Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 115
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Момичета, благодаря за отговорите!
Явно повечето изписват Магнерот. Моята лекарка защо ми изписа Нутри Маг и аз не знам newsm78
Сега оставя да си намеря рецепта за Магнерота   Twisted Evil .... може пък по-добре да ми се отрази  tooth

# 631
  • София
*vera, мерси за инфото. Аз ще попитам док, разбира се, просто се чудех кой прави профилактиката.
Брамбърче на мен ми казаха че трябва да влезна в болница за няколко дни и да ми влеят кортизон за доразвитието на дробчетата на бебоците, но за коя точно седмица ми каза доктора  newsm78 убии ме ама не се сещам  ooooh!

# 632
bora66 , мъти и стискай кълки. Тия глупости на АГ-ата съм ги слушала. Любимото ми клише,  както и преди съм казвала, че "близнаците се развиват по-бързо, че един близнак в 37ма г.с, отговарял на доносено единично бебе в 40-та". По наблюденията ми лични и тук във форума се оказва, че не е така. Напротив близнаците понякога имат проблеми с адаптацията, точно защото са близнаци и трябва да се направи максималното за износването докрай на бременността. Говоря когато няма индикации за страдание на бебетата и живота на майката.

..............
brumbarche , на мен за профилактика на дробчетата ми слагаха флостерон+дексаметазон. Прави ми го по схема анестезиолога, при който раждах. Дано не те объркам, но някъде в 34 г.с почнах.

Grinning
много обичам тежки мнения от форумки-специалистки.

Разбира се, че при многоплодни бременности съзряването на плода е по-бързо в сравнение с едноплодните.
А пък кортизонова профилактика на дробовете в 34г..с защо да е била необходима, след като белодробната зрелост е завършена в 32-33г.с. Ако пък не е заплашвало раждане- тотално безпредметна  застраховка.

Не теоретизирайте така смело нещата- вие сте в ръцете на лекаря си, който обикновено има основания за решенията си, а не на анонимни многознайки, попрочели мнения и списания.

вера- не е лично Peace

# 633
japanese, моя магнерод е без рецепта.

# 634
. Ако не ти е противопоказно за диетата, наблегни на протеините. Яде ти се, не яде, пилешко филе и бяло месо яж.

Пак да повторя и аз, че протеините са много важни - нужни са 90-120 гр. на ден!
Изглежда много, но не и непостижимо. Ето няколко идеи откъде да се набавят:

Месо, пиле, риба : 21 гр. протеин в 85 гр. сготвен продукт
Яйца: 7 гр. протеин в 1 голямо яйце
Мляко: 8 гр. протеин в 225 гр. мляко
Кисело мляко: 9 гр. протеин в една обикновена чаша кисело мляко
Тофу: 8 гр. протеин в 113 гр. тофу
Фастъчено масло: 4 гр. протеин в една супена лъжица фастъчено масло

Бебетата растат с протеините, затова е толкова важен приемът им. Заслужава си през няколкото месеци бременност да се обърне по-голямо внимание на диетата и доброто хранене. Ако част от протеините се приемат под формата на млечни продукти осигурявате и нужното количество калций на организма.  Simple Smile

# 635
PolarFox, аз се поинтересувах просто кога и кой д-р го прави, т.к., поне в моя случай, един док ме следи, а при съвсем друг ще раждам (с него ще се срещна, когато влезна в 6 месец). Просто исках да знам с кой д-р да говоря за това нещо. Не, че не вярвам на доктора си  Simple Smile Мерси за уточнението  Hug

fata morgana, много полезна информация. Мерси   bouquet

# 636
бръмбарче, профилактиката е по показания, не е рутинна.
Въобще връзката с въпроса ти ми се загуби след ред писания Hug.
 Не вижам коя г.с. си, успех Peace

# 637
. Ако не ти е противопоказно за диетата, наблегни на протеините. Яде ти се, не яде, пилешко филе и бяло месо яж.

Пак да повторя и аз, че протеините са много важни - нужни са 90-120 гр. на ден!
Изглежда много, но не и непостижимо. Ето няколко идеи откъде да се набавят:

Месо, пиле, риба : 21 гр. протеин в 85 гр. сготвен продукт
Яйца: 7 гр. протеин в 1 голямо яйце
Мляко: 8 гр. протеин в 225 гр. мляко
Кисело мляко: 9 гр. протеин в една обикновена чаша кисело мляко
Тофу: 8 гр. протеин в 113 гр. тофу
Фастъчено масло: 4 гр. протеин в една супена лъжица фастъчено масло

Бебетата растат с протеините, затова е толкова важен приемът им. Заслужава си през няколкото месеци бременност да се обърне по-голямо внимание на диетата и доброто хранене. Ако част от протеините се приемат под формата на млечни продукти осигурявате и нужното количество калций на организма.  Simple Smile

Мерси, fata morgana.Всичко това го имам  в диетата,с изключение на тофу  и фастъчено масло.Яйца ям  3 пъти в седмицата. пилешко и риба всеки ден,а кисело и прясно  мляко  по няколко пъти на ден .значи  добра диета  са ми направили лекарите.сега всичко зависи от мен Peace

# 638
PolarFox , споменах от лични наблюдения. Още от 35 та г.с искаха в патологична бременност да правим секцио, защото какво толкова имало да им чакаме. Нали са близнаци, узрявали по-бързо и прочие. Изчакахме до 38 г.с с безкрайно цупене на всяка визитация. Фактите при нас обаче показаха друго и двамата бяха с проблеми в адаптацията, въпреки високото им за близнаци тегло /и двамата се родиха над 3 кг/. По тази тема мисля, че най-важно е мнението на неонатолозите. За моите деца казаха, че не са били готови. А за флостерона, това беше препоръката на водещия ми лекар и съответно я изпълних.
Изобщо нямам намерение да теоретизирам, а споделям какво е било при мен и мога да позова поименно, наблюдаваните случаи във форума /няма да го направя, ако искат сами майките ще се включат/.
От както съм във форумите пиша единствено и само от лични наблюдения и се включвам само със собствен опит. Ако съм чела нещо, задължително споменавам източника.
А това, че всеки се доверява на лекаря си и следва препоръките му е по подразбиране. Източници на информация има много, всеки прави своя избор.

# 639
 Peace

не знам точно, какъв е бил случач при вас, щом пишеш патологична бременност, явно не се били прости нещата.
Важното е, че всичко е завършило добре Simple Smile

Под проблеми с адаптацията, могат да се разбират много неща, а теглото не е абсолютен признак за зрелост.

Само ми стана странно, че си раждала при анестезиолог и той е назначил терапия за плода Simple Smile За коя болница става въпрос, ако е удобно да попитам?

# 640
  • Някъде там...
1 АГ Св. София. И аз раждах там. Проследяващият ни лекар е един и същ - д-р Сигридов от екипа на д-р Стаменов в ЦРЗ Надежда. Екипът, който извърши раждането и на двете ни също е почти един и същ.

На мен ми сложиха доза Флостерон в 32 г.с. Направи го анестезиологът, по съвет на проследяващия ме гинеколог. Превантивно - бебетата ми вървяха едри, а бях с доста контракции. Казаха ми, че ако тръгна да раждам преди 35 г.с., ще ми проведат терапия с още.
Родих с планирано секцио в 38 г.с. оказа се, че бебетата не са били готови да се раждат. Имаха проблем със захранването и 10 дни бяха на системи с глюкоза и лекарства, защото повръщаха и паднаха доста на тегло. В епикризите им пише, че са морфологично незрели, а по Апгар теста и двете са с 8 точки, ако не се лъжа. Родиха се 2850 и 2800 грама.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 17:55 от Жабче

# 641
Постъпих в патологията в 35 та, защото имах 1 см разкритие и контракции, които си ги имах от шести месец. Бяхме записали дата за секцио в 38 г.с и идеята беше да стоя в патологична бременност, докато изчакаме датата. Като междувременно на лекарите ще им е по-лесно да реагират, ако тръгне раждане и да следят бебетата. И пак по настояване на моя лекар, който е външен за болницата. Всичките други лекари се връткаха и чудиха какво ги чакаме толкова тия близнаци.
Раждах в Тина Киркова.
Абсолютно съм съгласна за теглото, защото при нас си беше точно така - големи деца, пък повръщаха, имаха проблеми с електролитния баланс грубо казано. И майки дето бяха родили по едно бебе 2500 си ги гушкаха в стаята, а моите стояха в детското.

# 642
мда. патологичната бременност си е патологична. То по принцип и неусложнената двуплодна такава я водят някои  Laughing

# 643
  • София
Момичета взехте да ме плашите... Confused как така морфологично неразвити...нали на килограми са си добре...какво им изостава от нормалните бебчета след като съзряват по-бързо уж... Tired

# 644
  • София
Ох, след вашите писания днес, не ще си стискам краката, ами направо ако има как да ги вържа smile3506

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 17:09 от bora66

Общи условия

Активация на акаунт