Да имат късмет в живота! Честито на щастливите родители!
Хм, какъв гаф - на Челси момченцата са водолейчета, ама пусто хич ме няма със зодиите.
И пак да са им живи и здрави!

# 508
Цецинка, ЧЕСТИТОООО! Да са ти живи и здрави юнаците, много да са щастливи и много да ви радват!   bouquet    bouquet

# 509
И тук искам да поздравя новата ни мама   newsm68 newsm44 smile3501 newsm51

Честото МАМО ЦЕЦИ, да са ти живи и здрави двамата юнаци , Божидар и Лъчезар!Много да ви радват с таткото и да ви направят горди родители! Бързо възтановяване и да ни зарадваш скоро с кадро   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт