Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 215
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Може би сте видяли новините...

http://frontal21.zdf.de/ZDFde/inhalt/22/0,1872,8013846,00.html   Фалшива аларма за свинския грип.Остра критика срещу СЗО.
http://www.nw-news.de/lokale_news/hoexter/hoexter/3342209_Atemno … rganversagen.html  Тежки странични реакции след ваксината за св.грип.

http://www.aerztezeitung.de/praxis_wirtschaft/unternehmen/default.aspx?sid=585715
Печалбата на Новартис за 2009 година е над 33 милиарда евро.

Да бе, ама нали си променихме и закона, защото бързахме да се сдобием от "пресните" ваксини, без да минават задължителната регистрация в МЗ, закупихме 360 000 дози, трЕбе да се пласират.  #Cussing out
Айде старата песен на нов глас: Задава се втора вълна на свинския грип
Цитат
"В България епидемията е протекла най-драматично с най-много заболели за най-кратко време. Така че, надявам се, втората вълна да не е по този начин. Още повече, че се подготвихме -  закупихме допълнителни количества антивирусни препарати, които този път ще бъдат раздавани на личните лекари и на спешната помощ и ще се получават безплатно от пациентите", заяви Тенчо Тенев.

Преди месеци, когато у нас имаше много заболели от вируса Н1N1, противогрипните ваксини бяха на разположение в болниците. Хората обаче търсеха личните си лекари. Затова сега препаратите ще бъдат при тях. Министерството е сключило договор за до 360 хиляди дози ваксини.

Първите количества ще са на разположение до 10 февруари. От здравното министерство не отчитат като грешка факта, че не бяха осигурени ваксини за цялото население още при първата вълна на грипа.

"Там, където беше купена ваксина за цялото население има антиваксинална вълна, хората не желаят да се ваксинират и на практика тези държави се оказват с огромни количества ваксини, които сега се чудят на кого да ги подарят".
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=152783

Да си ги бият в министерствата, публично!  Mr. Green

Сега пак ще почнат репоратжи, чудо... ooooh!

# 632
  • Варна
Търся съвет. Понеже още не съм записала дъщеря си при педиатър по стечение на обстоятелствата, може ли да да ме посъветвате на лични за някой педиатър във Варна, който няма да ми прави проблем с ваксините. Предварително много благодаря!

# 633
По ТВ7 ще говорят за имунизационните календари всеки момент. За съжаление не разбрах точно какво , но ще гледам и ако има нещо интересно ще пиша  Peace

# 634
Ако има телефони направо се обаждайте в ефир.

# 635
Нищо ново, агитация ЗА и то няма как да е другояче.

# 636
# 637
За ромите - ясно, не са се ваксинирали и сега се разболяват. Защо обаче вече 7 лекари са се разболяли от морбили не мога да разбера, и те ли са пропуснали

# 638

Надявам се гласовитите иначе ромски организации да се заемат със случая. В закона ясно са описаните наказията за неспазване на имунизационния календар и никъде не е посочено насилствено поставяне с полиция. Областният управител си е надхврлил правомощията и се надяма да има кой него да санкционира.

# 639

Е, ама как...))) Естествено, че поредното нарушение на закона трябва да стане публично, да го излъчат и по медиите и накрая да се похвалят за добре свършената работа.
Ей това са безобразията в БГ.

# 640
Здравейте. Не пиша  много тук , но от известно време ви следя с интерес. Аз спестих всички ваксини на сина си, но за жалост каката си ги има до една.
Това което ми се върти в главата е , дали някоя от вас има инфо за семейството от Хасково , чието дете почина от менингит и заради което промениха имунизационни календар, и вкараха петвалентната.Как го постигнаха?
Интересно ми е как толкова набързо разбутаха нещата и от един случай , направиха такива промени и то при положение, че детето не е починало от щама срещу който е ваксината?????  newsm78
И ако се съберат родители , чийто деца са пострадали от ваксини и пошумят в медиите и подадът групов иск(знам ли пред кой? - НС , МС М на здравеопазването), дали нещата няма да станат по-лесно и бързо?

# 641
Пепита, за петвалентната ваксина имаше натиск и шум и от родители, и по медиите, изобщо производителя си беше използвал бюджета за маркетинг много рационално  Sick А починалото дете беше какпката, която им трябваш за да станат нещата бързо  Sick
Сигурна съм, че ако се подадът искове или групов иск от родители, чиито деца са пострадали от ваксини и се поиска промяна на закона, с много труд ще се постигне. А трудът ще е много понеже нито имаме бюджетите за лобиране на фармацефтичните компании, нито можем да разчитаме на силно лекарско лоби (промити са им мозъците още от МА, и мялко от тях си дават спетка за вредите от ваксините).

# 642
С тия ваксини ще взема да стана член на ДПС!И да ги ръчкам да прокарат това право - да не се ваксинираме
Днес ми се обади ДжипИ-то да и водя детенце за манту, ама я изплаших че на предишното е направил спастичен бронхит и 2 одини си го влачихме и ...тя го отписа (за тази)

# 643
Аз като обяснявам на мойта лекарка, че детето ми прави спастичен бронхит от ваксини, тя ми казва да пие ериус 3 дни преди ваксината и 3 дни след и нямало да има проблеми  Crazy Освен това ми казва, че не можело от МРП да е направил алергичен ларингит, не било възможно, сигурно изглеждам като шут в нейните очи.

# 644
според хомеопата ни 10 драженца туя 30 приети веднага след манту може и да спас положението,но не се знае
а такива тежки алергични реакции след ваксина съм виждала пред кабинета му, че не е истина...одят хората слагат си ваксините на децата си и после - хоп при него - да ги спасява от последиците  Thinking
а джипитата си отчитат дейност ни лук яли ни лук мирисали Sad

Общи условия

Активация на акаунт