ЮНЧЕТАТА весело писукат - на Коледни песнички се учат. Тема № 97

• 20 829
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Кърмените бебета приемат сол и захар чрез кърмата,
а в АМ също добавят и от двете и според мен това е достатъчно на детския организъм.
Не можем ги опази от вредното влияние на цивилизацията,
но можем да работим в тая насока.
Поне аз така смятам да правя и започвам да се старая даже  Grinning

# 241
Здравейте Grinning
Днес бяхме на консултация, ваксина, отделно взимане на кръв и урина. Резултатите са в норма, хемоглобина е ОК, при норма 107-131 е 121 Peace Което ме успокои, относно храненето. Препоръчаха ни като играчка бънджи, като ни казаха да го слагаме по малко и постепенно да увеличаваме времето, това е най-подходящата играчка за след 6 месеца според педиатърката ни. Даде ни зелена светлина за млякото за след 6 месеца, а по отношение на плодовите и зеленчуковите пюрета ни препоръча Семпер, като алтернатива на домшаните, а за по-голямо разнообразие newsm78
Сега се чудя какво бънджи да купим, дадох задачката и на мъжа ми, а той обеща като хареса още днес да го купи.

За захарта, аз лично като приготвям на бебо храната захар не слагам, консултирах се с педи и категорично ми каза до 1г. без захар и сол, вкл. в забраните попадат кафявата захар и плодовата, питах и за двете, защото и без това вкъщи винаги имам и от двете за подлаждане на кафето, и за пудинги ги ползвам...уж за по-здравословно, но се указва вредна #Crazy

В крайна сметка не можем да опазим децата си от всичко, но поне аз ще гледам да го уча на здравословно хранене, а като порастне сам ще си избира Peace В тази връзка Анелия напълно подкрепям написаното от теб.

# 242
в почти всички готови пюрета има захар

Момичета има страхотни коледни шапчици в Джъмбо, и рогца и коледни костюмчета.
Само дето нямаше размер за 9 месеца.
Моля споделете за коледни дрешки някъде другаде че искам да купя

# 243
Поли внимавай с избора на бънджи,

моето е нещо като самолет по средата със седалка и се закача на касата на вратата, Дани за малко да падне на главата си като се наклони. Не са балансирани добре някои, моето явно е такова :/

# 244
  • София
и аз знам, че в много от готовите има захар, но наистина умерените количества не са проблем.

Да си коригирам предния пост, сега четох, че не е препоръчителна честата употреба на фруктоза, повишавала апетита, без организма да има нужда от това. Искуствените подсладители също не били за препоръчване. Аз ще си заложа на истинска тъмнокафява захар.

# 245
Слънчице, благодаря за информацията, ще поогледам още малко Peace
Близначкова, v Mothercare, вече има коледни костюмчета-елфически, класически червени и едни бели...елфическите са много сладки! Аз там съм си харесала Peace

# 246
Поли, препоръчвам ти бънджито на Чиполино. http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=496_502&products_id=35181 Стабилно е, има регулираща се седалка за височина и много занимавки по него - светещи и пеещи копчета, огледалце и други играчки. Сави и Ники са супер доволни като са в него Simple Smile А и цената му е не е от най-високите - 144 лв. Това, за което пише Слънчице е различно от нашето, но е с най-добрата цена - мисля, че беше към 70-80 лв. http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=2359
То също върши добра работа (кръщелницата ми имаше такова и много му се радваше), но предполагам, че може да изкърти малко касата над вратата  Crazy
И в каквото и бънджи да се постави бебето, винаги трябва да бъде под наблюдение на мама или тате. Теоретично няма 100% сигурно бънджи и производителите предупреждават за това. Макар че бебките трябва да са на Редбул, за да обърнат това на Чиполино Laughing

# 247
Сватя, а това бънджи -чиполиното,колко време ще може да се ползва горе долу.Дават го до 80-82 см.Ние сега сме 70 см,няма ли да омалее много бързо?

# 248
Радвам се да те видя, сватя любима Simple Smile  Hug
Докато малките тюленчета станат 11 кг и 300 грама  (така пише) ще могат да подскачат без да го строшат. На Сави и сега й е малко тесничко на дупето, ама за мен е добро решение, поне докато започнат да лазят. newsm32 Тогава ще ги забавлявам по друг начин. Иначе е идеално решение за трудните моменти, например като къпя едното бебе, а другото плаче от скука само в хола:)
Другата добра страна на бънджито е, че за 2-3 дни им укрепнаха крачетата и вече могат да стоят прави доста дълго време  (ние ги държим).
Днес сложихме килим и постелихме одеало да започнат да се въргалят по пода. Още малко им остава и ще сядат самички   Heart Eyes

Кога сядат стабилно вече? Сега се задържат на дупе за около 10-тина секунди

# 249
  • София
Добро утро!

Днес дадох на Марти авокадо смесено с домашно ябълково пюре. В началото не го хареса особено(то май и попрекалих с количеството авокадо), но като видя сестра му да яде бисквити и само заотваря устата.  Simple Smile Утре ще му го предложа с круша и зимата мисля веднъж седмично да му го предлагам в различни комбинации, като знам колко е полезно.

# 250
Bliznachkova  бънджитата на собствена конструкция , а предполагам и другите имат ограничение за височина и килограми , но повярвай ми , когато станат 80 см няма да ги слагаш в бънджито вече  Mr. Green а все пак 80 см би трябвало да са към годинка  Peace за коледни дрешки в mothercare  Peace

Кaте , и ние се клатушкаме и не можем да стоим стабилно , мисля че чак към 7.5-8 месеца укрепват напълно , е все пак зависи и от детето , някои бебчета са готови да стоят още на 5.5 месеца , но не го мисли , няма бебче което да не се е научило да стои само  Hug Peace

Рая като сложа 1 бисквитка , млякото тече супер бавно през биберон с 3-ти размер , затова смятам да взема биберона който е за каши . Но вие сте кърмачета и може да се дави с по-голям отвор , затова вземи 3-ката на първо време .  Peace

Петя браво за микса , на мен лично авокадото ми е много далечно като вкус , но може да го предложа на малкия  Hug

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 09:55 от Mindi

# 251
Петя, браво за авокадото! Аз докато бях бременна често си хапвах, защото е много полезно. Даже и родата научихме да яде "туй странно нещо", че даже и им хареса.  Laughing

Честит празник на всички! Да сте млади по дух!

# 252
Бисквитки на Плазмон със сигурност ще пробвам и аз. Стелиян да не му е уроки започна да спи от 20:00 - 20:30 до 5 часа, но за застраховка.
Петя,  браво за авокадото. Бях чела че е много препоръчван за бебета. Аз лично никак не го харесвам Sick
След като близо месец натисках Стелиян да лежи, дори и полуседнал рядко го оставях че много лесно го докарваше до седнал, вече го оставям да си седи. Много повече се заиграва. Много рядко пада и то като реши да вземе нещо което не му е в обсега. Няколко лекари ми казаха че бебчето само си показва и като иска да е седнал, да го оставям. Ето го и Стелиян с любимата му играчка вече седящ:

# 253
Честит празник на всички майки-студентки!  Party

Когато родих баткото, бях студентка и учих за изпити, много ми беше трудно и стресиращо, сега обаче с малката се наслаждавам на майчинството си. Peace

Mindi, доволна ли си от фурничката за хляб? Аз си я купих малко преди теб и почти всеки ден си пека хляб. Е, няма такъв хляб, оттогава не съм купувала хляб от магазина.

# 254
ЧЕСТИТО НА СТУДЕНТИТЕ! smile3525 smile3525 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт