Струват ли си жертвите и усилията, които полагаме за мъжете?

• 12 305
  • 211
  •   1
Отговори
# 195
  • la Città Eterna
За първия си съпруг се стараех почти 11 години да правя всичко, за да му угодя, живеех неговия живот, мислех неговите мисли, обезличих се, за да съм му удобна... полза никаква, благодарност още по-малко, тормоз - до дупка...

С втория пробвах като начало с добро отношение, но не забелязах да му прави впечатление, така че вече правя само това, което желая и неговото мнение не ме засяга. Ако е мил с мен, ще му отпусна и аз внимание, ако се държи дебилно - отговарям със същото.

Във всеки случай считам, че една жена трябва да се грижи за себе си - за външността и вътрешния си свят заради самата себе си, а не заради някой друг, особено пък мъж. Определено моя отговор на въпроса е: НЕ МЪЖЕТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ НИЩО. ЖЕНАТА ЗАСЛУЖАВА ДА ПРАВИ НАЙ-ДОБРОТО ЗАРАДИ СЕБЕ СИ, НЕ ЗАРАДИ ТЯХ.

# 196
Темата е философско-комична с елементи на реализъм.
Чудили ли сте се някога, дали мъжете си заслужават всички усилия, които хвърляме?
........................................................

Усилията трябва да са взаимни, за да има щастие в брака. Ако единия хвърля усилия, а другия не, в краен резултат , този който е ощетен, винаги  ще се чувства нещастен и неразбран. А външния вид, то си е за теб, за твоето самочувствие...не за мъжа ти.  Една жена , която знае цената си, няма нужда от всичкото това престараване, нито пък  е зависима  от одобрението на мъжа си.

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 03:08 от chaka-raka

# 197
  • София
За първия си съпруг се стараех почти 11 години да правя всичко, за да му угодя, живеех неговия живот, мислех неговите мисли, обезличих се, за да съм му удобна... полза никаква, благодарност още по-малко, тормоз - до дупка...

noТочно същото положение е и при мен Confused До такава степен забравих, че и  аз съм човек,че имам собствени нужди, желания и очаквания, че накрая и той забрави. Превърнах се и то съвсем доброволно в домашна прислужница и детегледачка, ролята ми в семейството се свежда до тази на масата в хола- никаква. От любима съпруга станах удобната мебел- Много е гот да ми е под ръка, но стига да не се опитвам да изкажа мнение, да взема отношение, или не дай си боже да критикувам. Става страшно. От къде на къде ще се изказвам, или ще се опитвам да взема решение за нещо, след като Той ще дава парите." Но нали ти не работиш, нямаш грам идея как се изкарват пет лева, клатиш си по цял ден краката и се чудиш какво да правиш" и т.н. Мога още много да изброявам, но няма смисъл. Крайният резултат е пропаст м/у нас дълбока и непреодолима. А изводите- човек трябва да е егоист. Самораздаването, обезличаването в името на това другия да е доволен, забравянето, че и аз съм човек, това са грешки, които никога повече няма да допусна. Лошото е, че когато човекът до теб толкова години е  бил номер едно, след това той не може да приеме дори  плахите опити  да му напомниш за себе си . Та по темата- някой сигурно си заслужават, но са малко. Много малко.

# 198
  • la Città Eterna
Аз твърдо поддържам мнението, че собствения външен вид се поддържа заради себеуважение и собствена потребност и няма нищо общо със заслугите на другия. Ако жената сама се постави в положение на вещ, като нас двете, тогава мъжът не й е виновен, че тя стои и го търпи. Има вариант да стои, ама да не търпи. Или просто да си дигне чукалата, но и в двата случая трябва да наблегне на себеуважението. А то трудно се постига със занемарена външност и обезличена вътрешност...

# 199
  • гр.София
За този мъж, с когото съм, определено всяко усилие и ако се наложи и жертва в разумни граници, си струва. Иначе имаше поговорка, че " Всеки със свой аршин мери" и че
"С каквато мярка мериш, с такава и теб ще премерят" - така, че само за определени хора си струва.

# 200
Темата е философско-комична с елементи на реализъм.
Чудили ли сте се някога, дали мъжете си заслужават всички усилия, които хвърляме?
........................................................

Усилията трябва да са взаимни, за да има щастие в брака. Ако единия хвърля усилия, а другия не, в краен резултат , този който е ощетен, винаги  ще се чувства нещастен и неразбран. А външния вид, то си е за теб, за твоето самочувствие...не за мъжа ти.  Една жена , която знае цената си, няма нужда от всичкото това престараване, нито пък  е зависима  от одобрението на мъжа си.
Зависим никога не трябва да бъдеш, но одобрението, харесването, старанието - идват от само себе си, когато обичаш и когато си обичан!!! Това ти носи спокойствие, ведрост, дори щастие.

# 201
Аз пък не мога да си представя следното:
"Много те обичам , мило, ама пет пари не давам ти какво мислиш за мен, щото съм независима."  Laughing 

# 202
Е, и на мен ми е чудно как така няма да ми пука дали моя ме харесва в новата ми блузка или не прави разлика със стария ми анцунг, ама...

# 203
Е, и на мен ми е чудно как така няма да ми пука дали моя ме харесва в новата ми блузка или не прави разлика със стария ми анцунг, ама...

Хубав кон ...  Peace

# 204
"Усилията" винаги си заслужават за човек,които си струва.
За него /съпругът ми /промених статуквото.Струва си!

# 205
Моят отговор е не!

# 206
Та по темата- някой сигурно си заслужават, но са малко. Много малко.
Ако мъжът е чак толкова "качествен", че да си заслужава, то той би трябвало въобще да не го допуска. Един свестен мъж не би допуснал, според мен, жена му да кърши чупки и стойки, да лази на четири крака /образно казано/ и да се чуди как и по какъв начин и във всеки един момент да му угоди, като в същото време забравя, че и тя е човек.

# 207
Rosy я разбирам и съм съгласна с нея.
Моят приятел не ми забелязва прическите - "била съм си същата".
Питам го за нова дреха - "ами ти имаш много, как да знам коя е нова"...
Пресен пример от Нова година - изправила съм си косата, гримирана, нова блузка, готин панталон, самата аз се чувствах хубава и различна, в празнично настроение, а той нищо не спомена  Shocked
Самата аз си ги прося коплиментите. Случвало се е да ги чуя от други хора, но от него не  Naughty
Харесвал ме всякак  Thinking  ОК, радвам се, но аз освен, че се глася за себе си, да се чувствам добре и със самочувствие, аз го правя и за него. А щом го правя, значи поне малко е заслужил.

Това що се отнася до визията. Иначе да си променя мисленето, желанията, очакванията, само за да му угодя - НЯМА ДА СТАНЕ  Naughty

Що се отнася до мненията и аз разпитвам, не разчитам само на собственото си, когато се колебая. Това дали ще ми отговори и ще ми помогне е друг проблем. Щом той е човекът до мен - той ще "търпи"  Wink

# 208
  • la Città Eterna
Аз пък не мога да си представя следното:
"Много те обичам , мило, ама пет пари не давам ти какво мислиш за мен, щото съм независима."  Laughing 

smile3521

newsm10 newsm10 newsm10  много точно описваш текущата ми философия и отношение към съпружеското тяло. Определено е много по-добре от първия път когато само изтривалка не бях станала за първия съпруг. Иначе и двамата не са се интересували никога и не са забелязвали никога как изглеждам. Задаване на въпроси относно външния ми вид е безполезно занимание, на което никога няма да получа смислен отговор, така че защо да го правя?!

# 209
Не мисля, че усилията по външния си вид трябва да правя само за себе си и от самоуважение, както много хора казват тук. Някои правя само за мъжа си, или за околните когато съм навън, и не виждам нищо лошо в това. Например, аз напълно си се уважавам с космати крака. Ама хич не ми пречи на самооценката. Обаче, като изляза на плаж сред народа, то си има обществени норми и подобни неща, които макар и неписани и ненаказуеми, си съществуват. Не че завися от хорското мнение, но за мен навън е прието да се ходи с гладки крака, когато те се показват наяве, и толкоз. Също както не се ходи само по прашки и тениска на работа. И пред мъжа ми искам да съм гладка, въпреки че той само ме будалка и настоява че не му пречели космите. Ами, не ми се връзва секси бельото с косми, просто естетически погледнато. Така че, въпреки нормалното ми себеуважение, просто някакси по-уместно ми идва за мъж и за плаж да се епилирам, а иначе да си седя космата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт