Фотография #42

• 35 262
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета!
Имам едно питане.Сложих си едни снимки във flirk.Днес си преинсталирах компа и са ми изтрили всички снимки.Опитах се да си смъкна тия от сайта, но не става или не знам как.Профилът си е мой.Какво мога да направя, за да си възстановя поне част от снимките?

# 571
Дейзи, много хубави!
Амбър, момичета - хвалете се  Hug не винаги успяваме да следим всичко, а е толкова приятно да се зарадваш за приятелче!

Да поразмътя малко Коледната обстановка с летни снимки.   Laughing[/color]

Фрий, както винаги чудни, честита светкавица Simple Smile Ще ви наваксвам тези дни, а сега да доразмътя и аз със Коледна ваканция  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
http://www.flickr.com/photos/snezhana/sets/72157623077732852/

# 572
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Mama Vessi, по- ниската скорост ти трябва, когато искаш да "размажеш" падащите снежинки, но това само в случай, че имаш снеговалеж, а обектът ти не се движи или поне не много бързо Mr. Green Иначе за снимки просто на фона на сняг, за да не ти е тъмен "обектът", трябва да увеличиш експонацията с +0.3, +0.7, +1.0, колкото ти върши работа - на първа страница има инфо що е то експонация (това само в случай, че не знаеш, извини ме предварително Peace) И сори за късния отговор Peace
Агент, Гаргамелчо, страхотни са ви кадрите, много цветни, много свежи, много мили, завидях за топлата и слънчева Коледа, която сте имали Crazy
Фрий, много приятни цветове, стана ми топло Hug

За бебета със светкавица - само в много краен случай и то с отразена външна, което пак не намирам за много добър вариант, но това си е лично мое мнение (сигурно просто не я владея добре Mr. Green) Peace. С вградената само за спомен и за семейния албум Peace

# 573
Честито на Амберка и от мен!
И аз преди малко видях на Free летните и се върнах в мили спомени за Доспат, огън край палатката, стана ми лятно, безгрижно и детско Simple Smile
Гаргамелчо, а твоите не мога да виждам, аз... нали съм нова тук, та сигурно затова  Embarassed
Иначе продължавам да разучавам апарата и само, за да не ме забравите и изгоните (а не защото има нещо специално или добро:)) пускам това

http://www.flickr.com/photos/42545662@N04/?saved=1

# 574
Mama Vessi Иначе за снимки просто на фона на сняг, за да не ти е тъмен "обектът", трябва да увеличиш експонацията с +0.3, +0.7, +1.0, колкото ти върши работа - на първа страница има инфо що е то експонация (това само в случай, че не знаеш, извини ме предварително Peace) И сори за късния отговор Peace

Мдаа, уцели десятката, точно снощи "учих" за експонацията  Mr. Green Днес дори случайно съм го използвах за снимките, но уви не съм знаела, че се ползва за снежни снимки.  Simple Smile Честно да си кажа, не съм поглъщала толкова научна информация от както учих за изпити едно време. Опитвам се всичко да запомня, но то трудна работа, толкова много цифрички и буквички..., но няма да се предам. Имам и колежка, която е професионален фотограф и тя ме насочва.

Утре сме вече на пързалката, така, че Муцуна , сърдечни благодарности за съвета, макар и късен   bouquet вече е записан. Може да ми се смееш, но си водя записки.  Embarassed

# 575
  • София
А спот измерване дали няма да е подходящо при снежните снимки? Исках и да питам птичарите дали и там е уместно (снимах един врабец, който на фона на много по-светлия фон все излизаше недоекспониран). Снимах и в РОУ, обаче честно казано не се справям добре с обработката - мърдам плъзгачите нагоре-надолу и общо взето резултатът е такъв, какъвто бих получила и при обработка на jpg. Ако на някой му е попадала статия/обяснение как се обработват снимки в RAW, ще съм благодарна да метне насам.
Може ли мнение за тази светкавица (на Никон Д60 ще се ползва): http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&pr … nal#slides-pane-1 Какво значи водещо число? Площта, която се осветява ли?

# 576
Лекси, преди време и аз търсих обяснения за това водещо число, ето тук така е обяснено:

Guide Number (GN) [водещо число]

С този термин се обозначава максималното разстояние (в метри или футове), на което светкавицата може да освети обект за правилна експозиция, при диафрагма f/1 и ISO 100.

Пример: светкавица с водещо число 56, при снимане с ISO 100 и диафрагма f/5.6 правилно ще освети обект намиращ се на разстояние 10 м, при снимка с ISO 400 – 20м. (http://www.bgfoto.net/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=76)

А обяснение кое към кое как се съпоставя, намерих във ФФ:

- Като разделиш водещото число на разстоянието до обекта, дава стойноста на диафрагмата за правилна експонация при пълната й мощност

- или ако разделиш водещото число на желаната от теб бленда ще получиш разстоянието на което трябва да застанеш при исо 100
(http://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=972347&t=972347)

Мама Веси, миналата година снимах щерката в бели дрехи в снежен слънчев ден.  Crazy Общо взето, водех се по интуиция. Гледаш детето да е правилно експонирано. Компенсирах експонацията надолу, защото всичко бе твърде ярко и бяло, а не исках да снимам на много затворена бленда, за да имам вся пак някакъв дефокус на заден план. При слънчев ден почти няма как снегът да не "прегори", но при облачен, мисля ще си е ОК.
Тази е снимката:
Бленда 4, ИСО 100, скорост 320, компенсация на експонацията няколко стъпки надолу. Тук още не снимах изцяло на М, иначе можеше да се увеличи още скоростта на затвора.

Това е снимка в облачно време с настройките:
Блендата сигурно е около 4 - 4,5, ръчнофокусен е обектива и не се изписва в Екзифа.

# 577
Абе кво става във фликър? Никой не качва, никой не комнетира...  newsm78

На Фрий и Агентката им писах, че супре много ми харесват цветовете, тоналностите и пр.

Лекси, честито обективче!

Аз фотографски подарък си нямам тая година, но се чудя за една фонова система по-нататък...  Thinking Честно, писна ми да се чудя какво да подложа за фон  Mr. Green

Ето членски внос с нещо старо обаче, скоро не съм снимала  Blush

# 578
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Асол, пак много добра обработка Peace Готов екшън ли ползваш?

Хайде и от мен нещо старо и лятно, щом сме тръгнали да вадим от архивите Mr. Green

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 16:09 от Муцуна

# 579
Асол, пак много добра обработка Peace Готов екшън ли ползваш?

Не, екшъни съм ползвала само за обръщане в ч/б. Тук какво ли не ползвах общо взето - не бих могла да си спомня или повторя (за което понякога ме хваща яд). Основно ползвам Nik Software и с него обработвам.  Peace

Много хубаво лятно настроение! Муцун е много сладичък! Heart Eyes

# 580
  • Ах, морето
Аз нямам моя снимка, но вижте какво видях в нета:
http://farm5.static.flickr.com/4040/4212324121_a2cc78cf03.jpg

С пожелание за празнично настроение и много хубави подаръци под елхата, за който не си ги е получил още (като мен).

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 17:32 от vesi_127

# 581
Маелееееее .... и всичките канонски!  #Crazy
Пу за мен!  Joy

# 582
Free Soul, благодаря за съвета, днес нямаше фотосесия, голям студ скова и въобще не сме излизали.
Искам отново да изкажа моето искрено възхищение от снимките ви момичета, страхотни са!   bouquet

Бях споменала, че имам колежка, която е професионален фотограф. За 1-ви март им подарявам мартенички тук и тя беше толкова въодушевена и си е направила афтопортрет с мартеницата.  Simple Smile Снимката й участва на някаква изложба, всички са били много впечатлени. Ето да я видите и вие.
http://www.flickr.com/photos/domhildur/3351282969/in/set-72157612579083800/

# 583
 Laughing
Мама Веси, аз май не съм разбрала нещо, помислих че питаш за валящ сняг и затова предложиш тъмен фон, сграда или дървета да се виждат снежинките

ето малко черно бели експерименти:)

# 584
Извинявайте, че нахалствам, но моля да ми кажете как да си смъкна тия снимки http://www.flickr.com/photos/45391216@N08/
защото не става да ги сейфам?

Общи условия

Активация на акаунт