каска за прохождане No Shock на OKBaby

• 7 534
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Аз да ти кажа, бях също на кантар като прохождаше моето дете. Но имай предвид, че каската няма да го учи да си пази главата от ударите. Моето дете се изправи на 7 месеца, проходи на 11 месеца, искаше едва ли не да тича от самото прохождане. Считай колко падане имаше. Просто бях до нея, следях я, както и купих хубави обувки със стабилна подметка (наречена "дърво" от други всезнаещи майки в една друга тема Laughing Laughing), но детето проходи супер стабилно, за разлика от други деца (на които имах наблюдение), които доста време падаха след това.
Успех  bouquet

# 31
С две дечица съм,но са с голяма разлика и е нямало бутания и блъскане Wink
Каската за мен е напълно излишна.При прохождането ще пада-да,но и след това ще има доста падания.
При тичане,игра и т.н.По тази логика доста години трябва да си поноси каската Laughing

# 32
  • Видин
Е чак толкова....не  Naughty

# 33
  • Анкх-Морпорк
Да бе, каска, наколенки, скафандър и вързано с въже за дънера на крушата...  Joy

От какво имат нужда децата всъщност?
От постепенно и внимателно прохождане.
Най-добре децата да се пуснат на пода. Да лазят. Да се изправят постепенно. Да правят 1-2 стъпки и да сядат на пода.
Когато прохождането е естествено и постепенно, няма травми, защото детето си знае силите. Без някоя драскотина няма да мине, но това е нормално. Ако не се удари, няма да се научи да се пази.

Травмите на главата стават при по-сериозни удари - от катастрофи, падане от колело, люлка и др, и за такива дейности съм съгласна, че трябва да се обезопасяват децата.
Но едно прохождащо бебе с каска - това е смешно, то ще ходи 3 часа с каската и като я свали, ще си тресне главицата, защото е свикнало нещо да го пази.
Вредното нещо са проходилките, защото с тях децата често прескачат етапа на пълзенето и свикват да се засилват напред, а проходилката да ги пази.

За много несръчните деца има упражнение, за да свикнат да се пазят.
Детето се хваща под мишниците и с лице към леглото се люлее лекичко, като родителят отвреме на време го спуска надолу, все едно ще го изпусне (ама полека). При доближаване до леглото бебето трябва да се усеща да протяга ръце напред.
В началото няма да се усеща, но след някоя тренировка, започва да се подпира. Постепенно се прави по-изненадващо.
Важно е да се оформи рефлекса - падане - протягане на ръце.
Упражнението е много полезно, моят син проходи след рехабилитация и куп съмнения дали ще проходи изобщо, но не е паднал нито веднъж. Благодарение на тази тренировка, като залитне, просто пускаше ръчички и се подпираше. Без обелени коленца и ожулен нос. И без каска.

# 34
Тази каска е една от най-полезните вещи които сме купили за сина ни.  Peace У нас почти на всякъде е теракота и звукът от удар на главата в него е ужасен. Такова кънтене........... ooooh! Човек не може да предпази на 100% от удари главата на детето си, но ако може да ги намали, си струва. Аз съм от лекарско семейство и съм пределно наясно от последиците от такива удари. Здравето на детето ми струва много повече от 51лв. Като знам какви глупости по някога съм си купувала, та тези ли пари са от значение. А и ако някой неодобрява такъв продукт просто да не налага мнението си за него, особено след като не го е пробвал. Аз смятам проходилките за безсмислени и ненужни, но не влизам в теми в които искат препоръки и мнение за тях.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 00:20 от Beberson

# 35
  • София
Вземи я няма да съжаляваш,ползвах я около два месеца,докато почне да ходи стабилно и не съжалявам грам Peace

# 36
Не съм съгласна, че каската е безполезна. Напротив.
На всички мами,които твърдят,че каската ще научи детето да не си пази главата, ще кажа,че не са прави. Ние имаме подобна каска
от няколко дни и бебо вече пада 3 пъти с нея. Повярвайте ми пак плаче, но както каза една мама по-горе по-ужасен звук от удар
по теракота няма. Каските предпазват от сътресения, иначе удара си е пак достатъчно полезен за малките да се научат да се пазят сами.
Аз съм 100% за такава каска. Има и по-евтини варианти.
Плюс това: моят син се научи да се изправя на 5 месеца; от 6 месец се опитва да ходи.За толкова малко дете не мисля,че е добре да
си блъска главата постоянно  Peace

# 37
Здравейте, виждам че темата е стара ,но не намерих нищо друго по този въпрос. Моя син е на година но има проблем с фонтанелата и отделно още два отвора на главичката. За да избегнем оперативна намеса сме принудени да купим тази каска. Искам да питам от къде мога да я закупя . Поръчах в два сайта но така и не ми погледнаха поръчката вече месец. Моля някой ако открие нещо да пише.

# 38
  • София, Младост
Здравейте, виждам че темата е стара ,но не намерих нищо друго по този въпрос. Моя син е на година но има проблем с фонтанелата и отделно още два отвора на главичката. За да избегнем оперативна намеса сме принудени да купим тази каска. Искам да питам от къде мога да я закупя . Поръчах в два сайта но така и не ми погледнаха поръчката вече месец. Моля някой ако открие нещо да пише.

Преди малко повече от година я поръчах от английския амазон:
http://www.amazon.co.uk/Okbaby-Shock-Baby-Hat-Beige/dp/B002J9R9C … words=helmet+baby
Ако нямаш опит с поръчки оттам, може да погледнеш в темата за пазаруване от UK.

Общи условия

Активация на акаунт