Може ли възрастен човек да възпитава добре

• 10 332
  • 330
  •   1
Отговори
# 270

Аз пак казвам, че за мен не става дума за възможност как и кога да си оставиш детето, а просто за желание и виждане.
Еми ето на моята зълва (май ми се пада) виждането й е, че тя не трябва да се лишава от социален живот и според нейните думи "свеки е длъжна да го гледа" ,важното е да си го вземе живо( както се изразява моя мъж). А пък какво е яло,какво му е говорено,как се е чувствало, не е от голямо значение.То затова милото трупа агресия към тях и ги рисува с бесилки на вратовете. Добре че се усетиха и го заведоха на психолог де. Ама защо трябваше да стигат до там..
Ти обаче упорито продължаваш да твърдиш, че бабата е виновна за състоянието на детето. И да, аз също продължавам да твърдя, че появата на едно дете, не е причина да останеш без социален живот. Не виждам нищо лошо, в това, че в събота или неделя я давам на баба й и дядо й, да и се радват. Чакам я да порасне, за да може да я давам и на другата баба защото тя е чак в София и засега ни гостуват само през уикендите. Майка ми е заета жена, работи на ръководна длъжност и пътува ежедневно из страната, но вечер задължително идва в къщи поне за 30 мин, иска да храни малката, да я къпе. Твърди, че така се разтоварва от напрежението и си почива.
И не съм съгласна с изказването по-горе, че тези на които може да се има доверие са малко. Както каза някой, благодарение на тях вие в момента сте с мъжете си нали? Да не говорим, че ти може и на 20 да си и пак храниш с торта, дете с хранителна алергия. Тук не е важно на колко си, а какво има в главата ти и дали уважаваш мнението на другите. Peace

# 271

Аз пак казвам, че за мен не става дума за възможност как и кога да си оставиш детето, а просто за желание и виждане.
Еми ето на моята зълва (май ми се пада) виждането й е, че тя не трябва да се лишава от социален живот и според нейните думи "свеки е длъжна да го гледа" ,важното е да си го вземе живо( както се изразява моя мъж). А пък какво е яло,какво му е говорено,как се е чувствало, не е от голямо значение.То затова милото трупа агресия към тях и ги рисува с бесилки на вратовете. Добре че се усетиха и го заведоха на психолог де. Ама защо трябваше да стигат до там..
А мъжа ти как е оцелял при тази "ужасно опасна" жена?Боже, жив късмет че не е някой социопат.
Не се заяждам ама тези свекита са отгледали мъжете ви, а и ако бяха вашите майки май нямаше с такива думи да ги охарактеризирате!!
Ми той е оцелял да ти кажа, ама брат му май не е - коренно различни са. И доколкото сме си говорили на тая тема мъжа ми повече баба му го е гледала, но предполагам и че майка му като е била на 25( като го е родила) не е била чак толкова сдухана и с хиляда болести. Ама с времето- кризи,преходи,безработна е останала,предполагам тея неща са й се отразили зле.

Joy Joy Joy ама умееш да ме разсмиваш. Брат му не бил оцелял  Joy Joy Joy

# 272

Joy Joy Joy ама умееш да ме разсмиваш. Брат му не бил оцелял  Joy Joy Joy
  Laughing Laughing LaughingЕ ти пък не го приемай буквално.

# 273
Е, какво сега - детето на психолог, брата една оцелял...
То това е причината авторката да отрича гледането от баби, сто пъти го повторих в тая тема  Wink

# 274
  • най-шареното място
Ами по-скоро авторката твърди че не трябва.
И повечрто пишещи тук я подкрепят в това, че родителите гледат, носят отговорност, дават посоката и тн. Всичко друго е въпрос на ситуация и евентуално разкош Simple Smile или късмет прародителите така да с екаже, да са мили, възпитани и толерантни хора, които уважават собствените си деца в ролята им на родители.

Аз познавам деца "тръснати" за отглеждане, понеже майките имат социялен живот. За съжаление бащата понякога също. И децата прекарват минимума с тях. Личи им в поведението на децата. И ако има вина, тя не е в бабата. А в това че тя е родителя в случая. А на децата това им тежи. Е това категорично не трябва да става ако не е неизбежно.

# 275

Ти обаче упорито продължаваш да твърдиш, че бабата е виновна за състоянието на детето.
 Съгласи се че това предположение не е лишено от логика-при положение че тя го гледа... Чия да е вината,да не би така да се е родило детето? И разбира се че е нормално да си даваш детето на вашите,при положение че са свестни, няма проблем .Ама ако детето ти започне да има кошмари или да е тревожно и затворено, изразявайки емоциите си само в рисунки, мисля че ще се замислиш.

# 276
  • най-шареното място
Не, Babe factor. Твърдо, не!
Писали сме успоредно и съм чукнала "публикувай" преди теб.
Чети по-горе.
И понеже съм разочарована, че не съм те рабрала да поясня пак...

Майката като вижда какво става , къде е? Защо не взем мерки? Или тя е родила и си го прибира нахранено и живо? Бих го разбрала само ако няма как да не остави детето и нам никакъв друг начин да го гледа бабата или някой друг. Не и всеки ден или за кафе всеки ден, щом води до такива ефекти. Раждането не изчерпва майчинството. Отговорността винаги е на родителите!

# 277
Ами децата, отгледани от мама вкъщи и тези, отгледани в детска градина - също са различни най-вероятно...та кое е за предпочитане според вас?

П.П. не бих нарекла наличието на нормални възрастни хора късмет!

# 278
Ами децата, отгледани от мама вкъщи и тези, отгледани в детска градина - също са различни най-вероятно...та кое е за предпочитане според вас?
Отглеждано от мама,разбира се.

# 279
..... И децата прекарват минимума с тях. Личи им в поведението на децата. И ако има вина, тя не е в бабата. А в това че тя е родителя в случая. А на децата това им тежи. Е това категорично не трябва да става ако не е неизбежно.
Ето с това съм напълно съгласна. Децата трябва да са с родителите си. И най-перфектните баба и дядо не могат да заместят присъствието на мама и татко.

# 280
Отглеждано от мама,разбира се.
Не се разбира, никак даже, защото мисля точно обратното, лично аз  Wink
Времето, прекарано с баба, е същото -като да е на детска - тогаваако отричате баба да г огледа - и на детска не трябва, така ли излиза?

# 281
  • най-шареното място
Не, не са различни. На 3 децата вече имат изградено усещане за света и стабилна основа на светогледа си. Виж за яслата - да!

Но при равни други условия - при мама. Ако не само има възможнот, но и желание да остане с детето - тя ще е по-добрия вариант. И за да не се заяжда някой - има жени, на които майчинството не им е приоритет. Такава им е природата и се чувстват обезличени да се отдадат на децата си макар и за година- две. Това не за тях. Не само че няма да щастливи, ами няма и да са добри за децата - защото не са щастливи. А излишни жертви никой не иска.

# 282
Е, какво сега - детето на психолог, брата една оцелял...
То това е причината авторката да отрича гледането от баби, сто пъти го повторих в тая тема  Wink
Хм,не само. Конкретния случай който дадох като пример за съжаление не е единичен. Някъде в началото споменах за една статистика, която беше за това че най-често децата, които търсят помощ на телефоните обявени за тази цел, са именно деца, които са споделили че за тях се грижат не майка им и баща им а техните баби и дядовци. Имам и някои други лични наблюдения,така че не се базирам само на горепосочения случай.

# 283
Не зная тук ли е мястото, но е крайно неприемлив варианта, дете да се гледа вкъщи до тръгването му на училище, по много, много причини...  Naughty

# 284
  • най-шареното място
Май повече нямма да пиша Simple Smile
Не му е тук мястото!

Но ако желаеш си почни тема.
Да видим колко хора ще имат самочувствието да определят кое е по-добре за чуждите деца и другите жени и мъже Simple Smile и да размахат пръст!

Общи условия

Активация на акаунт