каска за прохождане No Shock на OKBaby

• 7 531
  • 38
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, какво ще кажете за тази каска? http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1983&products_id=1983 Бебо е много палав и до колкото си спомням от каката като прохождаше доста често си чукваше главичката някъде. Много се чудя дали да не му взема. Някой от вас ползвал ли е такава?

# 1
И аз съм намислила да я взема на моя син, защото и на него в близките месеци му предстои прохождане.

Ще следя отзивите на другите майки, които са я ползвали, за да знам дали си заслужава  Peace  Междудругото, има и специални наколенки и налакътници, ако някой сподели нещо и за тях, ще съм благодарна  Hug

# 2
И Ема е много щура,но не мисля да й купувам каска.Тя нищо на главата си не търпи.

# 3
  • Варна
Каска? За прохождане?? 51 лв???  Joy

# 4
За мен такава каска няма много смисъл поради ред причини. Бебето трябва да се научи и то за съжаление само да се пази, когато пада горе-долу да е наясно как да го направи така, че пораженията да са минимални. Синът ми преди 2 години падаше като круша, изобщо не се сещаше да си пази лицето, сега обаче като пада лицето ми изобщо не допира земята така, че гледам се е понаучил. Другото което се сещам е, че прохождащото дете се мъчи да проходи като цяло през целия ден а не по няколко часа и от тази гледна точка няма смисъл да е с каската един час и после три без нея, защото точно тогава може да се претрепе. И най-накрая ние като сме прохождали без каски, какво ни е - падали сме и сега децата падат, както ние сме си разбивали главите и сега го правят. Но в крайна сметка ако много ти е харесала каската купи я и дано не е толкова безсмислена колкото ми се струва.

# 5
Идеята ми е да го предпазя от сериозните наранявания. Ето този тази статия ме наведе на мисълта, че не е лошо да има такава каска http://www.health.bg/index.php?page=articles&id=6676

# 6
  • Варна
Как ще предвидиш кога ще са сериозните наранявания?
Каски, каишки, наколенници, налакътници...имам чувството, че скоро деца с противогази ще защъкат по площадките.

# 7
 ooooh!
Едно време само каски сме носили,като сме прохождали Joy

# 8
Недейте така момичета на мен от удар по главата ми е увредено зрението,аз съм за каската

# 9
Няма как да предвидя за съжаление  Sad, но мисля че ако стои повече време с нея на главата  и особено когато сме навън мога да го предпазя от евентуално такова. Дъщеричката ми имаше едно много сериозно падане / беше на година и 2-3 месеца / и удар в главата, което ни отведе веднага в бърза помощ. Просто си вървяхме по центъра и една от плочките беше извадена до като я погледна беше паднала и се удари в ръба на другата плочка. Изживяването беше кошмарно, буквално за секунди на челото и излезе цицина голяма колкото орех. За щастие поне до сега не съм усетила последици от него, но си спомням че отне месец до като челцето и си възвърне нормалната форма и синината изчезне.  Sad

# 10
 Статията визира деца между 2 и 7 години, т.е., те вече ходят. Препоръките за каски и колани според мен се отнасят за каране на велосипед и возене в автомобил. Прохождащото дете се нуждае от наблюдение и обезопасена среда.

# 11
Ако сега са с каски, после на училище трябва да ги пращаме с наколенки.

# 12
  • Варна
Много си мислех и аз за каска и какво ли не по време на
прохождането, но така и не взех, то можеш ли от всичко да го опазиш...
В крайна сметка вместо с каска се въоръжих с Арника крем  и лекарство,
че то не бяха цицини, не беше чудо. Много спънато дете...

# 13
  • София
Според мен даже е вредна каската, не само, че не е полезна. Детето трябва само да се научи да се пази, да усети, че има гравитация. А като е с каска, наколенки и какво ли още не ще продължава да пада като талпа и на 2 години. А тогава е по-вероятно да се контузи сериозно.
Те белите стават и от гоненица, скачане на въже и още куп игри, но не може да облечем скафандри на децата или да им забраним да се движат. Иначе напълно подкрепям употребата на каски за каране на колело, ролери и т.н.

# 14
За такава екстра не бях чувала Crazy.Не бих и сложила на детето си,че то като прохожда нон стоп трябва да я носи ако трябва така да се предпазва.... hahaha.
Разбира се че травмите на главата са опасни,но това за мен не е решение Peace.По-скоро докато бебо е малък мама трябва да е на една ръка разстояние,а и детето с паданията се научава да се пази Wink.Доста по-сериозни падания е имал сина ми доста след прохождането,няма как да се предотвратят тези неща.

Тиквен цвят го е казала много добре:

.....Препоръките за каски и колани според мен се отнасят за каране на велосипед и возене в автомобил. Прохождащото дете се нуждае от наблюдение и обезопасена среда.

Общи условия

Активация на акаунт