Фотография #42

• 35 270
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Асол , със сигурност са ги харесали, но понеже не те познават, вероятно са били лаконични с по едно благодаря.А исках да кажа, че бих се включила както ако някъде се отиде да се снима, така и ако с снима в парк, интересно ми е да снимам непознати лица, някак предизвикателно ми се вижда за краткото време да успееш да уловиш някоя хубава физиономия, изражение...А за фотографията като средство за изкарване на пари ми се струва много сложно и някак не сигурно.Може би защото аз самата имам неуспешен опит с детето - на кръщенето дадох сума ти пари  , оказа се че фотографката при смяна на лентата е осветила първата и имам 10 снимки, изкарани по 5 пъти, за непомня колко, но беше над 100 лв. ,преди 7 години, когато това си бяха много пари.И нито един от важните моменти нямам запечатан, не ми върнаха парите, само много любезно ми се извиниха.Отделно в у-щето вече две години снимат щерката - и двата пъти снимките са една сепия убита, на нищо не приличат, не съм доволна,със сапунерката и без никакви умения правя по-хубави снимки, но за да не се цепя от колектива дадох пари и аз.А и още - някакъв съвсем голямо име във фотографията, ама не помня, снима децата от балета, показвала съм снимките на хора тук от темата и бяха потресени, а парите няма да ги споменавам  Mr. Green

# 121
  • София
MardiGras, Муцуна, мерси  bouquet С Никон Д60 съм. Много ме е яд, че като го избирах не ми стана ясно доколко липсата на мотор и ниския клас ще ми пречат... Затова сега ви тормозя  така за мнение.. В такъв случай тази светкавица май ще е като "на прасе - звънче" и по-добре да си взема обектива 70-300 или по-нисък клас светкавица като тази: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&ca … p;show=additional

Много не следа дискусията, но може би бихме зарадвали децата от някой дом - предполагам нямат много снимки, а всеки трябва да има. Можем да направим и календари и картички с тях (от ФШ тема съм сигурна, че с удоволствие ще се включат). Имам сесеия съвсем скоро и не мога да го организирам, но ако друг го направи, ще дойда да снимам.

# 122
  • в гората
EliG, има и друг момент тук - винаги, когато някой ти е подарил снимки, те са някак по-хубави от тези, дето си дал пари за тях. Mr. Green Това, разбира се в кръга на шегата, но във всяка шега има доза истина. Когато си платил нещо, си склонен да му търсиш кусури, да си казваш: ей, ама това е можело и по-добре да стане. Когато някой ти го подарява сме малко на принципа: "шамар да е, аванта да е". В тази връзка, Асол, не се  впечатлявай от това, че някой не е ахкал и охкал по снимките, които си му дала. Първо не всички са като нас Laughing - да ахкат и охкат и да ти действат поощрително. Това го разбрах напоследък - някои хора просто си взимат снимките и не казват нищо повече, други се обаждат и благодарят 10 пъти. Въпрос на човек. Хората са различни, не си мисли, че ако някой не се е обадил, то той не е харесал снимките. Hug Давай напред и това е.

Колкото до идеята за снимките - аз точно на 12.12 ще съм на Благотворителния базар на ДБМ, който тази година ще е в Модерен театър в София и няма да мога да изляза извън града да снимам. Мислех си примерно там в района да измисля нещо - аз работя в този район (ул. Оборище) и горе долу се сещам за някои хора, които биха се зарадвали и мога да им предложа нещо такова. Пада се ден събота, ако си свободна, пиши и ела, заедно все ще измислим нещо.  Wink

Лекси, за децата от дом е по-сложно, но не невъзможно де. Иска се малко повече организация просто. За светкавицата ще видя и ще пиша пак.

# 123
А... Линда, всичко идва от това че не съм сигурна във възможностите си, един вид комплекс. Затова казах това за родителите...не че не сам ми благодарили хората.

Колкото до идеята за снимките - аз точно на 12.12 ще съм на Благотворителния базар на ДБМ, който тази година ще е в Модерен театър в София и няма да мога да изляза извън града да снимам. Мислех си примерно там в района да измисля нещо - аз работя в този район (ул. Оборище) и горе долу се сещам за някои хора, които биха се зарадвали и мога да им предложа нещо такова. Пада се ден събота, ако си свободна, пиши и ела, заедно все ще измислим нещо.  Wink

Ии верно базара! И аз се каня да идвам. Ще взема и фотото, тогава и ще импровизираме нещо.  Hug

# 124
  • София
EliG, има и друг момент тук - винаги, когато някой ти е подарил снимки, те са някак по-хубави от тези, дето си дал пари за тях. Mr. Green

хахаха, не съм никак съгласна с това, нали в това е смисъла да си дал пари на някой , за да може той да ти предложи качествен продукт, ако ли пък му се получи издънка както при мен случая с кръщенето(ходих да проверя - имам 9 снимки, не 10 дори, и ги бяха извадили по 5 пъти, за да не разберем че са толкова малко един вид  hahaha ) е редно да  не вземат пари . Аз като не мога да снимам добре миналата година снимах децата в у-ще, на всяко правих портрет, групова с г-жата,после снимка на всяко дете с дядо Коледа,  записвах 20 диска изцяло за моя сметка, макар, че г-жата искаше да ми даде пари, еми не смятам че съм добра за да го направя за пари.

О, сега ти видях сайта, много е хубав!Понеже снимаш профи вероятно моите думи ти звучат като на някой претенциозен клиент  Laughing

# 125
Аз много често подарявам снимки на хора, които съм снимала. Дори наскоро ви показах две симпатични бабки, защото им бях обещал.  Миналата година снимах едни хлапета в циганската махала, няма да ви кажа каква радост беше когато им занесох снимките  Laughing
Като ви чета сега се сетих, че имам приятелка, която работи в дом да стари хора. Може да говоря с нея да отида да ги снимам благотворително като подарък за Коледа.

# 126
Ели, да бе няма да ти вземат парите, че това е твърде професионално, за да постъпват така  Mr. Green

Аз пък веднъж снимах в дом за сираци още когато снимах с лента. Такава радост неимоверна беше ама то не беше позиране, не бяха чупки, не бях мупки!! По едно време така ме бяха наобиколили, че не можех да си поема въздух!
За възрастните хора като се замислих не знам дали е подходящо и дали ще се съгласят - моята мила баба никога не се харесва на снимките щото била много остаряла..  Thinking Confused

# 127
Моята сесия днес се провали, след мъкнене на три чанти аксесоари, малката ми отказа да се снима и дори да се облече;(((((((((((днес не ми е ден;( Cry

# 128
Асол, за домовете за деца нетрябва ли разрешително някакво. В повечето случаи винаги има съмнения, свързани с трафика на деца.

В домат за стари хора може да се снмаш само който иска.  Много от хората там са самотни и сигурно ще се зарадват на малко внимание.

E.L.I искрено ти съчуствам Hug Позната история  Mr. Green

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 15:37 от шоши

# 129
Асол, за домовете за деца нетрябва ли разрешително някакво. В повечето случаи винаги има съмнения, свързани с трафика на деца.

Съгласие от директора на Дома е достатъчно.

# 130
  • София
Прегледах сайта, идеята за снимка-подарък е страхотна наистина!  Peace  Моите наблюдения са, че възрастните хора много обичат да си правят снимки. Даже малко с черен хумор подхождат, че искат да имат хубава и актуална снимка за "еди къде си"....Ако имам време, с удоволствие бих се присъединила към подобна инициатива. Не че съм кой знае какъв майстор, ама на открито и светло все ще ги докарам. По-добре, отколкото без хич  Laughing

# 131
Ами аз тогава всъщност ходих с баща ми и негови приятели  да правим дарение, по случайност си бях взела апарата и не съм искала разрешение от директорката, но тогава нещата стояха по друг начин. Ако се отиде само с цел да се снимат децата пък било и като подарък според мен трябва разрешение.

Значи може и да се съберем ентусиасти за хелп-портрета  Simple Smile Остава Шоши да питаш твоята позната в старческия дом, макар че там хората са пълнолетни и дееспособни и ако се иска разрешение, то ще се иска от самите тях. Пък може и да занесем нещичко...

# 132
Николаус минал по-рано тази година оттук, защото бързал към Африка  Crazy

# 133
Асол , аз не живя в София и ако ще ходя да снимам най вероятно  ще съм сама  Wink , ако все пак успея, защото за това е нужно време.

# 134
Попаднах на едно ръководство за избор на DSLR за начинаещи, може на някой да му е полезно (извинявам се, че е на английски, но рядко ровя по бг сайтове, а и като се ориентираш за модел можеш да си намериш цената в бг магазините)

http://www.bhphotovideo.com/c/find/newsLetter/Entry-Level-DSLRs.jsp

Общи условия

Активация на акаунт