Фотография #42

• 35 255
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Линда, много ме заинтригува.
Шоши, хубава серия Peace
След малко ще ви пусна един Ру на черен фон и недобре осветен, ако обаче успея да "забърша" следите от морковено пюре от устата му и да позатрия лигите, които, както знаете вече са негова запазена марка Joy

# 91
Муце, по-скоpо семеен  Hug Hug Mr. Green още си спомням на мцунище пъpвата снимка  baby_neutral Heart Eyes

от мен една от вчеpа.
светлината как ви се стpува?

# 92
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Моля, моля, Муцун съвсем не се лигавеше толкова... Whistling

Светлината ми се струва като да си си купила нещо ново и да не си се фукнала още Joy

# 93
Моля, моля, Муцун съвсем не се лигавеше толкова... Whistling

Светлината ми се струва като да си си купила нещо ново и да не си се фукнала още Joy

hahaha e ... Pу все пак е втоpо подобpено издание  Joy

няма нищо за фукване за съжаление

# 94
  • София
Калинa, за мен е перфектна.

и пак един въпрос от серията .... Ако си взема хубава светкавица, мога ли да разчитам, че най-големият ми проблем -светлината (и вътре и вън) е решен. Трудно ли се работи с нея, резултатите като при хубава разсеяна външна светлина ли са... С една дума идея си нямам какво е това външна светкавица и доколко ще ми върши работа...

колкото да не е без хич:

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 07:02 от Лекси

# 95
Калина,  светлината е 6 Peace
Линда, с голямо удовлствие ти разгледах сайта, чудесни снимки, сватбените  много ме впечталиха, може би защото част от другите вече съм ги виждала и не бяха изненада. Много хубави кадри, поздравления!
agent,  хубави фльонги, но очаквам от тебе да ти дойде коледното настроение
шоши, чудесна серия!

пепе,  не знам дали е същия портрет, който е качен във ФФ, но- при конверсията си загубил детайл, девойката е обърната с гръб към светлината, целия портрет силно сивее и най- важното няма фокус или както казва Лоис-"снимай я пак" Peace

някой да ме светне как мога да трия от add to faves сета?

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 08:36 от Jaly

# 96
Шоши, Мария е много сладка Heart Eyes

Аз спасих една малка част от снимките. Обаче какви неща извади - аватарите ви на всички тук и на момичетата от другите две теми, в които пиша, лентички за бременност и майчинство, ваши снимки, а никога не съм ги запазвала.
Та имам си една част, но аз качвам по месеци на Анна и Пепи в уебшотс и много се повтарят. Но клипчета и други са се затрили Confused

# 97
дуци, съчувствам ти Hug

Лекси, забравих те в предния пост - в пъти ще си по- добре, но както каза рали- апетита там идва с яденето, аз за сега гледам да съм доволна и да не се вживявам много  в какво ми се иска или бих могла да имам, щото дядото категорично нищо фотографско няма да ми донесе Sad

# 98
  • София
дуци, съчувствам ти Hug

Лекси, забравих те в предния пост - в пъти ще си по- добре, но както каза рали- апетита там идва с яденето, аз за сега гледам да съм доволна и да не се вживявам много  в какво ми се иска или бих могла да имам, щото дядото категорично нищо фотографско няма да ми донесе Sad
Ами моя дядо за пръв път доброволно предлага да ми донесе нещо фотографско и понеже се опасявам, че може и да е за последен, не ща да се дърпам. Но истината е, че не съм наясно какво и дали... Мисля да си взема светкавица като на Малена (щото знам, че тя е избрала най-доброто Grinning): http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&pr … p;show=additional  Знаете горе долу какво снимам. Ако някой смята, че нещо друго ще ми свърши по-добра работа да казва, докато не съм се метнала към магазина Praynig

За конкурса за водните капчици тук има добри идеи (Как да направим абстрактни водни текстури), а и като цяло блогът е много полезен и приятно написан, особено за по-начинаещи:
http://photodrugs.blogspot.com/

# 99
Лекси, заблудила съм те, че купувам винаги най-доброто - чантата с 4 обектива, които не ползвам го доказва. Но за светкавицата мисля, че не сгреших. Лошото е, че сега нямам снимка, която да мога да ви покажа. Днес е облачно и дъждовно, ще украсявам с детето за Коледа, така че ще се постарая да ви направя снимки със светкавица. Може пък да са ви от полза. Аз исках светкавица точно за такова време, когато е ден, но светлината не ми достига.
За снимката ти, сърцето и надписа не ми допадат. Бих оставила само снимката и надпис, който да е в унисон с имиджа й.

# 100
Аз се чудя дали да не си продам двата китови и да си взема един твърд пак. Но дали някой ще ги иска е въпроса Laughing
А и дали няма да съжалявам после Rolling Eyes Основно снимам с 50-ката.

# 101
  • София
Дуци, и аз снимам основно с 50ката, то и от тогава започнах да снимам  на не автоматичен.Но в неделя бяхме на детски рожден ден, с 50ката, еми не ми стигна мястото, постоянно настъпвах хората ,отстъпвайки назад и нищо не стана,300пъти съжалих че не взех китака, на  автоматичен режим миналата зима снимах всички рождени дни дето ходехме(над 10) и ставаха чудесни снимки, разбира се не фотографски, но екстра за родителите, за спомен, макар, че и някои хубави портретчета имам по случайност.
Малена, и аз чакам снимки, хем да видя украсата, хем -  снимки със светкавица.
Калина, светлината е супер!!!

Благодаря ви за пожеланията, както обикновено сте мноооого, много мили   bouquet

# 102
Nigella -благодаря за инфото.

Jaly -  същия портрет е, само съм го кропнал, обещавам да я снимам още, голяма е сладурана:)

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 09:42 от pepe_72

# 103
Кали, бебето ми розовее доста
Има силна сянка под брадичката (едно рефлекторче?)
Отражението стои странно. Пипала ли си го?

Лекси, определено е по-добре с външна, но трябва да може да у използваш оф-камера
Външна светкавица сложена на апарата и пусната директно към обекта с нищо не е по-добре от вградената

Хубава ти е коледната
Леко е непоекспонирана
бих резнала малко коляното, че така то се набива

# 104
  • София
Малена, ще чакам с нетърпение светкавичните снимки!
raly, сега ме хвърли в оркестъра. Какво е оф-камера? Знам само, че външната трябва да я насочвам към таван, стена или др, за да имам мека отразена светлина.
Дуци, не продавай. Пълно е с китови втора ръка и нищо няма да им вземеш. Напълно подкрепям Ели, че въпреки любовта ни към 50-тката има ситуации, в които не става. По РД и аз снимам с китовия след един неуспешен опит с твърдия, както и по-екскурзии, където нямаш време да търсиш оптимална позиция и да подскачаш напред назад, а и си трябва нещо по-широко.

Общи условия

Активация на акаунт