Спешно-рецепта за свински ребърца

  • 18 643
  • 16
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 632
Помагайте,ако знаете-аз само ви моля отвреме на време и все не се престрашавам да пусна свои снимки.Възхищавам ви се  bouquet

# 1
  • Мнения: 22 867
Помагайте,ако знаете-аз само ви моля отвреме на време и все не се престрашавам да пусна свои снимки.Възхищавам ви се  bouquet

daridaridari, прегледай ТУК, може би нещо ще си харесаш.   bouquet

Аз ги правя по следната рецпта от един вестник - сладко-кисели, любими на Милен Цветков(поне така беше написано):

Ребърцата се поръсват със соев сос и се оставят 10-ина мин. Овалват се в брашното, Загрява се олио, слагат се чесън и джинджифил, разбъркват се и се слагат и ребрата. Пържат се до зачервяване.Добавят се оцетът, водата, кафявата захар и солта и къкрят на слаб огън 45 мин.

Продуктите са:
килограм свински ребърца, нарязани на парчета, като леко се зачиства костта накрая, за да се хващат при хапване)
2 с.л. тъмен соев сос
2 с.л. брашно
2 с.л. олио
1-2 скилидки пресован чесън
1 с.л. настърган джинджифил
200 мл вода
3 с.л. кафява захар
5 с.л. винен оцет
1 ч.л. сол

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 11:33 от labrex

# 2
  • Мнения: 27 523
У нас най си ги харесваме нарязани по едно със сол и черен пипер и на скарата  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 5 001
Ребърцата ги поръси с червен пипер,черен пипер(млян) и вино.Втрий с ръце подпрвките да се намажат навсякъде по месото и от всички страни.
Остави да отлежават в хладилника.
Половин-един час преди да ги печеш ги посоли.Не се прави предварително,за да не се извлече сока на месото.

*Намазняваш тавата с олио,нареждаш ребърцата,наливаш водичка на дъното и печеш.
* Или мяташ на добре загрята и омазнена скара.

# 4
  • софия
  • Мнения: 379
има фикс на маги малки тайни за ребърца на фурна, но не съм го пробвала.

# 5
  • Мнения: 11 632
Много ви благодаря  bouquetНяма как-ще се отчитам този път  chef

# 6
  • Мнения: 2 325
Накиснати в лимони и подправки и запечени  във фурната или на скарата!

# 7
  • все тук
  • Мнения: 1 724
има фикс на маги малки тайни за ребърца на фурна, но не съм го пробвала.
Изпробвано! Много добро, гарантирам. Пробвах и за крилцата - и те стават чудесни.

# 8
  • Мнения: 90
Ето една рецепта и от мен. Взета ое от www.babapena.com.

Свински ребра с прясно зеле

Продукти:
1кг  свински ребра
1 прясна зелка
2- 3 моркова
1 домат
2- 3 зърна бахар
1ч.л. сол
1ч.л. червен пипер
1- 2с.л. олио

Приготвяне:
Свинските ребра се измиват и слагат в тенджера. Налива се 500мл вода и съдът се поставя на включен котлон. Когато заври водата, се обира с лъжица кървавата пяна отделена на повърхността. Оставят се да поврат 30- 40 минути. Зелката се почиства от външните листи. Реже се на 4. Всяка четвъртинка се почиства от дебелата част при основата. Зелето се реже на тънки, фини ленти. Слага се в тава. Доматът се измива, маха се капакът му и се настъргва на ренде над зелето. Морковите се измиват, почистват и рендосват над тавата. Поръсва се 1ч.л. сол и 1ч.л. червен пипер. Разбърква се добре, за да може нарязаното зеле да се овкуси. След това се претрива. Тенджерата с ребрата се оттегля от котлона. Кокалите  се  отцеждат добре от бульона. Зареждат се в тавата със зеле. Добре е да се покрият отгоре с част от зелето. Бульонът допълнително се прецежда. Ястието се полива с 4ч.ч. свински бульон и 1- 2с.л. олио. Слагат се 2- 3 зърна бахар за дообогатяване на вкуса. Пече се на умерена фурна 80 минути. В порция се слагат по 2 или 3 ребра и от печеното зеле.

Предлагам я защото я изпробвах и стана вкусно Sunglasses.

# 9
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
У нас най си ги харесваме нарязани по едно със сол и черен пипер и на скарата  Simple Smile
И у дома така си ги харесваме най много Heart Eyes Laughing

# 10
  • сусурлево
  • Мнения: 474
мариновам ги и ги мятам на скарата

# 11
  • Мнения: 1 313
Три идеи от мен  Peace
Цък, цък, цък ...

# 12
  • Мнения: 11 632
  bouquetБлагодаря на всички за отговорите!

# 13
  • Мнения: 5 173
Тези съм правила без портокаловата кора, страхотни са!  bouquet
У нас са мн вървежи с прясно зеле.

# 14
  • Мнения: 12
Бързо,лесно, и многооо вкусно става с Маги Малки тайни за сочни ребърца.

Общи условия

Активация на акаунт