Фотография #42

• 35 257
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Весела Коледа и много успешна 2010 година!  Hug

# 556
Весела Коледа и от мен, скъпи мои   bouquet

И аз като Фрий Соул едно бокенце щракнах от едни гирлянди, да не е без хич за пред мен  Mr. Green

# 557
Честита Коледа и от мен! Много здраве, щастие и късмет!
 Simple Smile
Нещо като опит за картичка

и други разни фотографски опити на коледна тема Simple Smile

http://www.flickr.com/photos/37758612@N00/

# 558
Честита Коледа момичета!Пожелавам ви все по-красиви и запленяващи снимки да правите с вашите вълшебни фотоапарати!,
Съвсем скормно искам ако може да се присъединя към вашия форум. От лятото имам камера Nikon D60 с обектив VR AF-S NIKKOR 18-55mm, но все не мога да започна сериозно да я изучавам. Имам просто желание да се науча да правя що годе нормални снимки, че тук тия услуги са много лукс. Сега се ровя из сайтовете и форумите ( най-вече тук) за фотография посред нощите като ненормалните.  

Ще се опитвам редовно да ви чета и съответно да ви показвам какво запечатва моята камера. Направих си и акаунт във Flickr, макара че снимките не са нищо особено, Голямото начало... Embarassed Ще се радвам да получавам вашите препоръки на драго сърце.

Благодаря ви предварително. Hug

http://www.flickr.com/photos/vesseladukova/

# 559
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Амбърка онзи ден първа в експлор, днес във ФФ, ама пуста скромност... не дойде да се фукне Joy - хайде честито да ти е Hug

Нямам за показване, дори на Коледа не извадих камерата да снимам Дядо Коледа (предпочетох клипче да направя Mr. Green)

Ddaisy, браво на теб, много настроение в кадрите Peace

Честита Коледа май пропуснах да кажа Crazy

# 560
Амбърка онзи ден първа в експлор, днес във ФФ, ама пуста скромност... не дойде да се фукне Joy - хайде честито да ти е Hug

Мерси  Embarassed  Wink

# 561
Момичета Весела коледа
Извинете че така нахлувам във вашата темичка но исках да ви питам нещо. Имам фотоапарат Пентакс вече 3 гдини толкова снимки е направил, но от околж повече от половин година ми прави номера. Слагам нови батерии показва че е без батерии. току що за редени пак същата работа най-много да направи снимка, две и залязва. Ходих уж при един майстор каза че бил наред продаде ми2 батерии за 20 лв но и с тях същата работа. Та ако знаете друг надявам се по-добър майстор от този който наистина да каже какво му и да го поправи кажете ми. Живея във Варна. Благодаря ви предварително.  bouquet

# 562
  • USA
Честита Коледа на всички.

Имам въпрос:как снимате бебетата със светкавица,не е ли вредно за тях? newsm78

А ето и две от моите първи снимки.Ще се радвам да чуя критики Hug.

http://www.flickr.com/photos/maimun77/

# 563
При нас най-после заваля сняг, много ми се иска да направя снежни снимки, но малко ми е сложно. Искам да попитам на какви парараметри (извинете ме ако не се изказвам правилно) трябва да ми е настроена камерата при условие, че е много бяло, в момента вали и в същото време липсва светлина, нали са полярните нощи сега. Или да изчакам когато пекне слънцето и спре да вали?  Thinking

# 564
Весели празници на всички!
Аз се завърнах най-после и сега се опитвам да въдворя някакъв ред в къщи с две изнервени и сополиви деца.. Rolling Eyes
имам още малко снимки от морето да кача и малко бременни от вчера ако на някой му се гледа и коментира, тук са Crazy

Mama Vessi, при нормална дневна светлина бих ти препоръчала да имаш на заден план нещо тъмно за да се откроява снега, но в твоя случай не съм сигурна как трябва да се подходи. може би момо че се включи с някоя идея newsm78

# 565
Мама Веси, под снежни снимки пейзажи ли имаш предвид, или портрети на децата на снега.

Ако пейзажи - лесна работа - слагаш един статив и не те бърка колко е тъмно.

Ако е за децата - незнам колко ти е светлината, но ако е като при залез слънце в Бг, един светлосилен обектив ще ти свърши работа..f 1.8, ИСО400 би трябвало да ти даде задоволителна скорост... всичко е много относително разбира се.
Но ако чакаш да пекне слънце ще имаш друг проблем - да се чудиш къде да се завреш на сянка, или да ги хванеш контражурно, за да не ти стават острите сенки по лицето. Simple Smile
Пробвай различни настройки, поиграй си - сама ще налучкаш кое как и къде.

# 566
  • София
Весела Коледа на всички!
Липсвах няколко дни и сега както Гаргамелчо трябва да въведа малко ред вкъщи, а после и да ви изчета и разгледам. Официално си сефтосах новия Никор 70-300. Потресена съм от "фотографските" си умения, но пък ми се страува, че обективчето е много добро и подозирам, че ще е най-често използваното от мен. Малко необработвани снимки с него (до натюрморта): http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

# 567
Ю-хуууу! Получих си изненадващо светкавицата днес.  Mr. Green Естествено, не мога да си намеря батериите, да я тествам, засега съм на сухи "тренировки" - демек четене на ръководството.  Crazy Джали, очаквай включване на ЛС.  Mr. Green

Да поразмътя малко Коледната обстановка с летни снимки. Добре, че си взех отпуска зимъска, да си досваля фотосите от лятото и Доспат.  Laughing

Днес си взех снимките от Фотолан, общо взето съм приятно изненадана. Очаквах нещо по-лошо. Наистина не са ги пипали цветовете много-много, само на една са избушили зеленото.
И без това са ми под носа Фотолан, вероятно ще си ги ползвам пак.

Повечето гледаме да снимаме на естествена светлина. Ако се ползва допълнителна светкавица - отразява се в тавана. С директната, вградената в апарата, не мисля, че някой снима портрети.

Ddaisy , много приятна коледна фотосесия.

# 568

Не използвам светкавица.В мноооого редки случаи, на семейни събирания за общата снимка:)
Мразя вградената светкавица, а друга нямам Simple Smile

# 569
Привет от мен, благодаря ви за съветите, утре ще ги пробвам.
Днес в крайна сметка направих една снежна сесия в двора, утре ще ходим на истинската пързалка. Nigella, аз само децата снимам,   пробвах се и с лек пейзаж от терасата, но не се получи кой знае. Гаргамелчо , децата бяха с тъмни дрехи, мисля, че добре се получи на белия сняг.
Пуснах в Гугъла да потърся съвети за снимане на сняг (нямах търпение да чакам вашите отговри) там пишеше, че е добре на по-малка скорост, опитах се така да снимам и почти всички снимки са без светкавица, с изключение на няколко (там се вижда мн.добре че е ползвано светкавица)
Охх, трудна работа как искам вързо да се науча.  Embarassed

Ето и аматьорските ми снимките:
http://vessela.multiply.com/photos/album/142/142#
На тази снимка http://vessela.multiply.com/photos/album/142/142#photo=4 , не знам това дали е дъха на сина ми или е паднала снежинка на обектива. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт