Ще имам близнаци! Тема с продължение....16

• 39 114
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
Не се плашете, нали се уговорихме, че всеки случай е индивидуален и всяка от вас/нас има отговорен доктор. Hug

Днеска ми се пише, ако ви се чете на вас, моля, с уговорката, че съм сигурно на около 95% коректна Grinning

В БГ към момента границата за аборт и живораждане е 28 г.с или 1000г., в противен случай бебенцето трябва да преживее 7 дни, за да се издаде акт за раждане и ЕГН.

Според възрастта бебетата биват недоносени под 37г.с., доносен 38-41 г.с., преносени >42 г.с.
Спред теглото, независимо от срока с ниско тегло <2500г, с мн. ниско тегло< 1500г, с екстремно ниско тегло <1000г.

Има значение корелацията ГВ/Тегло-бебетата са хипо-/нормо-/хипертрофи. Т.е. може детето да е доносено, но с ниско тегло или с нормално тегло, а пък незряло.
Зрелостта е сбор от разни анатомически и физиологически особености, напр. белите дробове могат да дишат самостоятелно след 32 г.с., което обаче не значи, че дете след тази ГВ гарантирано няма да е в кувьоз.

Кувьозът дава не само кислород, а и контролирана среда, бебетата с проблем са чувствителни на Т, обезводняване, доносени деца с инфекции също се слагат в такава среда, като има разлика м/у кувьоз и термолегло-което е без доп.подаване на кислород най-общо.

При многоплодните бременности, тъй като рядко изкарват до термин, близнаците се потенцират в съзряването си по неясен механизъм и са по-зрели и по-адаптируеми в сранение с единични бебета в същия срок.
Има и една скала по Абгар от 1 до 10, която отчита клинично нвородените и пак е в 3 степени, като няма връзка със зрелостта, а с усложненото раждане, естествено незрелите и недоносените са по-засегнати, затова често се раждат оперативно.

Май това се сещам за момента като факти.

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 17:42 от PolarFox

# 646
  • Враца
Моите близнаци също са след инвитро - като на Вера и Жабче, та даже и след редукция, пак при същите доктори ми е следена бременността (с тази разлика, че аз раждах в Токуда). Родих с планово секцио в 37г.с и 3 дни напълно развити бебета. Въпреки, че бяха малки на кила 2590 и 2390 (Сия я водят в епикризата недоносена само заради теглото, което е под 2500) всички други показатели им бяха в норма, даже ни изписаха навреме, без да седят допълнително в неонатологията и да ги чакат да наддават. Съгласна съм, че близнаците се развиват по-рано от останалите бебета.
Флостерон профилактично никога не ми е слаган, питала съм Сигридов, но той каза, че това се прави в случай че тръгна да раждам преждевременно. Но всяка бременност е различна и индивидуална. Не се шашкайте предварително. Радвайте се на растящите коремчета и се наспивайте докато имате възможност   bouquet.

# 647
 Момичета влизам да ви развеселя малко с това клипче.Преди малко едно момиче ни ги пусна в отчетната и се сетих за вас.
 http://vbox7.com/play:f660ecca
 А,ето ги вече пораснали тези бебоци.
 http://fishki.net/comment.php?id=65078

# 648
благодарим Grinning
Най-ми хареса масата с дупките за сядане- няма измъкване, няма и мазане Mr. Green

# 649
Момичета влизам да ви развеселя малко с това клипче.Преди малко едно момиче ни ги пусна в отчетната и се сетих за вас.
 http://vbox7.com/play:f660ecca
 А,ето ги вече пораснали тези бебоци.
 http://fishki.net/comment.php?id=65078

Благодаря  Simple Smile  Grinning
Много са сладки .  Heart Eyes

# 650
Здравейте.
Ето няколко реда и от моя опит.
28 седмица ме приеха в болницата със силно скъсена шийка- 1см. Сложиха ми стeроидни инжекции за дробчетата на бебчетата ( 2 инжекции през 24 часа). Моя доктор каза, че с близнаци е нормално да се скъси шийката, но не значи, че ще се отвори. Но за всеки случай ми предписа стероидите и глобули прогестерон сутрин и вечер. Даже се майтапеше с мен, че съм  щяла да го моля да ме изражда в 36 седмица. Почти така и стана. 30 седмица вече шийката не се измерваше, т.е беше  2-3 мм. Пак ми сложиха стероиди за дробчетата. Лежах в болницата и едва ли не ме чакаха всеки ден, но го докарах до 35 и доктора реши, че ми е време. Имах много протеини, захар, кръвно на моменти, подуване, сърбежи по тялото, а и за 2 семици единия близнак не беше пораснал. Точно на 35 седмица ми направиха цезарово и родих моите синове Христо- 2640 кг у Филип-3160 кг. Стояхме 3 дни в болницата, децата не са отделяни от мен нито за секунда, за което благодаря на Бог. Имаше много деца родени в 35 седмица, на които се наложи грижи в интензивното. Даже моя доктор се притесняваше дали няма някой да дойде по спешност и да заеме кувиозите. Самия той си мислеше, че ще се наложи децата да се нуждаят от тях. В 30 седмица дори се наложи да ме местят в болница на 85 км от нашия град, че нямаше кувиозчета за моите бебета. И веднага когато ги освободиха ме преместиха ( 2 седмици). Понякога се налага ако няма 2 кувиоза да ги разделят бебенцата, от което ме е било най-много страх. Мъка голяма, но всичко си струва в името на бебенцата.
Не искам да вземем страна, но ми харесва мисленето на PolarFox. Hug
На всички очакващи своите рожби желая здраве и успешна бременност. Hug

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 04:36 от 4elsy

# 651
  • София
  Само да вмъкна и при мен как се развиха нещата. Нормално заченати са каките. Качих 20 кг, и се родиха 20 дни преди термин. Не съм имала никакви сериозни оплаквания и профилактика на белите дробчета не са им правили. Родиха се по 2500 грама и 2550 грама съответно. Не са стояли в кувъози и не са имали проблеми с адаптацията, изписаха си ни нормално 6-7 ден някъде след секциото. Малката се роди точно на термин, качих отново 20 кг, тя беше 3750 грама и отново ни изписаха на 6-ти ден след секцио.

# 652
И аз да си кажа плацента превия в 9г.с. серклаж в 14 г.с бяха ме отписали но с добър доктор и много воля /лежане почти 6 месеца, излизане от вкъщи само за консултации и болници и една шепа лекарства на ден да незабравя и този форум/ в първия ден на 36 г.с. генеколожката ми прецени че след толкова усилия да ги има тези бебчета не си заслужава за няколко дни да ги изгубим Резултатът Мадлен 1980г и Никол 2210 г Абгар 8-9 и на двете , нищо че бяха фъстъчки Никито беше при мен на втория ден такава е практиката раждах в частна клиника от момента в който ми махнаха катетъра след секциото не сме се делили Мадлен имаше лоши изследвания и се наложи да е на системи 3 дни дадоха ми я на третия ден Не са били в кувиози изкараха тежка жълтеница Мадлен имаше ускорен метаболизъм / много бавно наддаваше/ после и се въспали пъпчето Изписаха ни на 13-я ден Никол 2240 г Мадлен завидните 2080 г
Само да ви развеселя майка ми като видя Мади когато и сменях памперса каза че няма да я пипне докато не стане поне 3 кг  Mr. Green Сега вече са по над 10 кг и бебето на моята приятелка родено 3200 г ми се видя малко преди 3 месеца сякаш аз не държах тежащата 1890г /след като спадна на тегло /Мадлен преди година
Мога само да ви кажа да имате вяра в себе си и екипа който сте си избрали
Само ще ви споделя думите на един доктор ден преди да родя / все повтаряше че ако влезна в 7-я месец ще е чудо и после че всеки ден е подарен/ " Ей инат си и устиска каза че ще влезнеш в 9-я месец и успя "
Бъдете инати и устискайте възможно най дълго без да застрашавате живота на децата си и вашия УСПЕХ

# 653
Вмъквам се набързо с няколко реда за нас. Някъде в 30-31 г.с. (ако не се лъжа) ми направиха профилактика с Флостерон - две инжекции общо през 20 дни. Девойките се родиха с планово секцио в 37 г.с. + 1 ден. Плацентата старееше бързо, имаше доста калцификати, аз съм била доста време с разкритие (за което научих чак в реанимацията след раждането) и лекарката ми беше убедена, че няма да устискам до планираната дата, но не позна  Mr. Green. При това, нито ден не съм лежала в болница, само последните 10тина дни спрях да шофирам и гледах да си полежавам вкъщи. Сияна беше точно 2500, а Дария - 2450 г и заради тези 50 г под 2500 я водят 1ва степен недоносеност (само нея). И на двете им пише в епикризите, че са морфологично незрели, но така и не попитах какво точно се има предвид (ще съм много благодарна, ако някой обясни). Апгара им не беше перфектен - 6 и на двете. Но нямаха проблеми с адаптацията и от втория ден си бяха при мен в стаята (в деня след раждането мен много късно ме качиха във ВИП отделението и лекарите препоръчаха бебетата да останат през нощта в неонатологията, с което веднага се съгласих, защото не се чувствах добре). Изписаха ни на 7мия ден след секциото, когато започнаха да наддават след първоначалния спад в теглото (Сияна спадна до 2290, а Дария до 2220 г). Според неонатолозите били жилави бебета и нямали никакви проблеми и затова ни изстреляха веднага, щом гинеколозите казаха, че аз съм ОК за изписване. Имаха кръвни картини в норма, всичко беше ок. Изкараха си физиологичната жълтеница, но не се е налагало да ги пекат на лампа... Само непосредствено след раждането са били на термоплот с кислородна палатка, но ако не се лъжа това важи за повечето бебета, родени секцио.

japanese, аз също съм била на НутриМаг. Моите лекари ми обясняваха, че това бил по-нов, натурален и по-изчистен продукт. Най-хубавото за мен беше, че може да се взима заедно с желязо-съдържащи препарати. пиех си го заедно (на 1 прием) с Малтофера или Феро фолгамата и хемоглобинът си се покачваше, а откакто започнах НутриМаг-а спря да ми се стяга корема и контракциите значително намаляха, да не казвам, че почти не съм ги усещала. Щом са ти го предписали, не виждам причина сама да си го сменяш с друг препарат.  Peace

P.S. И аз бих ви посъветвала да се доверите на лекарите си и да следвате указанията им. Все пак те са специалисти, за разлика от нас.  Peace

# 654
Момичета, много сте преживели , някои от вас .... Hug
Аз родих почти месец преди термин , секцио по спешност , малките се родиха и двамата по 2 500 и 49 см. Не са стояли в кувиози , изкараха лека жълтеница и пъпчетата им паднаха в болницата . Изписаха ни на 10 ия ден .

На всички бъдещи майчета желая лека бременност и здрави бебчета .  Praynig  Heart Eyes

# 655
Aila, къде мога да дискутирам с теб някои проблеми с кърменето на моите близнаци. И двамата ги кърмя (през три часа слагам единия, следващите три часа другия). Започвам да си мисля, че ме използват за биберон, защото сложени на гърдата бързо заспиват. Слагам ги в леглото и започват да плачат, вдигна ли ги отварят устата в знак, че са гладнички. Давам бутилката и повечето пъти изпиват всичко (100 грама).Благодаря ти предварително .Hug  
И още нещо, мога ли да попитам къде бяха едни хубави снимко на мами, които кърмят близначетата си, че не мога да ги открия.  bouquet

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 07:06 от 4elsy

# 656
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ.БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И МНОГО ОБИЧАНИ.  bouquet

# 657
  • София
  Челси пиши ми на скайпа. Долу в профила ми има контакти, от там може да видиш и снимките и историите в блога ми.

# 658
Честит празник, мили момичета!

# 659
  • София

Само ми стана странно, че си раждала при анестезиолог и той е назначил терапия за плода Simple Smile За коя болница става въпрос, ако е удобно да попитам?
Поларче, не е странно че Верата е раждала при анестезиолог  Laughing Laughing Laughing всички мами на Жоро Стаменов раждаме при анстезиолога док. Игов  Hug Hug Hug просто той е част от екипа на Надеждата и той ни поема в Тина Киркова , повярвай ми докторът знае много повече от мнооого АГ специалисти по въпроса за многоплодната и рискова бременост. Докато престояват мамите в патологията пак той ги наблюдава , като всичко координира док. Стаменов , това е истината за нещата . Поставянето на Флостерона пак той го извършва . Въобще едно отдадено на професията си същество , което много чете и много знае  Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт