Фотография #42

• 35 280
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • Все на втория етаж
Може ли само едно мнение да чуя  Praynig Много ще съм благодарна.

Аз имам един въпрос, какво мислите за Olympus E-420 ?
Нищо не разбирам от апарати, а искам да си сменя сегашния Канон, който е любителски и не ми харесва нещо. Не ми се ще да се хвърлям на нещо много скъпо обаче, защото хич не съм разбирач и като начало, ми трябва нещо, с което да се уча и свиквам. В Метро е 890 лв. в комплект с 2 батерии и 2 обектива 14- 42 мм и 40 - 150 мм.

Има и един Канон, много хубав предполагам, но е 1600 лв. и на този етап няма смисъл да купувам толкова скъп.

И също така този Olympus или Канон С3 е по- добър вариант?

# 136
Иренка ами ти сама си си отговорила на въпроса. Щом Канона ти е скъп вземи си Олимпуса.

# 137
  • Все на втория етаж
Онзи Канон за 1600 лв. определено не е за мен. Питах конкретно кой от двата модела Olympus E-420 или Канон С3 е по- добър, защото има възможност да ги взема на една цена. И по- принцип като качество как е Olympus - а, това е което ме вълнува. Затова и не съм си отговорила на въпроса. Първия е огледално-рефлексен, а втория / Канон С3 / е полупрофесионален, това също може би има значение, предвид това, че го взимам и да се обучавам и уж надобрявам. Rolling Eyes

# 138
със сапунерка (каквато е канона, който споменаваш) няма на кой знае какво да се научиш. аз имах s5 и не мога да се похваля с някакви постижения. огледално-рефлексните са съвсем друго ниво апарати, които наистина предоставят много възможности. не знам, обаче, конкретно този модел олимпус колко е добър.

# 139
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Според мен Олимпуса си заслужава.
http://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=19

# 140
това не е ли олимпуса, с който луиза снимаше пpеди да си вземе канона?

от нея знам, че обективите за олимпус са много скъпи (не китовите, а следващите).
матpицата май беше по-малка на олимпуса, кpоп фактоpа е 2 (1,6 пpи канон)
ако избоpа е огледално pефлексен или компактен, колкото и туpбо да е, огледално pефлексния е много по-добpе.
(зависи от нуждите все пак, но това напоследък мнооого го говоpихме)

Лекси, бебето в тиквата е снимано с външна светкавица, закачена на тялото, отpазена в тавана и още нещо
paли, благодаpя за коментapa Hug не си спомням вече имаше ли бленда или не пpи тази снимка. питах за мнение, защото на мен лично малко плоско и пpекалено pазсеяно ми се стоpи.
отpажението леко съм го тpъкнала, защото имаше отpязани pъце, много хелоуинско висяха от тиквата Joy

# 141
Иренка , помислих, че сега снимаш с Канон С3 и се двоумиш за скъпия Канон и Олимпуса. Определено Олимпуса е по- добрият вариант, ако искаш наистина да се учиш за напред.

# 142
  • Анкх-Морпорк
Иренка, Олимпусът ще прави по-хубави снимки от въпросния Канон С3, но ще се налага да понаучиш малко.
С Канон-а ес 3 ще си щракаш без да му разбираш много, но ако имаш претенции за качество. тоз модел въобще не е полупрофесионален, освен това е стар, дори ес 5 е стар, сега има един нов от този клас:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat … nal#slides-pane-0
 Олимпусът е полупрофесионален и определено по-хубав. А това, че е огледално рефлексен, значи, че има едно огледало пред матрицата, което ти позволява да гледаш през обектива, а също и че му се сменят обективите и можеш да си купиш и други после. Другите "после" са по-скъпи, отколкото канонските и никонските.
Въпросът е - дали искаш турбосапунер, или огледално-рефлексен. Една колежка се чуди цяла година и накрая си купи тоз Олимпус с двата обектива. В началото й беше непривично, ама после се върна от море с хубави снимки и сега казва - ако бях взела турбосапунер, след 3-4 мес щях да съм недоволна, а парите са си същите.
Други хора пък не искат да четат книжки и да разбират от бленди и скорости, те биха взели турбосапунера.
А относно четенето тоз Олимпус има поне десетина готови програми - за залези, портрети, спорт и подобни, не че винаги вършат работа, ама ако човек не му се чете, и това става.

# 143
  firebird, ти ли имаше проблем преди време с един   Tamron. Мисля си дали да не си взема един, но чета, че имат фронт фокус с някой тела на Канон и трябва да се калибрират.

# 144
мале изписали сте цялата тема...
блазе ви за интересните начинания които подхващате, успех със убеждаването на директорката:)

Аз още се моткам с темата за чаленджа и вижте какво открих:))) това ако не е манияшко..
http://www.flickr.com/photos/david_kittos/4110821580

Иренка, какъвто и да дслр е по добре от сапунерката;) Взимай олимпуса според мен.

И имам един малък проблем, фликр-а ми е на френски от вчера.. не ме питайте защо.. и страшно ме дразни а не мога да намеря от къде да го оправя..
и да не е само спам, ето катричката за децата от училището на Виктория

# 145
Иренка, аз имам олимпус, но Е330. Много си го харесвам, но има няколко големи недостатъка - първо е много шумен при повече от 100исо, и второ - бавно фокусира при ауто фокус.   Е420 е по-нов от моя, но пак е доста стар модел. Ако е просто въпрос на цена, вземай го, но ако можеш да отделиш още някой лев - по-добре се огледай за Е520 - той има стабилизация, и е доста по-добър.  Иначе китовите обективи на оли са може би най-добрите сред останалите в класа си. Но ако искаш портрети с размазанко отзад  Mr. Green, обективът, който ги прави е около 1000 лева.

# 146
firebird, ти ли имаше проблем преди време с един   Tamron. Мисля си дали да не си взема един, но чета, че имат фронт фокус с някой тела на Канон и трябва да се калибрират.

Aз имах.
Купих си един - не фокусираше добре с Д300 + бек фокус.
Смених го с втори - той хептен не фокусираше.
Върнах го и втория и сега събирам за Nikkor  Mr. Green

Това е моят опит. Но имам познат, който си взе същият Тамрон /17-50mm f2.8/  и след калибрирането /имаше лек фронт фокус/  е много доволен, но той снима с D40.

Може би конфигурация Тамрон/Канон не е толкова проблемна.

# 147
  • Все на втория етаж
Благодаря ви от сърце за отговорите, наистина много ми помогнахте. С вашите отговори и препоръки, взех решение и тези два дни ще си купя Олимпуса  Simple Smile Много се радвам.
Отдавна имам интерес да се уча, обичам да снимам, това ми е страст, но съм много боса още и тепърва ще уча, но след като ми харесва, смятам, че няма да има проблеми.

Lois , аз си ги размазвам на фотошопа от сегашните сапунерки  Blush

firebird , тя точно този Олимпус ли е взела:

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&pro … nal#slides-pane-0

Дали би могла да ми изпратиш повече информация за програмите и къде бих могла да видя въпросните книжки? Може на ЛС, може и на мейла irensky@abv.bg , когато имаш време и възможност, предварително благодаря!

# 148
Понеже постоянно се появява някой да пита за фотоапарати го пускам като информация просто. На курса ни казаха, че този фотоапарата е може би най-добрия компактен - http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280101000033.html
Предшественика му G10 също. Знам, че за тези пари ще кажете по-добре ако може някакъв ДСЛР, но и компактните вършат работа в определени ситуации. Аз хич не бих отказала да имам и един такъв.

# 149
Мацки, някой тука разбира ли от марки филтри?  newsm78

Искам да си купя градиент филтър, с мека граница и 0.6, но гледам че има някакви квадратни, пък кръгли, пък хиляда марки...
какъв да си взема все пак?  newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт