Ваксини - Дискусия за вредата от тях (6)

• 58 214
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ами голямото се беше полузадушило, едвам отъва инжекциите с урбазон. Как да му сложа пак ваксина, как? Никаква туя не искам, да си слагат ваксините в собствените задници!

# 646
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
(промити са им мозъците още от МА, и мялко от тях си дават спетка за вредите от ваксините).

Имам позната, която е втора година в МА и казва, че там на лекциите им обяснявали какви са вредите от ваксини и тя е на същото мнение като мен, че ако един ден има дете няма да го имунизира. Друг е въпроса дали ще ги слага на други хора, парите са си пари и май са най-мощния мотиватор въпреки знанието, че тровиш хората с това да ги слагаш! Rolling Eyes

Най са ми смешни лекарите като кажат, ами ако се зарази ти ще носиш последствията от това, че няма ваксина! Винаги им казвам, а ако се парализира от ваксината ти ли ще носиш отговорност или ваксината?  hahaha hahaha hahaha

# 647
Може ли някой да ми каже от коя година  ваксината срещу морбили е в имунизационния календар? Върти ми се в главата, че родените '73 нямат такава, ама не съм много сигурна...

# 648
Привет от мен, вече с бебе вкъщи  Heart Eyes

Родих на 26 януари и отказах ваксините в болницата. В първия момент, който казах, че не искам да имунизират детето, акушерката ме изгледа все едно съм луда и каза "Ама как така, не може без ваксини...", но после след като повторих и потретих, явно ме чуха и решиха да ме оставят на мира. Потвърдих си решението пред всички педиатри в болницата, които минаваха на визитации, някои от тях се опитаха да ми вкарат акъл, но други просто не коментираха нищо. Подписах си в епикризата, че отказвам ваксини, дори не се наложи да давам тази декларация, за която ви бях споменала. Очаквах много по-голяма съпротива и проблеми, направо камък ми падна от сърцето!

След като си дойдохме вкъщи, личната лекарка дойде да види бебето и щеше да получи инфаркт като й казах, че не съм сложила ваксини и нямам намерение да слагам... Обясних, че това е твърдото ми становище, тя ме заубеждава, че нямало да ни приемат ни в градина, ни в училище, при което й обясних, че не е точно така, но не съм влизала в подробности. Не сме говорили дали ще подпиша отказ официално при нея или как ще процедираме, защото тя бързаше да тръгва, но предполагам че на следващия контролен преглед ще повдигне въпроса. Ако настоява, ще й подпиша каквото трябва, за да е спокойна.

# 649
  • София
Привет от мен, вече с бебе вкъщи  Heart Eyes

Родих на 26 януари и отказах ваксините в болницата. В първия момент, който казах, че не искам да имунизират детето, акушерката ме изгледа все едно съм луда и каза "Ама как така, не може без ваксини...", но после след като повторих и потретих, явно ме чуха и решиха да ме оставят на мира. Потвърдих си решението пред всички педиатри в болницата, които минаваха на визитации, някои от тях се опитаха да ми вкарат акъл, но други просто не коментираха нищо. Подписах си в епикризата, че отказвам ваксини, дори не се наложи да давам тази декларация, за която ви бях споменала. Очаквах много по-голяма съпротива и проблеми, направо камък ми падна от сърцето!

След като си дойдохме вкъщи, личната лекарка дойде да види бебето и щеше да получи инфаркт като й казах, че не съм сложила ваксини и нямам намерение да слагам... Обясних, че това е твърдото ми становище, тя ме заубеждава, че нямало да ни приемат ни в градина, ни в училище, при което й обясних, че не е точно така, но не съм влизала в подробности. Не сме говорили дали ще подпиша отказ официално при нея или как ще процедираме, защото тя бързаше да тръгва, но предполагам че на следващия контролен преглед ще повдигне въпроса. Ако настоява, ще й подпиша каквото трябва, за да е спокойна.

мяу, поздравления! ще ми се и аз да бях по-смела и решителна като раждах второто...Sad
обаче гинеколога ми на който му имах доверие каза че просто няма начин да се избегнат ваксините в болницата ,и аз му повярвах...
Sad както и да е, за третото ще знам , хубавото е че има хора, които се осмеляват да прокарат пътя Grinning

# 650
  • София
  Мяу честито бебенце и поздравления за успеха. Аз да си призная просто се оставих на течението и Елито има двете ваксини от родилното. Но така или иначе не бях решила за тях до последно дали ще ги отказвам.

# 651
Мяу!
Честито детенце и честита победа! Дано все така ви върви в живота- победоносно и успешно!Творете сами съдбата си:) Hug  bouquet Hug

# 652
Мяу! Честита рожба и браво за успешната съпротива  Laughing  bouquet

Аз много се чудя за второто детенце какво да правя - да фалшифицирам ли, че уж има ваксини, или да си го оставя без ваксини и нищо да не фалшифицирам, както с Никола действам.
Но някак си въпросът е принципен и ще оставя и второто без да фалшифицирам нищо, не ми е в стила. Освен това, ако се стигне до някакви разправии и, евентуално, съдебни действия, как да обясниш защо първото не си го ваксинирал, а на второто изведнъж си решил да слагаш?! Тъпо и нелогично е.

Но истината е, че аз съм си решила да се боря и не желая фалшификации и простотии.

# 653
Благодаря за поздравленията!
Евридика, да и аз така реших, просто ако ще правя нещо, да е както трябва. Ясно е, че няма да мога да ги накарам нито в болницата, нито пък личната лекарка да ми впишат ваксини без да са сложени, така че събрах смелост и реших да го направя по официалния начин. За градина ще му мислим като дойде време, на ясла мисля да не я пускам. Надявам се след три години нещата да са се променили в положителна посока, тази тема и всички хора, които пишат в нея и действат по въпроса ми дават истинска надежда!

# 654
Здравейте! Ходих до яслата  да говоря с г-жата, за решението ми да поотложа още малко ваксината МПР , за която ми дават зор. Тя каза да из1акам най-много до края на февруари и март да го пусна на ясла с бележка за сложена ваксина. Аз също не желая да фалшифицирам и за това мисля да го отпиша. Мъжа ми оба1е иска да не го отписвам, а да нося бележки от ЛЛ (който няма проблем да ми дава бележки, понеже мрази яслите, но пък той е твърдо за ваксините). Вси1ки ми казват, 1е после няма да ми го приемат в градина сега,ако го отпиша. Аз нямам голям зор да ходи и на градина, но просто незнам ве1е. Вие как бихте постъпили?

Аз искам още в понеделник да отида да го отпиша, но незнам дали постъпвам правилно.

1естито бебе, Мау! Поздравления за бебето и за силата да отстояваш позицията си...  bouquet

П.П. Съжалявам,но нещо не ми работи буквата 1 (сещате се ве1е коя)  Laughing

# 655
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, Мяу!
Да ти е жива и здрава малката кукла
  bouquet

...да видим аз каква ще я свърша като дойде ред Thinking

# 656
Теди, предвид огромния проблем с яслите и градините в София, аз не бих отписвала детето. От яслата директно ги прехвърлят в ДГ без други разправии, а иначе ще трябва даминеш стандартната процедура с класиране. За бележката не мога да те посъветвам, може да пробваш да не направш на недочула и да продължиш да водиш детето без бележка. Може да вземеш бележка от ЛЛ... Проблемът е в законодателството - без ваксини или документ, че са отложени, не може да държат в яслата, но няма подобно изискване за ДГ... Ако намериш вариант да устискате някак още известно време, докато стане време за ДГ...
Ако не ти е зор да ходи на ясла, може да го водиш само от време на време, ще забравят за ваксината, после ще се присетят, пак няма да го водиш известно време и така - не е приятно, но е вариант.

# 657
  • София
  Теди мисля че МПР се поставяше до две годинки, а вие сте по-големи. Попитай лекарката, но ако сте пропуснали срока няма смисъл да ви искат вече. Както и коклюшната след годинката няма нужда да се слага.

# 658
Мег, аз то1но това мислех да правя - да го водя и спирам, но просто г-жата не иска да го вижда на ясла без бележка. Попринцип не работя и не ми е необходимо да ходи на ясла. Сега откакто не ходи даже е и по-послушен, по-весел и т.н. Мислех си,ако го отпиша ще пробвам за градина пък,ако стане, ако не се класира - незнам ще си го гледам докато не го приемат някъде. Нали не е задължително да ходи на градина. Решила съм да го запиша лятото на плуване и на английски може би, тъй като много бързо възприемат в тази възраст , а и вкъщи доста у1и английски 1рез игри и книжки, та си мислех, 1е това ще му е достатъ1но. Т.е. няма да имам нужда от ДГ. Вярно, 1е няма контакта с толкова деца, но ... Наистина май не виждам друг вариант. Няма как да нося нон стоп бележки, 1е е болен след като не го искат без ваксината. А и попринцип бях решила да кандидатстваме за друга градина, тъй като тази е ужасна и го вкарах понеже имахме доста познати деца, но така и не се паднахме в една група с тях.

Айла, мисля, 1е преди бях питала за това и се оказа, 1е няма такова нещо. Ако има някой по-запознат и знае със сигурност много ще ми помогне,ако това е вярно.

# 659
попаднах на една..хм, не знам как да я определя...но като й кажа, че искам да се подпише където трябва за да откажа ваксините, тя се прави, че не ме чува и започва да ми приказва как човек си имал път в живота и не можело току така да го отбягва, сиреч, ваксините са необходимото зло, пък ако нещо ти се случи заради тях - то е, защото Господ е пожелал така Tired
Другият път й кажи,4е Господ ни е дал право на свободен избор и ти мислиш да се възползваш от това. Grinning
Баси лудата докторка... Mr. Green
Здравейте на вси4ки,не съм ви навестявала доста време. Hug

Общи условия

Активация на акаунт