Фотография #42

• 35 312
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Ама може да е смешно, ама чак сън не ме хваща от вълнение и очакване да заработя уверено с новата техника  Grinning така че благодаря за насърчението  Hug

# 511
и от мен една коледна Simple Smile

# 512
  • USA
Здравейте.Влизам да се похваля с подаръка си за Коледа.И това е Canon D50 и два обектива-ЕФ 70-200 и ЕФ 17-40 мм newsm44.Надявам се оттук да науча много неща,въпреки че ще ми отнеме доста време,понеже не разбирам от абсолютно нищо ooooh!.

# 513
maimun77 , много щедър твоя Дядо Коледа  Laughing Явни много си слушала през годината Wink Успех в разучаването!

# 514
маманин, много ми хаpеса коледната ти снимка, особено отpажението на мpежата в свещника, уникално готино е станало. Бих оставила още малко "под" отдолу.

Маймун много честито !! Много хубав подаpк, почвай да снимаш и да показваш Hug

# 515
Весели празнициq пожелавам на всички мили същества в тази тема!
Бъдете здрави и през другата година още по хубави снимки да виждаме;))))))))))))) Hug

# 516
маманин, много ми хаpеса коледната ти снимка, особено отpажението на мpежата в свещника, уникално готино е станало. Бих оставила още малко "под" отдолу.

Hug Радвам се като детенце на подаръците под елхата като ме хвалите  Grinning А за "пода" да си призная и аз си го помислих, ама не докато снимах, а после чак ... абе ще си мине време докато обхвана целия процес Laughing

# 517
Понеже добрия дядо се отби и у нас, ще се наложи да се пообразовам. Моля, кажете къде мога да прочета повече за "боке"-то, че не се справих с търсачките  Embarassed

Последна редакция: ср, 23 дек 2009, 12:44 от beca

# 518
Весели празници на всички!  Hug

Поради липса на нова картичка - миналогодишната:

# 519
Понеже добрия дядо се отби и у нас, ще се наложи да се пообразовам. Моля, кажете къде мога да прочета повече за "боке"-то, че не се справих с търсачките  Embarassed

Много щедри дядовци са срещнали някой от вас! Честито  на всички с  новите придобвки!

mamanin,   много готина е снимката с  мрежата и на мен ми хареса много.
Nigella, а твоята коледна ме грабна просто!

# 520

Много щедри дядовци са срещнали някой от вас! Честито  на всички с  новите придобвки!

mamanin,   много готина е снимката с  мрежата и на мен ми хареса много.

Благодаря!  Hug

# 521
  • Анкх-Морпорк
Честито на всички, които са посетени вече от Дядо Коледа! Simple Smile

За бокето какво има да му четеш...
Боке (bokeh) е размазаният нефокусиран фон.
Едно време се  ценял по-едноцветният, сега се харесват и кръгчетата.
Трябва да имаш неща, които да се размажат ефектно на заден план и според обектива да са достатъчно далече.
Хубаво боке правят светлосилните обективи (бленда 1,4, 1,8, 2,8 - има го в името на обектива), като се отворят на макс.
Т.е. ако имаш 50мм/1,8 обектив, избираш режим "приоритетна бленда", слагаш блендата на 1,8 и снимаш.
Предметът в точката на фокус е на фокус, всичко зад него се размазва.
Телеобективите мажат добре и на по-затворена бленда, заради по-голямото фокусно разстояние.

Малко по-късно ще кача едно боке от снощи.

# 522
Весели празници и от мен! Аз съм пловдивска  Flutter, и съвсем замина коледният ми проект  Mr. Green

Иначе снимам, повечето минаха през фликър да ми ги коментират, но който е пропуснал, представям новата си племенница:
http://www.flickr.com/photos/misholina/sets/72157622919264069/

Още не сме я разсъблекли за голи бебешки снимки...ама работя по въпроса.

# 523
  • Den Haag
Мишолинка, честита племенничка да ви е здрава и засмяна  Hug

Весели празници и от мен, весело посрещане на нова година, нова година нов късмет, нови снимки и щастливи емоциии  Hug santa2

# 524
  • Ах, морето
Мишолина, честита племенница. Да ви е жива и здрава.

Кой каза нещо за провалена коледна сесия? Да ви покажа и аз моята - отрязани ръце, крака и пр., деца, които гледат на където си искат само не към камерата, липса на всякакво слънце днес и като капак на всичко най-хубавата ми снимка е преекспонирана и си нямам идея как да я оправя, но здраве да е. На Деско му се спеше вече и само прилягваше милият. Накрая стана много тъмно вече и елхата зад него изобщо не се вижда.

Последна редакция: чт, 24 дек 2009, 09:02 от vesi_127

Общи условия

Активация на акаунт