Машина за хляб -22 част

• 39 925
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Някой ще даде ли рещепта на тази прословута СОДЕНА ПИТА. Моля вииии   bouquet

# 541
Някой ще даде ли рещепта на тази прословута СОДЕНА ПИТА. Моля вииии   bouquet

Ей ти една рецепта, но не съм я пробвала: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=358581.msg9633487#msg9633487

# 542
  • с/у ОколоМръсТното
споделям си с вас...  Hug
За 2-ри път правя кекс в машинката и повече никога. Става ужасно бавно, става ужасно малко като количество, на всичкото отгоре после имам киселини.
Не се надува, седи сбит и сух.
Ми това е.
Казах си.
Така ли е при вас?
Особено ценно ще ми е мнението на хората с Аляска.  Grinning

# 543
Кой кекс прави? И на коя програма?

# 544
  • с/у ОколоМръсТното
Кой кекс прави? И на коя програма?

На програма кекс (мисля, че се води 10-та).
Кекса е на юзърка от форума на гответесмен. Обаче не мога да дам линк в момента...
Кекс с ябълка и карамелова заливка.

ето, намерих го:
Ябълков кекс в машина за хляб с карамелова заливка

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg2909.html#msg2909

# 545
 Моята содена питка,която утре ще правя,тоест ще меся в хлебопекарната е:

500 г. брашно
1 кофичка кисело мляко 2 %
1 равна ч.л. сода
1ч.л. сол
1ч.л. захар
1 с.л. зехтин
без да  втасва се разстила около 20см,дупчи се с виличка и це маже с кисело мляко отгоре.

# 546
  • Разград
Да споделя за кекса,правила съм няколко пъти.Първият път,за да пробвам,а следващите два-три пъти,защото фурната ми не работеше.Всъщност,само пекох в машината,другото си го разбих с миксера.Предпочитам да пека във фурната.

# 547
Шани, аз съм с Мулинекс, но и аз съм се зарекла повече кекс в машината да не правя. Имах няколко несполучливи опита, включително и с кекса, който ти си посочила.  Crossing Arms
Момичета, покажете после какви содени питки сте сътворили, че аз съм си затрила някъде рецептата и ми се иска да намеря друга сполучлива за Бъдни вечер.

# 548
  • София
Шани,този кекс, опечен във фурната е много вкусен-в машината приличаше на ръжен хляб  Sick Явно, кексовете не са много сполучлив продукт за хлебопекарни  newsm78,защото аз не съм доволна и от шоколадовия,който,обаче,забъркан с миксер и  опечен пак във фурна е супер

# 549
Аз пък точно този съм правила в машината, и си стана много добре. Само че не ми е сега тук книжката да видя на коя програма съм го правила, но беше мнооого дълга. То едно месене, едно чудо ooooh!. Напълно излишно губене на време според мен. И аз като max-mama не смятам повече да правя кексове в машината. Но кекса си стана тогава. И снимка съм пускала. Пък колко е вкусен Heart Eyes.

# 550
  • с/у ОколоМръсТното
Предпочитам да пека във фурната.

вече и аз.
За времето на правене и печене в машината 2-3 кекса се забъркам и опека...

# 551
Предпочитам да пека във фурната.

вече и аз.
За времето на правене и печене в машината 2-3 кекса се забъркам и опека...

И аз така си спомням, че си направих сметката тогава.
Шани, колко е дълга тази 10 програма, че не ми се слиза до долу да видя?

# 552
  • с/у ОколоМръсТното
Поли, доста е... 2:50ч.
То добре детето си ме молеше да е обикновен кекс на фурна, но аз не - в машината ще е.

# 553
Да, доста е. И аз сигурно на нея съм го правила. Това са близо три часа, няма смисъл. Че дето меси много, ама и си почиваше, си спомням ooooh!. Аз щях да ги объркам продуктите за 5 минути. И 1 час ако е печенето, макар че и това е много, и като направя простата сметка, след час и половина мааааксимум кекса ми ще е готов в обикновена фурна. Къде са 3 часа #Crazy? А ако се ползва някоя от бързите програми Thinking? Може да има проблем с изпичането, но пък може да се пусне направо програма печене след месенето. Някой ден може да пробвам така, да видя какво ще се получи.

За питките в машината - не мога да си представя как ще изглежда на външен вид готова, след като се изпече в машината Rolling Eyes. Моля някой ако е правил или направи тези дни, да покаже. Все си мисля, че е хубаво да е кръгла, но в машината това няма как да стане Rolling Eyes.

# 554
да споделя моите терзания
сложихме всичко както си пише и хляба излезе от казанчето, мазах го с масло отгоре както пише в книжката с рецепти, за да спре да се надува
после се изгорих точно на капака
иначе резултата е впечатляващ като за първи път, коричката хрупкава - супер е Peace
и на мен времето ми се вижда много - 3 часа  Crazy но е удобно впредвид това, че нищо не се цапа освен съдинката във машината
аз засега съм ентусиазирана и смятам, че ще я използвам  Peace

Общи условия

Активация на акаунт